• bir mustafa islamoğlu kitabıdır. kitabın tam adı kuran ve tabiat ayetleri ışığında yaratılış ve evrim'dir. son dönemlerde uydurulan dine karşı kur'an vahyini öne çıkaran islamoğlu, bu çalışmasında son dönemlerde çokça konuşulan evrim, yaratılış, adem ile havva'nın yaratılması, insanın topraktan gelişi ve ilk insan konularını detaylıca ele almış. kitap da kabaca tesadüfü reddetmek ve yaratıcıyı kabul etmek şartıyla evrimin allah'ın yasalarından biri olduğu ayetler ışığında savunuluyor. 1400 yıllık islam tarihinde evrimi savunan, tüm batı bilim dünyasına öncülük eden ve ilham veren nazzâm, câhız, ıhvânus-safâ, ibn miskeveyh, bîrûnî, ibnul-heysem, ibn tufeyl, hâzinî, ibn haldûn, celaleddini rumi, kazvînî ve kınalızâde ali efendi gibi onlarca müslüman ilim adamı ve bilginlerden örnekler veriliyor. son zamanlarda hristiyan dünyası içerisinde başlayan evrim-din tartışmasının suni olarak müslüman dünyaya taşınmasının ana maksadı sorgulanıyor. ilahi yasa olan evrim ile tesadüfü kabul eden materyalist evrim teorilerinin aynı şey olmadığı ve yaratılıştaki hassas ayarların tesadüfe izin vermeyeceği savunuluyor. israiliyat ve hristiyan dünyanın uydurmalarının islama nasıl ve neden sızdığı da ayrıca ele alınmış. kitap da beşer nasıl insan oldu, allah, âdem'i kimlerin içinden seçti, âdem'den önce de âdemler var mıydı, ilk insan nerede ve yaklaşık olarak ne zaman yaratıldı, âdem'in nesli ensest ilişkiyle mi çoğaldı sorularına da cevap aranıyor. ayrıca kitaptaki evrim ve yaratılış konusu hilal tv'de canlı yayında 3 ayrı programda ele alınmış ve internete yüklenmiş durumda.

    kur'an ışığında yaratılış ve doğa ayetleri

    yaratılış

    din ve bilim ilişkisi,yaratılış ve evrim,müslümanlar bilimden nasıl koptu

    bu son derece detaylı çalışma, türlü niyetler, milyonlarca çalıntı kitap ve kaynağı belirsiz paralarla müslümanlara bu sahte tartışmayı enjekte etmeye çalışanlara, akıl ve iman arasında fitne çıkarıp, müslüman dünyayı kur'ana rağmen suni tartışmalarla bilimden uzaklaştıranlara karşı ufuk açıcı bir eser bir panzehir. konuya meraklı olanlar ve kur'anda evrim ve yaratılışın nasıl ele alındığını merak edenler için tam bir başucu eseri.

    kitap dört bölümden oluşmakta ve her bir bölümde aşağıdakine benzer birçok soruya cevap aramaktadır:

    1. evren ve dünyanın yaratılışı: "ol" emrinden sonra her şey nasıl başladı? yaratılışa dair farklı görüşler? ilk 1 saniyede neler oldu? ilk elementler nasıl oluştu? dünya'nın 4.6 milyar yıllık yaratılış süreci? sünnetullah nedir? yaratıcı şapkadan tavşan çıkarır mı?

    2. âdem çömlekten havva kaburgadan mı yaratıldı: âdem'in ebeveyni var mıydı? topraktan yaratılma ile ne kastedilir? âdem'den önce kan döken ve fesat çıkaranlar kimlerdi? beşer ile insan arasındaki fark nedir? "ruhumdan üfledim" ile kastedilen nedir? ruh üflenirken âdem cansız mıydı? 'âdem', 'âdemoğlu' yerine kullanılmış mıdır?

    3. beşer nasıl insan oldu: evrimci islam âlimleri kimlerdir? allah, âdem'i kimlerin içinden seçmiştir? âdem'den önce de âdemler var mıydı? ilk insan nerede ve yaklaşık olarak ne zaman yaratıldı? âdem'in nesli ensest ilişkiyle mi çoğaldı?

    4. darwinci evrim teorisi: ilahi yasa olan evrim ile materyalist evrim teorisi aynı şey midir? evrim teorisine destek için üretilen sahte deliller nelerdir? evrim teorisi ateizmin israiliyyatı mıdır? varoluştaki hassas ayarlar tesadüfe izin verir mi? yaratılış ve evrim teorisi hasım mıdır? bu başlıkların hepsinin altında iki kitabı hep yan yana okuyacaksınız: tabiat ve kur'an. bizim ifademizle "tabiatın kur'an'ı" ve "kur'an'ın tabiatı"…

    (bkz: islamda evrimci yaratılış teorisi/#28619842)
    (bkz: evrim teorisi doğru mu/#53905947)
    (bkz: evrim teorisi kuran'da yazıyor/#28631240)
hesabın var mı? giriş yap