• evet günümüzde sosyal ortamda fazlasıyla karşılaştığımız genellikle eğitimsiz veya kötü eğitim almış insanların içinde bulunduğu topluluk.

    açıp 2 satır kitap okumaya üşenip, güvendiği inandığı büyüklerinin söyledikleri zırvalarla büyüyüp, bunları bir din gibi kutsallaştırıp aksi düşünceleri asla kabul etmeyip üstüne saldırganlaşmalarıyla ünlüdürler.

    örnek vermek gerekirse

    -lozan antlaşması 2023 yılında bitecek sonra süper güç olacağız

    -hitler türklerden korktuğu için türkiyeye saldırmamış çünkü tek türk canlı bırakırsa o türk gider devlet kurar

    -cengiz han türkmüş

    -ezan sesi uzaydan duyulabiliyormuş

    -güneşe 10 cm yaklaşsak yanarmışız

    -biz çok büyük bir ülkeyiz herkes bizden korkuyor, herkes bizi kıskanıyor

    ve son zamanlarda revaçta olan

    -hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu
  • = cehalet
  • dört yirmi'yi dörtyüzyirmi olarak okuyanlar...

    ulan birisi tarih, diğeri numara . *
  • -marilyn manson kaburgasını aldırmış
  • bunlardan biri babamdır. kendisi memur olduğundan galiba böyle. akape terör örgütüne karşıydı 2015 e kadar, sonra hakim görüş olması, herkesin korkudan susması dolayısıyla böyle bir değişim geçirdi galiba... kitap okumayı da sever, devamlı okur, ama tarikatçı cahil itin teki gelse dese "sabah kuşlar hep allekber dermiş"miş diye, gider ona inanır. inanç beyni sikertiyor ya...
  • buna, salt burası gibi birkaç internet sitesinden bir şeyler okuyup yahut birkaç bilgili kimseden duyduğu üç beş şey ile bir şeyler öğrendiğini saymayı da ekleyebiliriz.
    öğrenmek ve bilmek gerçekten çok farklı şeyler. içinde bulunduğumuz büyüdüğümüz eğitim sistemi bize öğrenmeyi ne denli öğretmiş üzerine kafa patlatınca anlıyorsunuz. bir şeyler konuşup üzerine gidince ortaya çıkıyor, ve ne kulaktan doğma bilgiler ne de birkaç site yazısı öğrenmek oluyor, anlıyorsunuz. gözlemliyorsunuz.
    benim için bilmenin en basit ama kolay olmayan yolu okumaktır, öğrenmek ise sonrasında okuduklar ve düşündükler arasındaki yaşanan süreçte gerçekleşiyor. zaman ve sebat isteyen bir şey.
    şahsen okumak da bi yazmak yahut resim yapmak kadar kendini ifade etmenin bir biçimidir, bilmek istemek ve merakını keşfetmek, kişinin kendini ifade edebilmesinin her şekli gibi zor. yaşamla yoğurulurken bu yollardan herhangi birini parçası yapan, oturup vaktini kendine ayırabilenlere saygılarımla.
  • “the illiterate of the 21st century are not those who cannot read and write but those who cannot learn, unlearn and relearn.” “the future always comes too fast and in the wrong order.”

    meali :

    "21.yüzyılın cahilleri, okuma yazma bilmeyenler değil, öğrendiği yanlışlardan vazgeçmeyenler ve yeniden öğrenmeyenler olacak".

    (bkz: alvin toffler)
  • bunların içine yüzlerce uydurulmuş hadisleri ekleyebiliriz . zamanında öyle bir şey olamadığı halde hz . muhammed söylemediği halde sanki o söylemiş gibi sanki o uygulamış gibi bize bazı cahil hocalar tarafından öğretilmeye çalışılıyor ve bunun adı din oluyor . müslüman olmayan kişiler tarafından gerçek din işte bu zannediliyor halbuki alakası yok .
  • %99 okumamış etmemiş cahillerdir.
  • birçok kez twitter’da haksız yere yapılan linçlerde başı çekerler.

    post truth kavramı, bu insanların bu dönemki davranış şekillerini harika şekilde özetler.
    elimde bir yetki olsa post truth içeren en ufak cümle yazanı yıllarca zindanlarda tutarım. yaşlanınca kendimi bununla ve böyle insanlarla mücadele etmeye adayacağım bu gidişle. aşırı sinir oluyorum. cahil ve bilgisiz olduğunu bilse bile “tamam öyleyim ama konuşacağım” diyor ya. ar etmiyor, çekinmiyor hadi; bir de kendini öne çıkarıyor vitaminsiz bezelye beyinli bit kuyrukları.
hesabın var mı? giriş yap