• marmarise 25 km uzaklıkta, çok büyük olmayan süper bir koydur. bu koyda sadece 2 tane otel bulunur. kafa dinlemek isteyenler için çok uygun bir mekandır. sessiz, ormanın ve denizin içinde gürültüden ve kalabalıktan uzak bir dinlenme yeridir. ne marmarise ne bodruma nede çeşmeye benzemez.

    denizi temiz ve berraktır. 5-6 m ye kadar denizin dibindeki kum, taş, balık vs.. ne varsa görebilirsiniz. genel olarak taşlı bir sahildir fakat denizin içi kumlu sayılır fakat yosun yoktur.

    doğuş gurubuna ait bir malikane vardır burada. çok büyük bir alanı kapsar, heliportu, iskelesi ve plajı kendine aittir. nedense güvenlik çok sıkıdır.

    ama siz bu yazdıklarıma aldanmayın. gidin çeşmeye, marmarise, bodruma. çok güzel yerler oralarıda. kumlubük hep böyle sakin sessiz kalsın, kirlenmesin, bozulmasın.
  • hollandalı ahmet'in yeri adlı enfes yemeklere sahip bir mekana ev sahipliği yapan harika bir koydur. kara yolu ile ulaşımı biraz çileli olsa da gidilip görülesi yerdir.

    snorkel ve maske ile denizde zamanın nasıl geçtiğini fark edemeyeceğinizi garanti edebilirim. çoğunlukla ulaşım deniz yolu ile yapılmakta bu sebeple sakin bir şekilde gününüzü geçirebilirsiniz.
  • burada bi işletme vardı, şezlonglarını filan kullanmış, restaurantında yemek yemiştik. o işletmenin adını bi türlü hatılayamıyorum allahını seven bi yardım etsin, neydi o işletmenin adı?
  • marmaris'e bağlı turunç ve amos'u geçtikten sonra sizi karşılayan bir koy.

    bu çevrede tatil yapıyorsanız mutlaka uğramalısınız. hem marmaris turunç yolundaki muhteşem manzarayı seyredebilirsiniz , hem de hala bozulmamış , betonlaşmamış , sahilinde şemsiyelerini dikmiş insanları görebileceğiniz bir koy görmüş olursunuz. denizi berrak ve orta sıcaklıkta. otel tek tük var. kesinlikle beach club ve oteller tarafından işgal edilmiş durumda değil. havlunu at sahilde yat şeklinde. su sporları severseniz bir tane işletmeci var. yoluna gelirsek her muhteşem koy gibi virajlı , ama başta da dediğim gibi muhteşem manzaralar sunuyor , keyifli bir yol.
  • önce turunç a gidin, oradan amos o gecersiniz. amos sahile ugrayin ama devaminda antik kalintilar var mutlaka onu da görün. antik bölgede seyir tepesi denilen yerin manzarasini gördükten sonra tesekkur edersiniz bu tavsiye icin. ordan da kumlubük e devam ederseniz bu muhtesem gezintinin finali olur. sessiz sakin biraz daha gözlerden uzak kalmis bir yer. özellikle amos ve kumlubuk un denizi cok temiz turunc onlara göre fazla yosunlu ve kalabalik bir deniz. ıyi eglenceler
  • yolları muhteşem keyif veren (2 tekerle gitmek kaydıyla) denizi tertemiz kafa dinlemek adına oldukça bakir bir yer. yanınıza fotoğraf makinenizi alın tabii. hatta su altı kamera ya da aparatınız varsa ölümsüz anlar yaşarsınız.

    bence yapmışken içmeler turunç kumlubuk ve amos, ikinci gün de çiftlikköy, selimiye orhaniye taraflarına akın. marmaris in yakın çevresinde gidilecek en güzel yerler buralar çünkü.

    bu tarafta ne kadar "bük" lü yer varsa hep aynı. denizi tertemiz, hafif taşlık ama akvaryum gibi.
    (bkz: inbükü)
    (bkz: akbük)
    (bkz: palamutbükü)
  • yolu muhteşem, denizi muhteşem koy.
    ama zinhar hollandalı ahmet diyenlere itibar etmeyiniz zira hamburgeri 68 liradır. birası( tuborg gold) 35 liradır. hamburgerin lezzeti 68 liralık değildir. turunçtan kalkan dolmuşların son durağı daha makul fiyatlıdır. denizi ayndır ama fiyat daha makuldur.
    biz yandık, siz yanmayın.
  • öncelikle yolu tarif etmek gerekirse marmaris>içmeler>turunç>amos>kumlubük şeklindedir. içmelerden sonrası her 10 m de bir virajlarla geçmektedir. kumlubük çok garip bir yer denizi gayet güzel ama işletme olarak hiç bir halka uyan bir şey yok, işletmeyi geçtim bi elimizi yüzümüzü yıkayalım, tuvalete girelim desen öyle bir şey zaten yok. 1-2 adet özel mülk vari yerler mevcut, 2-3 adette otel tarzı yerler var. buraya gidecek olanlar ne varsa yanlarında götürsün, neyin lazım olacağı belli olmaz.

    akıllara takılan bir soru da •türkiye'nin birçok yerinden daha göz önünde birçok yerine göre daha popüler ama işletme neden yok?
    • madem işletme yok belediye yanı başındaki 10 numara 5 yıldız denizi olan bir koyu neden yıllardır halka açmaz? seyyar duş, wc koymaz? 40-50 tane şezlong neden atmaz?
    •diyelim çok ücra bir yer, diyelim denizi çok kötü e o zaman neden yollar 5 yıldız? 12 ay kullanılan yolları bu kadar güzel yapmıyorsunuz??
    • buranın halka açılmamasının sebebi özel mülkü olan insanların daha nezih, keşfedilmemiş bir ortamda bulunmalarını sağlamak mı yoksa?
  • marmaris'in kalabalığından uzak, seyahati meşakkatli olsa da manzarası muhteşem, her tür insana açık, berrak denizi rakipsiz nadir mekanlardan biri.

    "bana kimse ilişmesin"ciler için ideal bir mekan...

    edit: beach club terörünün yavaş yavaş ele geçirmeye başladığı sahil olmuştur! plajlar, sahiller halkındır. herhangi bir belediye bana ait olanı, benim kullanamayacağım biçimde başkasına kiralayamaz, devredemez! o zaman sen de bu teröre ortak olursun marmaris belediyesi! ayağını denk al!
  • marmaris'e bir gün mutlaka tekrar gitme kararımın yegane nedeni olan; marmaris'in en temiz, en güzel koylarından biri.

    acemi bir yüzücü olsam da bu koyda denizin içinde ayaklarım zemine temas edince yaşadığım rahatlamayı başka hiçbir yerde yaşamadım. fayans döşenmiş gibi, o kadar pürüzsüzdü. bu açıdan doğal terapi amacıyla bile ziyaret edilebilir.
hesabın var mı? giriş yap