• not: karakter sınırı yüzünden sığmayan başlığın orjinali; 'uzun süredir kullanılmayan çaylak hesaplarının silinmesi kampanyası'

    öncelikle iyi akşamlar arkadaşlarım. bugün cuma akşamı, malumunuz ben de bir (bkz: cuma akşamları evde oturan yalnız ve ezik insan) olarak bir işsizlik yaptım.

    bugün aklıma "ya şu nick alınmış mıdır acaba?" sorusu geldi ve ben de sözlük genelinde araştırmalar yaptım. bu aklıma gelen değişik ve absürd nicklerin çok büyük bir kısmı alınmıştı. bunların büyük bir kısmı da, şans mı diyim artık, çaylak hesaplar çıktı. gel gelelim bu (bana göre) güzel nicklerin sahiplerinin hesaplarının yine hatrı sayılacak kadar kısmının uzun süredir -5,6,7,8 yıl- kullanılmadığını farkettim. en son görmüş olduğum (bkz: ekşi sözlük'e bir daha gelinse alınacak nick'ler) adlı başlığı görmemle beraber bardağımdaki su şuan yağan yağmur misali taştı.

    şimdi birincisi, bu platforma üye olup bugün başlığı altındaki başlıklara erişebiliyoruz. e ben sadece o başlık için üye oldum diyen bir insanın en azından sözlüğe yılda bir de olsa bir katkıda bulunmasını beklerim.

    ikincisi, yine bu platforma üyelik basit, kullanmadığın bir hesabın silinmesi sana bir şey kaybettirmeyecek dolayısıyla çok sıkıntılı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

    üçüncüsü, çaylak olma süresiyle ilgili. kimimiz 4 yıl bekledik, kimimiz 6 ay kimimiz ise 6 yıl. her çaylak olan arkadaşımın yazar olabilme potansiyeli olmasıyla beraber bu "uzun süre" tanımlamasına bir kıstas koymalıyız.

    bu ölçüleri dikkate aldığımızda, sonuç olarak sevgili dostlar, 7 yıl boyunca kullanılmamış çaylak hesaplarının silinmesi gerektiğini düşünüyor ve unutulmaya yüz tutmuş güzel nicklerin tekrar kullanıma sunulması gerektiğini düşünüyorum.
  • tahminlerime göre ekşisözlük'te açılmış hesapların %24.685'i bu tarz hesaplardan oluşuyor (bkz: küsuratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın). bu tarz hesaplardan kastım uzun süre hiç entry girmemiş çaylak hesaplar değil. sonuçta bir insan ekşisözlük hesabı aldıktan sonra herhangi bir entry girmek zorunda değil yazar olmak istemiyorsa. entry girmeden çaylaklık özelliklerini kullanarak sözlüğü kullanabilir. herkesin hayatına kimse karışamaz. ancak bazı hesaplar var ki adam seneler önce almış hesabıi tek bir entry bile girmemiş ve muhtemelen o hesaba hiç giriş yapıp kullanmamış bile. nick işgali yapıyor yani resmen.

    bu tarz hesapların tespit edilip yönetim tarafından uçurulması gerektiğini düşünüyorum. mesela hesabı aldıktan sonra hiç entry girmeyip, 1-2 sene boyunca hiç hesaba giriş de yapmamış kullanıcıların hesabı silinebilir bence.
  • hali hazırda var olan uygulamadır. 30 gün boyunca giriş yapmayan çaylak hesapları silinmektedir. yazarlar için böyle bir kısıt yok.
hesabın var mı? giriş yap