• kullanmak fiilinin edilgen hali
    faydalanılmak ve yararlanılmak anlamları da bulunur
    kendi isteği dışında veya tek taraflı faydalanılmak
  • gereksiz** hayatları terbiye eden, ise yarar kılan; insanın sıfırdaki degerinin* uzerine gubre doken; pis belki gorunur biraz ama kimileri icin hayatın anlamını olusturan tek sey, "hey, we love* the abuse because it makes us feel like we are needed"** (bkz: user friendly)
  • kullanana büyük zevk verdiği kesin olan , kullanılan için ise uzaklara bakıp bakıp düşünememeyi sağlayan şey.
  • bu iş yapıldıktan bir müddet sonra kıllanılır, sonra kesilir atılır... atılmazsa hadise devam eder ki verir büyük keder... bu durumda mühim olan farkındalıktır... kullanıldığının farkında olmayıp hayatını mesut devam ettirenler de yok değildir. kendilerine cehaletleri ile mutluluklar dileriz... bunun aksine farkında olup da olmazdan gelenlere allah kemoterapide kolaylıklar versin... nasıl güzel arkadaşlarımız var çevremizde, bigüzel düzülmekte gözükapalı güvendiklerine... nasıl güzel insanlarımız var, ayakta ütülen/uyutulan...
  • iyi niyetli, yardimsever, sorumluluk duygusu yuksek insanlarin, "egoist ve ben-merkezci" bireylerin arasinda eninde sonunda karsilasacaklari kacinilmaz son. genellikle, dogru ya da yanlis bir sekilde, disariya karsi "zayif" imaji veren bireylerin bu duruma maruz kalacaklari dusunulse de bazi kisiler, durumun farkinda olduklari halde ya kibarliklarindan, ya da kendi inandiklari dogrulardan taviz vermemek icin kendilerini kullandirtabilirler.
  • yüzü olmayan, maskelerine gizlenerek yaşayan beşer grubuyla iletişim halindeki herkesin deneyimleyebileceği talihsizliktir.
    karşı tarafın meselelerine takıldığınızda kullanıldığınızı hissedemezsiniz.
    kullanan kişiyi bir varmış bir yokmuş duruşu üzerinden değerlendirmek de elbette mümkündür...
    ama en doğrusu, erken teşhise giden yöntemleri keşfedebilmektir.
    sizin dar zamanınızda destek olma niyetini deşifre etmeye bakın ve laf olsun diye destek olma imajına aldanmayın, zira sizi kullanmak için her fırsatı kurgulama becerisine sahip bu kişi, söz cambazlığıyla kötü gününüzde yanınızda olma simulasyonuna imza atacaktır. fakat hiç bir şekilde yanınızda var olmaya niyet etmeyecektir...
    terkettiğinizde de, tüm güzergahlarınızı tıkamak için olmadık çirkinliklerin peşine düşecektir. düşmese de bilin ki başka özneleri hortumlamakla uğraşıyordur dikkatli olun.
    bazı detayların bu entry.ye yazılması, yazan için yaralayıcı olduğundan es geçilmek durumunda...
    her şeye rağmen kullanıldığını çakan bünye ah etmemeli yoluna gitmelidir.
    yakın dostlar hariç etraftakileri de uyarmaya çalışmamalı, lağımın kokusuna bulanmamalıdır.
    unutulmamalıdır ki, kullanılmak, sadece ekonomik kriterler üzerinden tanımlanamaz.
    insan olmanın o pek soyut sanılan ama bir o kadar da belirgin olan erdemlerin sömürülmesiyle de kendini gösterir.
    ve biz biliyoruz ki insanlık tarihi, "yalanlar ve yılanlar" ne kadar yüksekte nefes alırlarsa alsınlar, sürünmeye mahkum olduklarını anlatan hikayelerle doludur...
  • hayatın acımasız yüzüdür. "hayat dediğin çıkar ilişkisidir" tespitine insanlar arası ilişkileri düzenleyen etik ahlak dışı yaklaşımın kaçınılmaz sonucudur. insanların benliklerini diğer insanların arasında gizleyebilmesi yeteneğidir ki zaten bu yüzden grup halindeki insanların grup dışı kişileri bu kadar acımasızca kullanmalarını da bu açıklar. bire bir kullanmak köylü uyanıklığı ister. karşımdaki anlamaz nasılsa güvenine erişebilmek için kişi yanında diğer insanları da ister çünkü yalnız yaparsa bu kötü sonuçlar doğurabilir. benliğin toplum etiğinden bağımsız olduğunu zanneden bir grup içinde kaybolması bu ahlaksız davranışı mantıksallaştırmanın en kolay yoludur. yanlıştır.

    birisini bireysel olarak kullandığınızı ve o kişinin buna kırılmadığını/üzülmediğini/sinirlenmediğini düşünüyorsanız büyük bir gaflet içindesiniz demektir. tez vakitte yanlışınızdan dönün derim.
  • bazen ilk anına değil ama devamına gönüllüsünüzdür.

    eğer bunu yapan çok güvendiğiniz birisi ise, bazen sonuna kadar salağa yatarsınız, gardinizi bir şekilde alarak artık tabi. zira bunu ne dereceye kadar götüreceğini merak edersiniz. kuşku bırakmayacak kadar emin olmak ve daha önemlisi, ona verdiğiniz değer yaptığına rağmen onu affetme ihtimali taşıtmaktadır ve siz bu ihtimali komple yok edebilmek için, onun tüm maskesizliğini görmek için uzatırsınız salaklığınızı.

    o an itibarıyla kaybeden gözükürsünüz belki. ancak daha sonra kendinizi sorgulamadan, kendinizi koruyarak yolunuza devam edebilmenin pek ala da işe yarar bir yöntemidir. ben yaparım bazen. daha doğrusu malesef yapmak zorunda kalırım bazen.
hesabın var mı? giriş yap