• istanbul'un beşiktaş ilçesinde bir mahalle.
  • antalyada hemen universitenin arkasinda son bir kac senedir populer olan eski gecekondu simdi ise yuzde 70i ogrencilerden olusan mahalle.

    ogrencilerden kaynakli kira fiatlari lara ve konyaalti ile kapisacak duzeyde. ve son 3 sene icinde acilan cafeler haddini asmis durumda. alkollu mekan olmamasina ragmen mahalle ogrencilerin sayesinde 24 saat aktif bir durumdadir.

    en kotu yani ev sahipleri ve emlakcilarin acgozlulugu. ve su her gun cafeler caddesinde gotune egzozu takip bangir bangir seslerle merkezden gelen hayvanlara karsi emniyet ve belediyenin bir cozum bulamamasi.

    mesela bir cozumum var araba ve motordan cikan her desibel basina gotune bir kazik sokulmasi.

    bence gayet iyi.

    2022 editi: kiralar lara ile konyaaltı ile kıyaslanacak derecede yüksek dediğim yıllarda kültürde dubleks daireler bile 1000tl idi :(
  • 5-10 yıl öncesine kadar akev koleji ve öğretmenevi'nden başka özelliği olmaması ile beraber, üniversiteye olan yakınlığına rağmen meltem mahallesi ve uncalı'dan sonra gelişebilmiştir.

    bir de kafeler caddesi diye söz edilen yer aslında bir sokak numarası ile anılır olup, eskiden hürriyet caddesi olarak geçerdi. ya, ya, ya...
  • kışın ortasında bile kısacık şortlu etekli kızları görünce nasıl üşümüyorlar diye kendi kendime sorduran mahalle
  • şortlu minili kızlar ( bu havada bile) bisikletli gençlerin olduğu mahalle. ankara yüksel caddesine evrilme yönünde ilerliyor. tezgah kitapçıları ve işportacılar da olursa tamamlanmış olur. fakat ilginçtir modern bir turizm şehrinde canlı müzik ve alkollü yer olmaması çok ilginç. kiralar uçmuş. ankara lı biri olarak yeni halini görünce şok geçirdiğimi söyleyebilirim
  • bu mahallede kira fiyatları an itibariyle çok uçmuş durumda 1+1’lik ev için aylık 900 liradan kira isteyen açgözlü ev sahipleriyle dolmuştur.
    esnafları ise daha berbat durumda özellikle geceleri alışveriş yaptığım bakkallar ve marketler için bu durum genelde geçerlidir. bakkallardaki çoğu ürün normal fiyatından 25 kuruş pahalı ve içkide ise sadece bira aldığım için tekellerin çoğunda minimum ortada 50 kuruşluk bir fark var ve bu durumun esnafın ve cafe işletmelerinin yüzde 80’nine yansıdığını düşünürsek hiç de öğrenci dostu biryer değil demek bence doğrudur.
    işin daha da ilginci bu kadar öğrencinin yoğun olduğu biryerde bar olmaması. bar kadar kar marjı yüksek bir işletmenin açılmamasının temel sebebi hakkında kesin bir bilgim yok. ama konuştuğum insanlar arasında arasında belediyenin alkollü mekan açma ruhsatı verme konusunda çok istekli olmaması ve de zabıtalar ile ceza vermek için işletmenin en ufak bir açığını beklemeleri olduğuna dair dedikodular dönüyor. tabii ki de ortada bir art niyet yoksa sürekli yapılan denetlemeden sıkıntı çıkmaz ama işin ilginci cadde üzerindeki cafelerde belediyenin düzenli ve sıkı bir denetime gitmemesi biraz şaşırtıcı. örneğin cafelerde içerde sigara içme yasağına neredeyse hiç uymadığını görüyorum ve sadece bu mahallede geçirdiğim 5 ay içinde cafelerin bir kere denetlendiğini gördüm.
    bu gözlemlerime ek olarak cadde üzerinden geçen her 5 arabadan 3’ü ya trafik magandası. bu sorunu çözmek için yapılan çevirmeler elbette mevcut ama yapılan bu denetim yetersiz kalıyor belki yapılan çevirme sayısı artsa daha güzel olur ama büyük ihtimalle kaynak yetersizliğinden dolayı yapılmama ihtimali yüksek. benim bu soruna çözümüm ise mikrofonlu bir mobese konulmasına yönelik. bu kamerada normalin üstünde gürültü yapan araçların tespit edilip güzel bir cezanın plaka sahibine yollanması böylelikle trafik magandası sayısında büyük bir düşüş görebiliriz.
  • akdeniz üniversitesi’nin hemen arkasında bulunan öğrenci mahallesi. ayrıca çavo dolu. hele akşam saatlerinde gelen dayıları görmeniz gerekir. tofaşla son ses müzik yanlayanlar falan. sıkıntı yer.
  • bir adet de izmir'de alsancak civarında bulunan mahalle
  • öğrenci mahallesidir.
  • akşamlarımın büyük bir çoğunluğunu içinde bulunarak geçirdiğim, nüfusunun çoğunluğunu öğrenciler ve burdur, korkuteli yörüklerinin oluşturduğu, içinde nam-ı diyar (bkz: kafeler caddesi) ni de bulunduran bir antalya mahallesi.

    içerisinde aradığınız her türden insanı bulabilirsiniz. geceleri olaylıdır fakat bu insanı aşırı derecede rahatsız edecek boyutlarda da değildir genelde. eğlencelidir genel olarak.
hesabın var mı? giriş yap