• dostoyevski nin de başından geçtigi söylenir. insan ruhunda ve hayatında ne gibi köklü değişimlere yol açar bilinmez.
  • hatırlı dostların son dakika golü.
  • zamanında doğru hapı seçmişseniz, sağ el havaya kaldırılır, inanılarak avuç içi kurşunlara gösterilir ve yerde size secde eden amacına ulaşamamış mermiler savurarak uçulur gidilir. hepsi budur.
  • - ateş!

    - benim silahım tutukluk yaptı komtanım
    - hay aksi, benimki de
    - benimki de

    <mucize bu, kurtuluyorum galiba>

    - dipçikleyin!
  • metro 2033 kitabında artyom un başına gelen olay.

    edit:ne kurşuna dizilmesi ya.asıyolardı da öyle kurtulmuştu.nerden gelmiş aklıma öyle.
  • jean paul sartre ‘nin le mur (duvar) isimli öyküsünde pablo ıbbieta isimli karakterin başına gelen olay.

    --- spoiler ---

    pablo ıbbieta, ispanya iç savaşı sırasında anarşist eylemlerde bulunduğu öne sürülerek general francisco franco önderliğindeki milliyetçi askeri yönetim tarafından yargılanıp idama mahkum edilir. kurşuna dizilmesine sayılı dakikalar kala kendisine amcası ramon gris’in nerede saklandığını söylerse serbest bırakılacağı söylenir. pablo ıbbieta amcasını ele vermez. subaylarla dalga geçmek, onların heyecanını izlemek için amcasının mezarlıkta saklandığı yalanını söyler. kısa bir süre sonra kendisi hakkında hükmün savaştan sonra mahkeme tarafından verileceği bildirilir. pablo ıbbieta şaşırmıştır, gözaltına alınmış başka kişilerin de bulunduğu geniş bir avluda bir yakınından amcasının biraz önce mezarlıkta çıkan bir çatışmada öldürüldüğünü öğrenir.

    --- spoiler ---

    öyküde sartre, biraz sonra öleceğini bilmenin yarattığı hissiyat ve duygu yoğunluğunu her zaman olduğu gibi büyülü bir dille tasvir etmiştir.
hesabın var mı? giriş yap