• efsanevi bir tedavidir.

    incecik, miniminnacık, akupunktur iğnesi benzeri iğnecikler kullanılır. ağrılı bölge sırtınız ise, kendinizi kirpi gibi hissedebilirsiniz.
    fizik tedavi ve egzersizle birlikte uygulandığında çok çok iyi sonuçlar verir. odak noktası olan, fazlasıyla ağrıya sebebiyet veren, dokunduğunuzda kaskatı olan bölgelerin kuru iğne tedavisi sonrasında yumuşamaya başladığını hissedersiniz.

    kısaltınca da adı pek sevimli; kit!

    hatta buyrunuz uzman doktorundan bir alıntı;

    'kuru iğne tedavisi (kit), kas ve iskelet sistemimizdeki ağrılı kas spazmlarını çok etkili ve son derece hızlı bir şekilde çözen güvenilir bir yöntemdir.

    kas ve iskelet sistemindeki birçok ağrılı olayın nedeni stres, zorlama, fıtık, vb.. gibi ağrılı hastalıklar nedenlerle kasılmış ve kısalmış kaslardır. spazm haline geçerek sertleşmiş olan kaslar ciddi bir ağrıya neden olur. ağrı yeniden spazmı doğurur. tedavi edilmediğinde giderek artan ”spazm ve ağrı kısır döngüsü” hastayı kilitler, hareketlerde esneklik kaybına, ağrılı tutukluklara yol açar. en önemli ve rahatsız edici sonuçlardan birisi de kısalmış ve gergin kasların içinde tetik nokta adı verilen ve halk arasında kulunç diye bilinen ağrılı sertliklerin gelişmesidir.

    genellikle hastalar (hatta bazen hekimler bile) bu gidişatı basit bir kas ağrısı gibi yorumlayıp uzun süre geçiştirmeye çalışırlar, ya da kas gevşetici ilaçlarla çözüm ararlar, sorun giderilmezse yaşam kalitesi belirgin şekilde düşer. bu duruma gelmiş hastalardan tipik olarak “gezmediğim hastane, branş, doktor kalmadı,bir türlü düzelemedim” yakınmasını çok duyarız.

    kit tüm bu ağrılı durumları hemen hiçbir yan etki görülmeden, güvenilir ve son derece hızlı bir şekilde gideren bir yöntemdir. çok ince iğneler tecrübeli hekim tarafından sorunlu bölgelere usulüne göre batırılır ve çıkartılır, hasta işlem sırasında en fazla bir sivrisinek ısırığı kadar ağrı hisseder, birkaç dakika içinde ağrı ve spazm sona erer, hasta hızla rahatlar.'
  • branşının doktorlarının büyük çoğunluğunun uygulamadığı/bilmediği bir tedavidir. ayrı bir uzmanlıkmış gibi. siz siz olun herhangi ftr/ağrı doktoruna tedavi olacaksanız kuru iğneleme konusunda bilgili olsun. çünkü bu kas ağrıları bir çok sorunla aynı belirtileri gösterir . bazen bilseler bile kendi bildikleri sonuç vermeyen tedavilere girişiyorlar.. ben sadece bana söylenmediği için 7 ay fazladan köpek gibi ağrı çektim. bazen doktorlara saygımı tamamen yitiriyorum.

    kuru iğneleme ile tedavi edilen ağrıların aslında insanlarda çok yaygın olduğunu ve boşuna ağrı çektiklerine de şahit olmuş bulunmaktayım. türkiye tam bir kas ağrısı cenneti. özellikle kadınlarda...
    (bkz: miyofasial ağrı)
    (bkz: fibromiyalji)
  • annemi, donuk omuz illetinden kurtaran, prof dr turan uslu'nun, çok başarılı bir şekilde uyguladığı tedavidir.
    http://www.drturanuslu.com/…-iğne-tedavisi-304.html
  • yapıldığı gün ağrıdan öldüren ancak sonraki günlerde kaslardaki kulunç denen düğümcükleri yok eden tedavidir.
  • akupunktur iğnelerine benzeyen iğnelerin ağrılı bölgelere batırılıp hemen çıkarılmasıyla uygulanan tedavi yöntemi. akupunkturla benzer yönü, kıl kadar iğnelerin kullanılması; farkı ise akupunktur iğneleri belli bir zaman vücutta tutulup çıkarılırken bu tedavide iğneler batırılıp hemen çıkarılıyor.

