• iktidar çevresi muharrem ince'yi en çok kürtler konusunda köşeye sıkıştırır diye bekleniyordu ama ince, milliyetçi/ırkçı bir çizgiden uzak durduğu için bu pek münün olmadı. o yüzden; sivas katliamı, saadet partisi, ittifak, alevi, chp karışımı zorlamaları yapılıyor. ince, dokunulmazlıklar konusunda da chp merkezinden farklı bir tutum sergiledi ve haklı olduğu görüldü. yetinmeyen el konulan chp'li belediyelere ya da tutuklanan chp'li vekile falan baksın.

    ince hem pragmatist hem gerçekliğe yakın siyaset izliyor. kürt seçmeninin oyunu, "kürt sorunu yoktur" diyerek alamazsınız. bu durum sağcılardan, muhafazakârkardan oy alabilmek için sağcılaşmak ya da sağcı taklidi yapmakla benzer bir durum değil. türkiye'de kürt sorunu var. 40 yılda on binlerce insanın yaşamını yitirdiği, devletin savaşa ciddi kaynak harcadığı ve toplumu kutuplaştıran bir sorun. benzeri birçok ülkede var. endonezya, filipinler, ispanya, kuzey irlanda, güney afrika cumhuriyeti, sri lanka, filistin ilk başta aklıma gelenler. ve birçoğunda da süreçler benzer şekilde işliyor. devlet savaşır, devlet çözmek için adım atar. çünkü güç ve karar mekanizması devleti yönetenlerin elindedir. bir örgütten nefret etmek, tiksinmek bu gerçeği değiştirmez. ingiltere, ira sorununu ingilizler irlandalıları ya da ira militanlarını çok sevdiği için çözmeye çalışmadı mesela. diğer ülke örnekleri gibi türkiye'de de 40 yıllık savaşın gösterdiği değişmeyen tek gerçeklik var; devletin bu sorunu tek başına şiddet aracıyla çözmesi mümkün değil. 40 yıllık pratik bunu kanıtlıyor.
  • bir lafı götünden anlama vakası ile daha karşı karşıyayız.
    kırmızı çizgilerin tartışma zemininde olmaması başka birşey, uygulama aşamasında olmaması başka birşey. adamın demek istediği -ki bunu cnnturk'te katıldığı programda da dile getirdi- : bu konu ile ilgili herkes ama herkes aklındakileri hiçbir sınır olmaksızın dile getirsin, tartışsın. hatta bunun için trt'nin kanallarından birini tamamen tahsis edelim burada isteyen istediği kadar konuşsun bile dedi. böylelikle, barış ve demokrasi güvercini masumiyetindeymiş gibi görünmeye çalışıp esasen bildiğin bağımsızlık isteyen bölücülerin; ya da diğer uçta elinden gelse tüm kürtleri asmayı, kesmeyi hayal eden manyakların maskeleri düşecek ve meselenin çözümsüzlüğünün en temel sebeplerinden olan bu tip safralar bertaraf olacaktır belki de. yoksa, muharrem ince'nin cumhuriyet değerlerine bağlılığı ve vatanseverliğinden şüphe duymak alenen gerizekalılık olur.
  • o zaman süleyman demirel'den gelsin:(bkz: meseleleri mesele etmezseniz ortada mesele kalmaz)
  • bu ülkenin ismini, bayrağını, dilini, değerlerini de tartışmaya açan solcu zübüğün açıklamalarıdır
  • bir kitleden oy almak için bunu yapmayacaksın işte. kırmızı çizgilerin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. ne olcak yani kırmızı çizgileri kaldırıp özerkliği tartışalım sonra verelim. bir kaç seçim sonra bağımsızlık referandumu yapalım. bumudur sayın ince. sana güveniyoruz, elimizdeki son şans olarak görüyoruz. akp yılanından daha tehlikeli bir cümle kuruyorsun ve sana olan inancımı sarsıyorsun.

    buradaki sümüklü veletler bana aktroll bilmem ne bok diyebilir. hiç umrumda değil.
    benim ve çevremdeki herkesin tek bir gayesi ve amacı var sosyal, demokratik, atatürk ilke ve inkılaplarına sadık, "tek parça, tam bağımsız türkiye".

    sen kalkıp iki teröristin istediği bölünmeyi tartışalım, kırmızı çizgileri kaldıralım diyorsun. ayıp yahu. bu akp lanetinden hiç kurtulamayacağız böyle giderse. aç ortayı vursunlar, aynen devam.
hesabın var mı? giriş yap