• 2014 yapımı başrollerinde ünlü aktör donnie yen'in oynadığı kung fu filmi.

    not: altyazılarını bulamadım kafayı yiyeceğim bir el atınız.

    not 2: altyazıları düşmüş.
  • senaryo ve kurgu itibariyle 1997 yapımı "bloodmoon" isimli filmi hatırlatan güzel bir yapım. filmin temasını geliştiren başlıca olaylar, "bloodmoon" yapımında olduğu gibi aynı filmsel gerçekçilikle bestelendiği kanaatindeyim.

    darren shahlavi ve gary daniels'in birlikte rol aldığı yapımda, darren shahlavi "the killer" rolünde; dünyanın en iyi dövüşçülerine kendisini kanıtlayan ve onları öldüren birisiydi ve bunu yaparken alt tabanı demirden oluşan bir çift ayakkabı kullanıyordu. gary daniels ise, katilin izini süren eski bir polis rolündeydi.

    bu yapımda ise, eski dövüş sanatları ustası olan donnie yen, wang baoqiang tarafından canlandırılan "fung yu-sau" isimli birininin, dövüş sanatları ustalarına tek tek meydan okuyup onları öldürmesi sonucu polisle işbirliği yapmaya başlar ve olaylar gelişir.

    donnie yen ve wang baoqiang'ın birlikte gerçekleştirdikleri dövüş koreografileri gerçekten hayranlık uyandırıcı. wang baoqiang'in, hatırladığım kadarıyla, "iceman" ve önceki filmlerinde aynı stilde dövüştüğüne tanık oldum; lakin donnie yen'in bu yapımda diğer filmlerinden farklı bir tarz kullandığını belirtmeliyim. yanılmıyorsam dövüş sahnelerinin koreograflığını donnie yen yapmış. agresif ve saldırgan stiliyle seyir zevki yüksek dövüş koreografileri bestelemiş. açıkçası izlerken muazzam keyif aldım.

    filmdeki diğer dövüşçüler, kısa sekanslarla da olsa, mükemmel dövüş performansları sergilemiş. zaten bu dövüşçüler de, donnie yen ile ip man serisinde yer alan tanıdık aktörlerdir.
  • senaryo derinliği olmayan ip man 1 ve 2 filmlerinin yanından bile geçmeyen tekdüze sıfır bir hikayeye sahip son sahnesi dışında elle tutulur gözle görülür olumlu bir yanı bulunmayan sırf başroldeki adamın yüzü suyu hürmetine seyrettiğim başarısız bir yapım...olmamış vesselam...notum 5/10
hesabın var mı? giriş yap