• yoga inanışlarında -nasılsa- türlü ruhsal ve bedensel eğitimler neticesinde "büyük yaşamkaynağı"nın uyarılması. bu uyarma "doğaüstü" , "olamaz abi böyle bişey" / "hasktir yaa" diyebileceğimiz olaylar için enerji sağlar.
  • içimizdeki saf arzunun gücü
  • laya diye de anılan bir yoga çeşidi... omurganın altında, sarmal bir şekilde yattığı söylenen kundalini (yılan gücü) enerjisini arttırmaya dayanır... açıldığında, chakralar oldukça aktif ve güçlü bir hale gelir...
  • hintlilere göre omurga dibinde kendi etrafında kıvrılmış bir yılan gibi görünen güç.bu gücün çeşitli hareketler sonucunda uyarılması bedendeki 7 şakra boyunca yukarı çıkmasına ve bu şakraları sırayla açmasına neden olur.son olarak tepe şakraya geldiğinde aşarsınız.aman diyim öyle ciddi ciddi eğitilmeden uyandırmayın yılanı, literatür bu premature uyanma sonucu yaşanmış fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklarla dolu. aman ha!
  • kundalini reiki var bide ;oldukca guclu bi reiki sistemi kundalini reiki 1 usui reiki 1-2-3 e esdeger deniliyor.zamansiz uyanmis kundalini enerjisinin vucuda verdigi zararlara da ii geldigi soyleniyor.
  • (bkz: mana)
  • kundalini muladhara çakrada uyuyan yılan olarak betimlenen güçtür. tüm çalışmalar, fiziksel duruşlar, meditasyon, japa, yoga vb hep kundalini'nin uyandırılması amacıyla yapılır. kundalini uyandığında, bir çakradan diğerine yükselerek kişiyi bağımsız kılar.
  • sushumna nadisi kundalini enerjisinin geçtiği bir kanaldır. kundalini mecazi olarak omuriliğin dibinde yedi rakamın yarısına eşit üç-buçuk kez kıvrılmış uyuyan bir yılan şeklinde gösterilir. kundalini kelimesinin kökeni spiral anlamına gelen "kundal" kelimesinden gelir ve bu kundalini uyarıldığında spiral şeklinde ve yılan gibi hareket edip yükselişinden kaynaklanır.

    üç ana nadi kuyruk sokumunda bir araya gelirler. eğer solar prana ve lunar prana eşit bir şekilde buraya inerlerse, birleşerek üçüncü bir prana şekli olan kundalini'yi meydana getirirler, kundalini de bu orta kanaldan yukarıya doğru yükselir. kundalini yükselişinde yedi çakranın da içinden geçtiği söylenir. en üstteki sahasrara'ya ulaştığında insan bir vecit, kendinden geçme hali yaşarmış. kundalini şakti adında dişi bir enerji olarak tanımlanır. sahasrara çakrada ise şakti'nin eşi tanrı "şiva" bulunmakatdır ve her ikisinin birleşmesi kozmik bir vecit halini yaratır. bu birleşme yoga'nın gayesidir ve sonucunda "samadhi" denilen bir hal yaşanır. hatta "yoga" sanskritçe'de birlelşme anlamına gelen "yug"'den türemiştir. bu durumda omuriliğin dibindeki cinsel enerjisi dönüşüme uğrayarak mistik bir deneyime sebep olmaktadır. kundalini enerjisinin bir ateş özelliği vardır, ve yer çekimine karşın yükselme eğilimini gösterir. nadilerde herhangi bir blokaj varsa, onu yakarak geçer. tehlikeli yanı buradan kaynaklanır. ayrıca kişide çakraların enerjisi yukarıya doğru bakmıyorsa, enerjiyi yapıcı bir şekilde yönlendiremiyorsa veya kişinin sağlam karakteri yoksa, kundalini enerjisi aşağı doğru akar, kabına sığmaz ve bir şekilde patlar ve dışarıya boşalır. bu boşalma kişinin zaaflarına göre değişir, aşırı şiddet, öfke veya şehvet olabilir. insan bir anda kendini kaybedebilir, çünkü kundalini yükseldiğinde insanda inhibisyonlar yok olur. normal olarak kundalini yükseldiğinde insanın yüksek ve ince düşüncelerini, hislerini, yaratıcı faaliyetlerini hatta fiziksel gücünü devreye sokar. bütün dahilerde kısmi de olsa bir kundalini faaliyeti bulunduğu söylenir. bazen de kundalini bir kaza sonucu yükselebilir. belirli gizli tekniklerle uyarılabilir. bir anda aşırı enerji yüklemesi olur, insan kendini güçlü ve şuurlu hisseder, duyuları iyicene açılır, ancak kişinin geliştirdiği pozitif yönleri yoksa, aksine negatif yönleri varsa, örneğin potansiyel bir cani ise, bir anda içindeki dışa çıkar ve cinnet geçirir. kundalinin doğal bir süreçle gelişmesi en iyi yöntemdir.
  • spiral anlamina gelen "kundal" kelimesinden turemistir. sembolik olarak omuriligin dibinde üc-bucuk kez kıvrılmıs oldugu farzedilen bir "uyuyan yılan"dir. o kadar da saf degil, oldukca yogun bir enerji tasir bunyesinde. bu enerji disildir. şakti ile alakali oldugu soylenir. kundalini uyarildiginda spiral seklinde yukselir, cakralari aktive eder. ortaya cikan suur genislemesi fiziksel veya ruhsal her sekilde kisiyi cok fazla etkiler ve olumlu sonuclara varmak oldukca zordur.
  • '1.5 saatte hayatinizi degistirecek bir pratik' diye jimnastik salonunda pazarlanan cumartesi sabah koru (8.30) yogasi. 'om' yerine 'om namo, garo namo' (sp?) diyerek sant ediliyor. mutamadiyen bir kesik kesik soluk alip verme durumu oldugundan basini donduruyor insanin. bir de bu yoga turu ile ugrastiginizi 45 yas ve uzeri cicek cocuklarina bahsederseniz, garip bir tebessum gorebilirsiniz yuzlerinde. sanki komunel seks olayina giriyormussunuz misali. demek ki nedir sosyolojik acidan, her kusagin belli bir olguya getirdikleri tanim farkli olabilir, kusmeyin, bozulmayin, sasirmayiniz efendim.
hesabın var mı? giriş yap