*

  • roberto benigni'nin başrolünü oynadığı mafya filmi.
    kendisine çok benzeyen mafya babasının yerini almak üzere babanın sevgilisi tarafından ayartılır. dünyadan haberi olmaksızın büyük bir aşk yaşadığını sanmaktadır.
  • bu film zamaninda* ulkemizde gosterime girdiginde, biletle beraber bir de muz veriliyordu seyredenlere. izlemedigim icin film nasildi bilemeyecegim.
  • orjinal ismi johnny stecchino olan tipik benigni filmi.cok klasik konusu biraz can siksa da benignin yaptigi sebeklikler kayda deger.ayrica mongol cocuklar gibi konuyla alakasi olmayan lakin izleyicide iki karakter arasindaki 7 farkin anlasilmasina yardimci olan bir yandan da somuruye kacmadan izleyiciye aglanmasi mumkun olan bolumlerde katalizor etkisi yapan unsurlar mevcut.diger bir ilginc oge de napolinin mafya yasamini anlatirken ortaya cikan uyusturucunun diabet ve politikayla baglanmasi ve filmin sonlarina dogru hakim bir nesne durumuna getirilmesi.muzmeyvasinin kullanimi ise ayri bir konu.filmin finali hakkinda bir yorum yapmiyorum.
  • 1978 yapımı kemal sunal'ın iyi aile çocuğu filminin bir benzeri komedi filmi.
  • la vita e bella filminin de başrolü ve yönetmeni olan roberto benigni'ye ait 1991 yapımı başka bir eser. film roberto ve nicoletta braschi üzerinden ilerliyor. farklı kişilerin filmde etkin bir rolü görülmüyor. farklı iki kişi, birbirine zıt iki karakter rolünde görüyoruz benigni'yi. iyi bir film, ama benigni'nin braschi ile birlikte rol aldığı la tigre e la neve ve la vita e bella filmlerinin bende bıraktığı etkiyi bu filmde hissetmedim.
  • oscar ödüllü italyan aktör roberto benigni’nin hem başrolü olduğu hem de yönetmenliğini üstlendiği komedi tadında film. filmde roberto benigni’ye life is beautiful, the monster gibi filmlerinde de görmeye alışık olduğumuz eşi nicoletta braschi eşlik ediyor. film başrolümüzün okul servisi şoförlüğü yapmasıyla başlıyor. daha sonra olaylar hızlı bir şekilde gelişiyor. öğrencilerin tümünün down sendromlu kişiler arasından seçilmesi şık bir hareket olmuş. ayrıca filmde benigni’nin en yakın arkadaşı lillo’da down sendromlu.
  • 1991 yapımı italyan komedi. izlediğim sitede terminator 2'nin hasılatıni geçtiği yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum ama sonuç olarak imdp'nin zirvesinde terminator yer alıyor. çoğu filmi gibi roberto benigni'nin senaryo oyuncu ve yönetmen üçlemesinin olduğu bir yapım. yine aynı şekilde eşi nicoletta braschi'yle başrolleri paylaşıyor. yani kısacası klasik benigni filmi. daha önce de filmlerini izlemiştim. izlediğim diğer filmlerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. hoş zaten birinde oscar aldı. (bkz: hayat güzeldir). bu filmde de türk izleyicilerin aklına ara ara kemal sunal filmlerini getirmiyor değil. genel olarak eğlenceliydi ilk kısımlar hariç ilk başta yavaş ilerliyor. konusuna gelirsek çok basitti. zaten komedi filmi yapacaksan birbirinin tıpatıp aynı olan lakin karakterleri de bir o kadar zıt iki insanı trajik bir şekilde karşılaştırmak akla ilk gelen basit bir komedi malzemesidir. durum komedisi olarak güzeldi. roberto için izlemiştim. bittikten sonra da ahh yine bir roberto klasiği demiş bulundum. benim için 10/6,5
  • birazcık kemal sunal filmlerini de anımsatan 1992 yapımı eğlenceli bir roberto benigni filmi. kürdan johnny'ye eşi nicoletta braschi bir kez daha eşlik ediyor.

    dante hiç bir kadının beğenmediği orta yaşta, cebinde pek parası da olmayan bir adam. bir gün yine tavlayacak kız peşine düşerken kendisine bir araba çarpıyor ve arabadan inen kadın dante'ye hayran oluyor. sık sık johnny dediği ve iltifatları karşısında kadına kapılan zavallı dante'yi takıp koluna palermo kentine götüyor...

    fazla bir beklentiye girmeden izlerseniz keyif alırsınız. roberto benigni'nin yine pembe panterin oğlu ayarında karakter komedilerinden.
hesabın var mı? giriş yap