• kurt ve eşen kelimelerinin birleştirilmiş halidir bu hastalık ismi..
    kişi önce kurtlanır. sonra kurtlarından kurtulmaya çalışır..
    kurt eşelemeye çalışan insana ve bu hastalığa "kurdeşen" denir.
  • birde kurdesen dokmek gibi bir olay vardir hayatim boyunca hep deli gibi merak etmisimdir kurdesen nasil dokulur diye entryler sayesinde sanirim ufaktan anlamaya basladim tesekkurler sozluk
  • lat. urtiker
  • sözlükteki (bkz: kurdesen dokmek) entry'si baska bisiyle karistirilmistir. kurdesen uzmanlarin demesine gore bardagin tasmak uzere oldugunu gosteren dermatalojik bir vakiadir. vucudun belli bolgelerinde (tumunde birden olursa eyvah eyvah) kabartilar lekeler olusur, acayip kasindirir. kafayi temisleyince gecer, geriye "e ben ne diye kullandim o kadar ilaci madem" sorusu kalir.
  • kurdeşenin tedavisi aynı zamanda antialerji ilaçları klasmanına giren antihistaminiklerle de yapılmaktadır, ne yazık ki antihistaminik doğası gereği insanı uyutur, mesela sabah alınan bir incidal akşama kadar sizi bir zombiye çevirme gücüne sahiptir. buna çare olarak non-sedatif bir antihistaminik, mesela telfast, kullanılabilir, ama o da incidal kadar etkili olmayacaktır, üstelik bir kaç hafta sizi idare etmiş olan 120 mg doz artık yeterli gelmemektedir, doktorunuz 180 mg olanını verir. 3 gün kaşınmazsınız ama kurdeşen sinsidir o doza biraz bağışıklık kazandığınız anda geri dönecektir, karnınızı pençe pençe kabartacak, bacaklarınızda yol yol tırmık izleri bırakacak, kollarınızı üçüncü derece yanmış bir görüntüye büründürecektir.

    kulaklarınız kabarmaya, avuç içleriniz şişmeye başladıysa artık panik yapın.
  • kurdeşenin yol açtığı kızarıklık ve kabarıklıkları engellemese de olduktan sonra biraz olsun rahatsızlığınızı geçirecek bir çözüm olarak felden jel'i önermek istiyorum, sürdükten sonra kızarıklıklarınıza bir süre için kan oturmuş gibi daha da kızaracak, korkmayın kurdeşenli dostlarım, kurdeşen doğası gereği geçerken bile kolaylık sağlamaz.
  • bir kurdeşen uzmanı olarak söylemek isterim ki, bizim kurdeşen dediğimiz, latincesi ise urticaria olan bu deri hastalığı sadece ve sadece sinir bozukluğu, stres, üzüntü ve benzeri durumlar sebebiyle ortaya çıkmaz; gıda alerjisi, toz veya çok anlık sıcaktan soğuğa geçiş (ya da tersi) ve benzer uyarıcılar yüzünden de başlayabilir. daha genel ve bilimsel adıyla urticaria'yı trigger eden bir çok sebep olabilir ama genelde devam etmesi veya kötüleşmesi normalin üstünde strese bağlıdır, ama bizi kim suçlayabilir? kim olsa cildi kırmızı-beyaz tomurcuklanırken stres yapardı.
  • vücudun orasında burasında ince, kırmızı tabakaların oluşmasıdır.. kaşındıkça kaşınır ama sonuç hep kötüye doğru gider, aslında bir müddet sonra geçer, geçmez ise insana düzelmeyeceğini düşündürür ve sinir bozukluğuna yol açar ki sonucunda kaşıntının azması ile son bulur... kortizonlu ilaçların geçirdiği rivayeti vardır, doğrudur geçer ama tekrar eder.. tek çaresi stressiz hayat
  • bir çeşit alerjidir. ciltte aniden başlayan ve birkaç saat süren dayanılmaz kaşıntılarla kendini gösterir. ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir süre sonra şişebilir. bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçer, bazen de uzun süre devam eder. nedeni, böcek veya arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar veya aşırı derecede heyecanlamadır.
hesabın var mı? giriş yap