• korkunc sinavlar silsilesi haftalarinda, "su sayfayi da calisiim , yarim saat kestiririm sona devam ederim" seklinde taktikler uygulama durumu. ayrica, dikkat edinizki, hicbir kutuphane gorevlisi ders calisirken sizmis bir ogrenciyi uyandiracak kadar kalpsiz olamaz (olsa da bana rastlamadi).
    uygulamada basarili olundugunda, inek ogrenci kivamina gelir , hedenci yy. rus edebiyatinda bidi sinavlari bile leblebi cekirdek gelir.
  • sık sık yaptığım,kakltıktan sonra alnımda kazağımın izinin çıktığı eylem.
  • zaman zaman basimza gelebilen durum..
    genelde final donemerine denk gelir..
    kutuphane sicak fln da olur, sessizdir.. iyidir..:)
    sonra uyaninca ders calistim fln zannedersin :))
  • özellikle 1000 veya daha fazla sayfa içeren kitaplarin üzerine ili$tiriliecek bir kazak, polar vs. ile (bkz: yastik) daha da tatli bir his veren, zaman zaman bel ve sirt agrilarina sebep olan, karizmaya karizma katan davrani$ bicimi.
  • koc universitesi suna kirac kutuphanesi'nin reading room ismi verilen 24 saat acik alanindaki koltuklarda yapmasi gayet rahat olan eylem. ders aralarinda kestirmek icin idealdir. final donemlerinde gece belli bir saatten sonra bos koltuk bulamazsiniz adi gecen mekanda. kimileri tek koltuga buzulmeyi tercih eder kimileri ikisini birlestirip yatak yapar kendine. iki turlu de cok rahattir. ve en guzeli kimse dokunmaz saatlerce uyusaniz da..
  • inanılmaz rahat olay hele ki 98-00 döneminde tarsus amerikan kütüphanisine öğrencinin daha rahat olması için yapılan bol yastıklı düzenek bu olayı daha bir rahat kılardı. fakat stickler'ın altına yapılan yeni kütüphanede şimdi sadece masalarda veya yerde denenebiliyor.
  • bilgi universitesinde görevlilerin pek izin vermediği eylem
  • galatasaray üniversitesi suna kıraç kütüphanesinde iç huzuruyla girişilebilinen * eylem.şöyle ki çalışmak fayda etmiyordur ve o beyazzzzzz ve yumuşak kanepeler sizi kendine doğru çekiordur. bünye yavaş yavaş en üst kata süzülür ve kendini o yumuşaklığa teslim eder. vize ve final zamanı yapılması tavsiye edilmez. neden mi? çalışmak için diyeceğimi sananlar çok yanılmaktalar tabiki vize ve final zamanlarında kütüphane dolu olduğundan haliyle gürültü de bol miktarda olmaktadır ve bu durum bizim uyku kalitemizi düşürecektir. böyle zamanlarda evde uyunması tavsiye edilir efendim. afiyet olsun.
    (bkz: deliriyorum muntazaman)
hesabın var mı? giriş yap