• demirtas'in ifadesidir. aslinda biliyormus ama pek iyi degilmis. iyi konusamamasinin nedeni turk devletiymis.
    kürtçe konuşamamam bir ayıptır, ama bu benim değil, türk devletinin ayıbıdır
  • osman baydemir türkiye'de yaşamadı mı? o nasıl öğrenmiş?
  • ve sahne yeni bir maduriyetiyle sazci silhonun.

    tanimcik: saz calabilen siyasi figurun komik demecidir.
  • kürtçe konuşamaman değil bunu söyleyerek ahkam kesmen devletin ayıbıdır.böyle meselelerle bölücülük propagandaları yapanlara ne zaman ceza verilecek.bu ülke de pkk temizliğine ne zaman başlanacak?ha bu arada bildiğiniz üzere kürtçe konuşan birine hiç bir zaman tepki gösterildiğini görmedim.çözüm süresin de kürtçe seçmeli ders olarak koyuldu ve yanlış hatırlamıyorsam fakültelerde açıldı.şimdi bu neyin ağlaması?
  • şimdi bu selonun yaşı ileri bir yaş olsa dediğini bir derece anlayabilirim hak verebilirim
    kaldı ki şimdi 60-90 yaş arasında olması gerekirdi. gene kaldı ki o yaşlar arası o kadar baskıya rağmen hemen hemen herkes kürtçe biliyor.

    şimdilerde ise diyarbakırda veya diğer illerde kürtçe bilmeyen bir kişi bile yok neredeyse

    sen burada doğup büyüdün, burada siyaset yapıyorsun ve pkk kampında eğitim gördün bunca kürtün arasında
    çat pat bile olsa kürtçe bilmiyorsan senin kabiliyetsizliğindir ve istifa nedenindir

    devlete itelemen demek senin üçkağıtçı olduğunu gösterir hatta kanıtlar
    buna ek olarak eminim ki imralı canisininde kürtçe bilmediğine, yeter artık kürt halkını kandırdığınız
  • kürtçe konuşamaman devletin değil ananın babanın ayıbıdır diyerek cevap verilmesi gereken, gereksiz polemik. türk devleti'nin resmi dili türkçe'dir ve sadece bunu öğretmekle görevlidir. ki, bu görevini ne kadar iyi icra ettiğini tartışabiliriz. üstelik bu resmi dil, bürokrasi dilidir. her devletin bürokrasi dili vardır ve bu dilde kayıt tutar. tek bir dilde kayıt tutması gelecek nesillerin bunu daha rahat analiz edebilmesi açısından oldukça önemlidir.

    ayrıca, kürtler hala kürtçe konuşabiliyorsa, hala kendi kültürlerini yaşayabiliyorsa, türk devletinin meclisinde siyaset yaparak, o devletin vergilerinden maaş alabiliyorsa, burada devletin bir suçu vardır diyemeyiz sanırım.

    edit: bu yazdıklarım her türlü farklı din, dil, kültür mensubu bireyler için geçerlidir. sizi toplumun geri kalanından ayıracak bir takım özelliklerinizin veya farklılıklarınızın var olduğunu düşünüyorsanız, bunların üzerine giderek yaşatmaya bakın. bunu, devlete ya da toplumun geri kalanına suç atarak, varlığınızı onların varlığına bağlayarak, onları ezmeye çalışarak, faşist gibi kulplar takarak yapmaya çalışırsanız, sosyal çatışmanın dinamiklerini de bizzat siz hazırlamış olursunuz. karşı taraf da kendi varlığını muhafaza etmek ve baskın duruşunu korumak için elinden geleni elbette yapacaktır. siz sırtınızı terör örgütlerine dayarsanız onlar da meşru kuvvetlerine yani devletlerine dayarlar. bu gayet açık.
  • benim de japonca bilmemem japon eğitim bakanlığı'nın ayıbıdır.
    gelip öğretmek bu kadar mı zordu be köftehorlar.
    ayrıca kürtçe konuşmayı bilen kürtler kimin ayıbıdır, onu da cevaplasa tam olacakmış.
    devlet birçok konuda kusur işlemiştir ama anadilini öğrenememeyi de devlete ihale edersen sana ancak şöyle bir mesajım olabilir:
    ahan da
  • kürtçe konuşamaman değil ama böyle konuşabilmen türk devleti'nin ayıbıdır.

    kürtçe kurs bile açıldı lan memlekette gidip öğrenseydin.
hesabın var mı? giriş yap