• hayatını hep naif sınırlarda geçiren, yada hayatı boyunca bir küfür, hakaret duyduğumda utanan, kızaran insandır. bu insanlar gun gelir, bazı insanlara "kotu" sözlerin ne kadar yakıştığını fark eder, neredeyse imrenir hale gelir,acaba mı der ama kabuğunu kıramaz
    bu şekilde insanlar var tanıdığım...
  • askerde tanıdığım insan.

    askerdeyim.
    125 adet kısa dönem askerle birlikte koca bir taburun içine birakilanlarin içinde ben de varim. 125 çeşit insanız, devlet opera balesinde solist dansçı ( benim badi buydu, askerde badi : sorumlu olduğun kişi ) , kaymakam, öğretmen , savcı , komser, abd de doktora yapmış johnny b, herkes orda . birde bizim dışımızda normal erler var . bunların çeşitliliği hakkında 5 ciltlik sosyolojik kulliyat yazilir.
    şöyle ki adam beni gece 3 te uyandirip çavuş bi gel hele dedi , gittik , sensörlü lambayı gösterip, " çavuş bu benim burda olduğumu nerden biliyi , beni görünce yaniyi " dedi.seni gören nasil yanmasın harun dedim.
    böyle bir ortamdayiz. kış vakti saat 5 'te 100' lerce erkekle aynı odada uyanıyorsun, 6 da içtima alanindasin, kafanın üstünde martılar uçuyor kafana siciyo.
    bir canlı orada ilk kez dünyaya gelse ve konuşmaya başlasa , diyeceği ilk söz küfür olur.
    herkes sıkıyo zaten orda , kuru sıkıyo.
    neyse biz bu imkansızlık içince her şeye koyuyoruz.
    biri var bizim kısa dönemlerden hüseyin çam aha adını da verdim.
    ( bu arada herkesi isim ve soyismiyle hatırlıyorum hala 11 yıl geçmesine rağmen) .
    buna hüseyin abi diyoruz , çünkü bizden baya büyük , biz 24 yaşimizdayız, bu 30 filan. adam bir kibar , allahim ben sivilde bu kadar kibarini görmedim. adam küfür etmeyi bırak o kadar kibar ki, hassiktir desen üzülürsün . onun olduğu ortamlar gergin çünkü adamın kibarligi herkesi geriyo , zira koymamiz gereken yerler var ve koyamiyoruz.
    bir sabah kahvaltidayiz bizim soysuzlar cetesiyle , masada bir bos yer var , hüseyin abi , günaydın arkadaslarrrr diye oturdu. adam askerliğin tabiyatina aykırı zaten, hepimiz keloglana dönmusuz, bu sarı saçlı ,mavi gözlü, beyaz tenli , kemik çerçeveli gözlükle tipiyle ingiliz askeri gibi geziyor aramızda. bizde bir şeylere isyan halindeyiz yine, 20 gündür banyo yapamıyoruz sular yok , çok kötüyüz ,sinirler tepede, millet hasta oluyo, dizanteri filan kol geziyor. hüseyin abi de muhabbete dahil oldu , evet arkadaşlar bu konuda ben de çok kızgınım aslında dedi. benim tepem attı, " bak dedim hüseyin abi şurda 140 gün daha birlikteyiz , senin yüzünden küfür edemiyoruz , sen de koyacaksan koy , askerlik bitince çıkarırsın.valla geriliyorum seni görünce.küfür ettikçe sanki aile büyüklerinin yanında ağzımdan küfür kaçırmış gibi mahçup oluyorum , buraya mahçup olmaya mi geldik yahu" dedim .
    özür dilerim dedi
hesabın var mı? giriş yap