• kulak temizlemede alternatif tıp menşeli yeni bir yöntem. en azından türkiye'de yeni.
    iddia edildiği gibi etkili, zararsız bi yol mudur, bekleyip göreceğiz.
    http://www.kulaktemizleme.com/
  • yeni bi şey değildir, bizim köylüler yıllardır yapar bunu. ayrıca kulak temizleme mumu diye ayrı bi madde yoktur, bildiğin balmumudur o.

    balmumundan bi boru yaparsın, bi tarafını kulak deliğine hava kaçırmayacak şekilde yapıştırırsın, diğer ucunu yakarsın. alev borunun ve dolayısıyla kulağın içindeki havayı tüketerek yanar, hava harcandıkça kulağın içinde ne varsa borunun içinde yükselir. sonra alevi söndürür ve boruyu kulaktan ayırırsın.

    ben hiç yapmadım ama yapan bi akrabamı görmüştüm. boruyu ayırdıklarında kulağında bi kir tepeciği oluşmuştu. kulak tıkandığında bizimkilerin çok kullandıkları bi metoddu eskiden.. bayadır yapan görmemiştim. eğer zararlı değilse en kısa zamanda yapacağım.. her gece kulak tıkacıyla yatıyorum, sağırlaştım neredeyse.. o tepecikten bende de oluşacaktır yüzde yüz eminim.
  • londra'da çin mahallesinde heryerde ybulabileceğiniz mum. hatta içeri girip cüzi miktarlarla eylemi gerçekleştiredebilirsiniz.
  • reklam filminde hazrlık kısmındaki yuvarlak halinde kesilmiş ve ortası delinmiş katonu biz hazırlıyoruz. böyle bir önemli güvenlik önlemi bizim tarafımızdan ve yanıcı bir kağıttan yapılmakta.

    o kağıdı da göz kararı o çubuğa takıyoruz. alev oraya yaklaşınca, tamamen alev almasın diye "önceden hazırlamış olduğumuz suya batırarak söndürüyoruz" onu da ben yapıyorum. yani bu çubuk kendi kendine sönecek bir mekanizma yok. bildiğin yemek tabağındaki suya atıyoruz.

    sağlık açısından; hasiktir oradan diyorum. bizim kulak temizleme çubuğu dediğimiz şey avrupada yok. onlar bu çubukları yarayı temizlemekte kullanıyorlar. yani o çubuğu kulağına sokan sadece bizleriz.

    demem o ki kulak öyle çubukla aspretörle falan temizlenmez. kulak uyku esnasında fazla sıvısını dışarı atar. atmazsa da kulak burun boğaz doktorlarına gidilir.

    mal a.k. millet ya. nereden parayı kırsak diye düşünüyorlar.
  • choke adlı kitabında chuck palahniuk bu temizleme yöntemi için normal bir kağıdın da yeterli olduğunu belirtir. *
  • wikipedia'ya ya gore bilimsel olarak kulagi temizledigine dair bulgu yoktur. bilakis isin içinde ates oldugu için tehlikili oldugu vurgulanmis.

    kulak mumu yakildiktan sonra icinde olusan pislik kulaga degil muma aittir.

    kulak temizlemeyle alakasi olmayan mumdur.
  • avrupada yokmuşta bilmemne. sitesinde bir sürü video var, hem de dünyadan

    peki bunu söyleyenin iki altındakine ne demeli? nikinden utan.. işin aslı yazıyor bize bunu, vay anasını.

    bu şuursuzları dinleyip de sakın ha! almamazlık etmeyin.
    babamın kulağında denedim ben bunu, çıkan buşonları gözlerimle gördüm. gördüğüm şeyi de internette araştırdım ve kulaktan çıkanla bu birebir kopya. mumdan zaten böyle bi şey çıkamaz, mümkün değil.

    siz ekşi'nin hatırı sayılır orandaki sümsük ve cahillerine bakmayın. it gibi bunlar, havlar durur. beyinleri de boştur.

    edit: törpü, ufak dokunuşlar.
  • bu ürün, gerizekalı alternatif tıpçıların keriz silkelemek için kullandığı ürünlerden biridir. hiçbir yararı olmadığı gibi son derece riskli ve hatta zararlı bir uygulamadır. dışarı doğru bir vakum etkisi oluşturduğu palavradır. aksine yanan mumun kulağın içine akma ihtimali vardır. bu ürünü kullanan kişilerde kulakta yanma, kulak içi kanallarda hasar ve hatta kulak zarı delinmesi gibi sonuçlar görüldüğü raporlanmıştır. fda tarafından da bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiği ısrarla vurgulanmıştır.

    eğer ki kulağınızdaki kirden çok fazla rahatsızlık duyuyorsanız bir hastanenin kulak, burun, boğaz polikliniğine başvurunuz. böyle aptal saptal yöntemlerle duyma duyunuzu kaybetme noktasına gelmeyiniz.

    http://hearinghealthmatters.org/…g-hoax-or-reality/
hesabın var mı? giriş yap