• 11 bölümden oluşan japon dizisi.

    http://www.imdb.com/title/tt0824021/

    (bkz: ukteydim doldum)
  • 11 bölümlük dizisinin yanı sıra 2008'de gösterilmiş bir de filmi vardır. konusundan bahsedelim. efendim dizimiz der ki üç çeşit dolandırıcı vardır, insanları parası için dolandıran shirosagi, duygularıyla oynarak kandıran ve karşı cinsi hedef alan akasagi ve son olarak bu iki tür dolandırıcıyı dolandıran yani bir tür robin hood olan kurosagi. işte baş karakterimiz de genç kızların sevgilisi yamapi tarafından canlandırılan kurosagidir*. tabi bunu yapmasının bir sebebi vardır, zira dolandırılan babası, annesi ve kardeşini öldürmüş bir nevi üçüncü sayfa haberi yaratmıştır, yani yine bir revenge vakası diyebiliriz. kurosagi bu dolandırıcılar hakkındaki bilgileri de shirosagilerin babası katsuragi'den alır. tabi bir de esas kızımız vardır ki kendisini her daşın altından çıkan maki horikita canlandırıyor. yoshikawa kızımız kurosagi ile önce amcasının dolandırılması vesilesiyle tanışır. savcı olma hayalleri kuran biri olarak yaptıklarını tasvip etmememektedir. bir süre sonra da tesadüfen yan dairesine kiracısı olarak taşınır,olaylar gelişir. dizinin her bölümünde yeni bir av bulur kurosagi, genelde benzer yöntemler kullanır dolandırırken, bu açıdan zayıf buldum diziyi zira daha sağlam bir kurgusu olabilirdi. hatta bazı yerlere ciddi mantık hataları gözlemlediğimi de not düşmek isterim*.

    dizi devam edecekmişcesine bir final yapıp, bir de nanik yaparcasına see you deyince, hayranlar boş durmamış ve 2. sezon için ağlaşmaya başlamış. bu yüzden filmin çekilmesine karar verilmiş. çok film havası taşımasa da diziyi sevenlerin beğeneceği bir yapım olmuş ancak yine devam edecek gibi bitmiştir. nedir zaten bu japonların herşeyi yarım bırakma sevdası anlamadım. yoshikawa garibim filmin sonunda ancak ismini doğru söyletebildi kurosagi'ye. ne yoshikawa - kurosagi ilişkisi sonuca bağlandı, ne de kurosagi asıl intikamını alabildi.

    kıssadan hisse: japon yapımlarına alışkın bünyeler izleyebilir, ama bir sonuca bağlanmasını beklemeyin. öyle bir david lynch havası*, öyle bir bilinmezlik.
  • kurusoğan diye okudum sona cahilliğime verdim. ülke dengemizi bozdu...fena bozdu.
hesabın var mı? giriş yap