• bir slamdunk olmasada onu düşünerek kendini izlettiren bir anime . fena başlamadı bir sakuragi veya rukawa olmasada umutluyum .
  • aynı adlı mangadan uyarlanmış animedir ve haftalık shonen jump dergisinde yayınlanır. yazarı ve çizeri fujimaki tadatoshi olan bu manganın çizimleri gayet başarılı hatta bazı battle mangalardan bile güzeldir.
  • aksiyonu bitmeyen, başarılı bir spor mangası ve animesi. fakat konu itibariyle japon lise basketbolu olduğundan, buram buram efsane manga slam dunk gibi kokması kaçınılmaz. yarı-anakarakter olan kagami taiga, slam dunk'ın ana karakteri sakuragi hanamichi'nin yetenekleri ve kızıl saçını alıp , cool bir havaya bürünmüş hali.

    lise basketbolunun hiç bir özelliği olmadığından, heyecan katsın diye oyunculara verilen özellikler fazla uçuk tabi. anime de göremiceksiniz ama mangasında bir karakterin özelliği, diğer oyuncuların özelliklerini çalmak. çaldığı kişi o hareketi bi daha yapamıyor falan ...

    konusu ise, bir orta okul dönemine şans eseri 5 tane süper yeteneğin bir araya gelmesiyle başlıyor. hiç kaybetmedikleri için "mucize nesil" adını alıyorlar. fakat kimsenin fark etmediği bi 6. oyuncu daha ; kuroko. herkes liseye geçince oyuncular dağılıyor. bizim hikayemiz bu noktada, kuroko'nun etrafında devam ediyor.
  • --- spoiler ---

    yirminci bölümünde kagami ve kuroko arasındaki buzların birdenbire deus ex machina yöntemleriyle eriyiverdiği ama yine de her yeni bölümünü heyecanla beklemekten vazgeçemediğim basketbol animesi.

    --- spoiler ---
  • gördüğü yoğun ilgiden dolayı ikinci sezonu çekilmesine karar verilen animedir. mangasında bu güzel haberi okuyunca ayrı bir mutlu oldum.
  • mangakası ölüm tehditleri aldığı için figür, tşört gibi yan ürünleri toplatılan, hatta bi dönem 2. sezonu bile tehlikeye giren animedir. adam en son tüm tehditlere rağmen çizmeye devam edeceğini söylemişti. basketbol temalı bi manga/anime yüzünden bi insan neden ölüm tehdidi alır anlamadım. gerçi şahsi bir meseledir belki, bilemiycem yine de... nette tam sebebini bulamadım çünkü.
  • yeni anime serisi ekim 2013 olarak duyurulmuştur.
  • yarrak gibi bir animedir. mangası da sik gibidir. adaptasyon problemi değil yani.

    full time shonen giden bi seri olduğundan nispeten daha olgun bir hikaye bekleyenleri hayal kırıklığına uğratması kesin bi kere. bi slam dunk değil. slam dunk'ın yanına bile yaklaşamaz.
    ana karakter steve nash+30 pas gücü olan ama steve nash-500 şut gücü olan bir gençtir. bir kere daha burada sıçtı zaten. bir kere hayvan gibi handle sahibi önce pas mantalitesi olan bir guardın fiziğinde bi ekstrası yoksa böyle bir karaktere dönüşme ihtimali yok. rajon rondo'nun sıçış sebebi genellikle pivot kalıbındaki elleri olduğundan onu saymıyorum. burada bildiğin düz japon lise öğrencisi var çünkü.

    ikinci ana karakter böyle amerika'da göya liseli zencileri ağlatmış bir dört numaradır. smaç basar, atletik ve hızlıdır, pas verir, oyun zekası felan her bi şeyi vardır yani. bi nevi blake griffin yapmışlar yani.

    kalan üç karakter artı yedekler alabildiğine gudik, alabildiğine sıkıcı karakterler olmakla beraber süper saçma özel güçlerle bahşedilmişlerdir. geçicen onları. şimdi bu iki über ana karakter japon liseli dünyasını sikip atacakken karşılarında eskiden bik bik diye efsane olmuş 5 adet adam bulurlar. hepsi ana karakterlerimizden daha güçlüdür. birisi magic, birisi mj, birisi karl malone felan. tabii haliyle amerika da liseli zencileri siken karakterimiz bu karakterlere ya kolaylıkla yenilir ya da ucu ucuna kazanr.

    şimdi slam dunk a geçeyim.

    bi kere. hanamichi sakuragi. görünce aha bu bildiğin ömer aşık lan demeyen yoktur zaten. tensai dir kendisi. doryoku doryoku çalışır. yavaş öğrenir ama kalbiyle oynar.
    sonree takagi var pivot. 10 alex de souza gücünde takm kaptanı. on numara pivot. uzaktan aile de zenci kanı var. bu herif tam pat ewing zaten.
    sonra ruukawa var. piç. bu da niyeyse aklıma tipten hep danilo galinari'yi getiriyor. daha yetenekli gerçi ondan.
    guardların adlarını unuttum. ryu lu bişidi pg oynayan. bu bildiğin kevin johnson.
    bir de ortaokul da mvp olan sonra sigaraya başlayıp basketbola geri dönen elemen var. ray allen steve kerr karışımı bi arkadaş bu.

    neyse işte. çok sevmiştim ben slam dunk'ı.

    sikeyim o yüzden bunu.
  • aomine daiki adında sikici bir karakteri olan animedir.

    --- spoiler ---

    ore ni kateru no wa ore dake da.
    (meali: tek rakibim türk hava yolları)

    --- spoiler ---
  • an itibariyle 2. sezon ilk bölümü yayınlanmıştır. raw olarak şurdan izlenilebilir.

    edit: link patladı
hesabın var mı? giriş yap