    tedavini mantığı aslında çok basit. kasılı kalmış ve boyu kısalmış çizgili kasların (bkz: kas spazmı) iğne yardımıyla uyarılarak boylarının eski haline getirilmesi mantığına dayanıyor. bu şekilde hem ağrılı bölgelerdeki ağrılara son veriliyor, hem de ağrıların esas nedenine müdahale ediliyor. tedavinin sonucu ise ilk seanstan sonra belirgin olarak hissediliyor.

    bu tedaviyle tanışmama vesile olan duruma gelince: yıllardır (bkz: ankilozan spondilit) hastası olmam yetmiyormuş gibi bir de bisiklet üzerinde aniden kopek saldırmasıyla gelen bel tutulması (önceden sahip olduğum bel fıtığı sayesinde) doktor doktor gezmeye başladım. ilk gördüğüm doktor üç gün yatak istirahatı sonrasında kontrol muayenesinde ameliyat dedi. garanti olsun diye gördüğüm diğer romatoloji ve beyin cerrahi uzmanları da ameliyat onerdi. okuduğum mr sonuçlarına göre bu ameliyat mantıksız ve gereksiz geldi ve ben de araştırmalarım sonucu bu yöntemi keşfettim. muayenehanesine sekerek ve acıyla girdiğim doktorun muayenesinden sonra gülerek ayrıldım. hatta öyle ki gelişine top gelse diye bekledim kapıdan çıkarken ama gelmedi...

    bunların yanında bir masaj tedavisi de uygulandı ki o da başka bir entry konusu.

    seansların sonunda aldığım neticeyi editleyeceğim.
  • sonrasında morarmanın normal olup olmadığını merak ettiğim tedavi. ftr prof'u tarafından yapıldı. küçük küçük iğneler batırdı dr. tedavi sırasında sorun yoktu ama tedaviden 3 saat sonra rahatsız edecek kadar ağrı başladı ve hafif morarma var o bölgede. ölmem heralde.

    sabah editi: ölmedim. ağrı da çok azaldı:)

    2 hafta sonra editi: ben bu tedaviden çok memnun kaldım. sanki sırtımı kesip fıtığı aldılar. tek seansta bu derece başarı beklemiyordum.
  • kas ağrısı yaşayanların yaptırmasını tavsiye ettiğim tedavi yöntemidir.

    kasa ilaç vb herhangi bir madde enjekte etmeden sadece kas sıkışması, kulunç gibi rahatsızlığı olanlarda ilgili kasa akupunktur iğnesi gibi iğneleri batırarak düğüm olan kasın açılması sağlanıyor. biraz acı oluyor ancak dayanılmayacak kadar değil. hele düğüm olan kasın açıldığını seyirme gibi hissetmekse inanılmaz mutluluk verici bir his.

    maalesef bu tedavi yöntemini uygulayan fizik tedavi uzmanı bulmak çok zor. çünkü bunun eğitimi uzmanlık eğitiminde değil daha sonradan alınan eğitimlerle oluyormuş. doktor olmayan kişilere de yaptırılmaması gerekir.

    çok şükür sonunda işin ehlini buldum. fizana gitse artık kendisini takip ederim.
  • yaptırmak için fellik fellik doktor aradığım yöntem.eskişehir'de var ise lütfen benimle paylaşır mısınız?
  • ilaçsız iğneler kullanıldığı için kuru iğne denilmektedir.
    kuru iğne myofasyal ağrı sendromunda ve kulunç üzerinde kullanılır.
    endikasyonları:
    mas
    fibrosit
    disk hernisi
    donuk omuz
    spor yaralanmaları
    epikondilit
    tendinit
    topuk dikeni
hesabın var mı? giriş yap