• muaviye dönemi'nin komutanlarından. yüzbinlerce türk'ü katletmesi ile bilinir.*
  • islamcıların hayatını çok iyi okuması gereken türk düşmanı müslüman. kitleler halinde müslümanlaştırmak için yüzbinlerce türk'ü işkence ederek kılıçtan geçirmiş ancak başaramamıştır. hani türkler güle oynaya müslümanlığı kabul etmişti ya? yalan o güzel kardeşim, yalan...
  • büyük islam komutanlarındandır. barbarlığı, vicdansızlığı ile ünlüdür. bir şehri ele geçirdiğin de eli kılıç tutan tek bir erkek bırakmaz. kadın ve kızlarına da cariye olarak el koyar.
    türkler'i kılıç zoruyla islamla tanıştırdığı için onunla ilgili bilgileri bir arap tarihçiden okuyun. türkiye'de pek konuşulmaz. gizli bir utanç'tır kuteybe'den bahsetmek.
  • ölüye sövülmez diye bir geleneğimiz olduğundan sövemediğim, uzun yıllardır nefret objem. hayalini gözümün önüne getiremediğim arap dölü, eski eşkiya, hayalini, gelmişini, geçmişini....
    neyse.
    bir gün türk eğitim sisteminin tarih kitaplarına da girer umarım da gençler neye özendiklerini kimler gibi olmak istediklerini görür.
  • sevgili sözlükçüler o zamanlar "türk" yoktu. boşuna ağlamayın kuteybe bin müslim katletti diye. türkler, fransız ihtilalinden sonra yavaş yavaş yeryüzüne teşrif etmişlerdir. yani türklük kavramı dahil milliyet mefhumu, ihtilal-i kebirden sonra zuhur etmiştir. neden böyle? toplumdaki iletişim yoğunluyla alakalı. tarım toplumunda "kabile" şuuru varken sanayileşme ile birlikte insanlar arası ilişkilerin artışı "milliyet" şuurunu yükseltiyor. kapitalizmin kitlesel üretimi ise bunu adeta zorunlu kılıyor. tek tip eğitim,mevzuat, reklam vs...kapitalizmin de aşılmaya başlandığı noktada başka üst kimlik ihtiyacı doğacaktır tahminen...demem o ki, rahat olun, dert etmeyin, türki kavimler kendi aralarında yaptıkları savaşlarda birbirlerine çok daha fazla zayiat verdirmişlerdir. tarih böyle işte, olduğu gibi kabul etmek lazım...

    not: görebildiğim kadarıyla kastettiğim mana pek anlaşılmamış. o zaman şöyle bir örnek vereyim. faraza, bir zaman makinamız olsa ve 700'lü yıllara, orta asya'ya gitsek, oradaki türki kavimleri ziyaret edip türklük propagandası ve türkleri birleştirme davası empoze etmeye kalkışsak ne olurdu? ne olacağını söyleyeyim, bize kahkahalarla gülerler ve deli olduğumuzu düşünürlerdi. ama falanca boy ve onun gücünden bahsetsek dikkatle dinlerlerdi. onlar kimliklerini milletle değil boy/kabile ile tanımlıyorlardı...
  • göktürkleri ve orhun yazıtlarını bilmeyenlerin "o zamanlar türklük, milliyet falan yoktu yaae" şeklinde savunayım derken sıçıp sıvadığı kişi.
  • misyonerin allahıdır.

    --- spoiler ---

    namaz kılanlara mükâfat

    kuteybe bin müslim hazretleri yeni müslümanların namaz kılmasını teşvik için onlara mükafat vermeyi vaad etti. bunun için her cuma günü tellallar halka yüksek sesle " cuma namazı kılanlara iki dirhem para verilecektir" diye duyurular yaptı. özellikle pek çok fakir kimse bu hediyeyi almak için akın akın camilere koştu.

    --- spoiler ---
  • müslüman beğenmeyen tuhaf müslümanların yine beğenmediği müslüman. valla tükanın tüm mallarını gösterdik. geriye pek bir şey kalmadı. artık bir tanesini beğenin yav.

    (bkz: bu değil bu değil bu hiç değil)
  • türkler nasıl müslüman oldu?
    gayet ayrıntılı bir anlatımla "oruspu çocuğu nasıl olunur?" tanımlanmaktadır.

    http://www.tarihtarih.com/…ler-nasıl-müslüman-oldu? tarih tarih ]
  • 100 binden fazla türk'ü islamiyet adına katleden katil arap.

    http://www.haber3.com/…turk-katliamlari-107063y.htm
hesabın var mı? giriş yap