• hem saça hem vücuda sürülebilen bi çeşit nemlendirici.
    fındık, badem, macadamia, sarı kantaron, hodan ve kamelya yağlar dışında e vitamini içeriyor. silikonsuz.

    banyo sonrası vücut için kullanıyorum, yumuşacık pırıl pırıl bi cilt elde ediyorum.

    (bkz: nuxe)
  • yves rocher'de çıkarmış bundan. nuxe kadar başarılı olmasa da fiyatı nedeniyle tercih edilebilir.
    içinde ceviz yağı var. bi de paraben ve koruyucu içermyormuş.
  • piyasadaki en iyi kuru yağ nuxe tarafından üretilir. bunun bile yüze sürülmesi ile ilgili çekincelerim var. yağ bezeleri gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. bu yüzden klasik olanı ben sadece saçlarıma ve tırnaklarıma sürüyorum.
    pırıltılı olan ise yazın bacaklara sürmek için mükemmel.
  • nuxe markalı olanı kendime gece serumu yaptım. daha önce kiehls ın midnight recovery serumunu kullanmış biri olarak aynı etkiyi alabiliyorum cildimde. pürüzsüz yumuşacık bir ciltle uyanıyorum. gündüz de bb kremin altına sürüyorum. yüzüm karma yağlı. komedon oluşumuna çok müsait bir cildim var. şimdilik bir şey yapmadı. diğer kullandığım nuxe ürünleri için de (bkz: #64052167)
  • bu konuda birkaç yıldır obsesyon derecesinde takık bir insan olduğumdan kullandığım ve memnun kaldığım kuru yağ üreten markalar ve ürünlerini sıralayayım bari. çünkü başım ölümcül ağrıyor ve halen daha beşiktaş maçı esnasında beşiktaş taksim trafiğine girmenin travmasını atmaya çalışıyorum.

    cildim kuru değil ama kuruyabilir bir özelliğe sahip ve nemlendirmeye inanılmaz takığım. onu da baştan söyleyeyim.

    en memnun kaldığım ve asla vazgeçemediğim markalar derma e ve caudalie.

    derma e’nin a ve e vitaminli anti wrinkle treatment oil’i ile e vitaminli tea tree oil’ini inanılmaz seviyorum. yapısı ve etkisi ay yüzüm çok yağlı bir de yağ sürersem ne olur diyenler için birebir. vaatlerini tamamen yerine getiriyor. yine derma e’nin nourishing rose cleansing oil’i de temizleme ve nemlendirme konusunda oldukça güzel.

    caudaile’nin çok amaçlı kuru yağı ise makyaj bazı olarak ya da kremle beraber ya da öncesinde kullanıldığında güzel bir nemlendirme ve bakım sağlıyor ama tek başına yeterli bir ürün değil. makyaj bazı ve kreme ekleme açısından şahane.
    bu iki markanın fiyatları öncesinde baya uygunken şimdi yine en azından en alınabilir ürünlerden. fiyatları 150-300 tl bandında değişiyordur.

    diğer bir şahanelik dermologica ‘nın pyhto replenish oil’i. deniz ve güneş gibi ya da aşırı soğuk gibi sebepler ile yüzün yapısından kaynaklı ince cizgileri azaltmanın yanı sıra benim nazarımda iyi bir koruyucu özelliği var. 700-800 tl civarındadır fiyatı.

    gülsha‘nın gül yağı nemlendirici özelliği nedeninden öte inanılmaz güzel yumuşatıyor yüzü ve elleri (ben ellerime bu kış sürekli sürmek durumunda kaldım. lan ellerim yaşlanıyor diye takıntı yaptım bir ara). resmen pufi pufi bir hale sokabiliyor elleri ve yüzü. 150 tl filandir bunun da fiyatı.

    isana’nın isana vital adında çıkarttığı ve fiyatı inanılmaz uygun olan yağ ise fiyatına göre şahane ötesi bir şey. güzel bir makyaj bazı, güzel nir nemlendirici ve parlaklık sağlayıcı bir ürün. tam bir winner ya. 20-30 tl gibi çok uygun bir fiyatı var.

    loreal‘in mucizevi yağı bana göre loreal’in şu dünyada yapabildiği en güzel ürün. hayvanları test etmesi yüzünden artık kullanmamaya gayret etsem ve şu an için kullanamasam da gerçekten şahane bir üründü. 50-60 tl olmuştur herhalde.

    nuxe‘un altın parıltılı yağı şahane bir makyaj bazı ancak onun dışında başka herhangi bir şey değil. ben hiç makyaj yapmayacaksam sadece bunu yüzüme sürüp çıkıyorum bazen. onun dışında cilt bakımı açısından hiçbir faydasını görmedim. 70-150 tl arasında değişiyordur ebat ve çeşide göre.

    en son rosece diye bir markanın yağlarını almaya başladım. şu an için kullandığım üzüm çekirdeği yağı ve lavanta yağı; şu zamana kadar kullandığım en iyi üzüm çekirdeği ve lavanta yağı sayılabilir. bunları pek hatırlayamadım ama 100 tl’den azdır eminim.

    belirttiğim markalar dışında da kullanmak konusunda tereddüt ve araştırma eksikliği olanlar için diyebilirim ki; argan yağı, hindistan cevizi yağı, çay ağacı yağı, üzüm çekirdeği yağı, gül yağı, lavanta yağı kuru yağ seçiminde işe yarar seçenekler.

    kullanıp beğenmediklerimi yazmadım ki kefil olmuş gibi olmayayım. bu zamana kadar cilt bakımı ve makyaja yardımcı olarak kullandığım ve devamlılığını getirdiğim şeyler bunlar ama baştan diyeyim nem konusunda o kadar takıntılıyım ki hiçbir şey bulamazsam yüzüme gider zeytinyağı sürerim yine de kuru bırakmam. ona göre kendiniz nazarınızda ölçüp tartın.

    edit: zeytinyağı sürerim derken; bunu zaten örneklemek için değil, durumumun vehameti için söyledim. düz zeytinyağı sürmeyin tabi. asit dengesi falan perişan edebilir.
  • adı üzerinde aslında "kuru". kırkpınar pehlivanları misali vıcık vıcık bir zemin olmuyor; ilk sürüşte yağ hissini alsanız da sonrası ciltte emilen bir yüzey oluşturuyor. kokuları pek hoş. yaz günü duştan çıkıp sürdüğünüz vakit efil efil esen rüzgara sonradan bırakmışsanız kendinizi, şımarıklığınızın yüzünüze vurduğunu hissedebilirsiniz. genellikle saç ve tüm vücut diye geçiyor bu tür ürünler ki ben sadece nuxe marka kulanmış biri olarak saça sürme kısmını, yağlı saçlara sahip biri olarak es geçiyorum. fakat bunun dışında iyi bir nemlendiricinin etkisi hissedebilirsiniz; özellikle kışın daha çok kuruyan ciltte. ha bir de uygulama alanına dikkat edin. fıs fıs şeklinde olduğundan fayans, parke vs bir zemin üzerinde ben gibi allah ne verdiyse diye uyguladığınız vakit kaygan zemin üzerinde kumar oynamanız çok olası.

    ** koku demiş miydim bir de; kokusu mühim.
hesabın var mı? giriş yap