• ısparta/ keçiborluya bağlı lavanta diyarı olarak bilinen güzel köy.
    https://www.tripadvisor.com.tr/…parta_province.html
  • lavanta sayesinde son yıllarda iyice popüler olmuş köy. özellikle tur şirketlerinin salda gölü ile birlikte uğrak noktaları arasında yer almaktadır.
  • ülkede moda olan her yer gibi buranın da boku çıkmak üzere. küçücük köyün merkezine kadar giren koca tur otobüsleri nedeniyle yürümek imkansız hale gelmiş bile. köy zaten küçük ve otopark olabilecek veya bu otobüslerin bekleyebileceği bir alan yok.

    onun dışında yerel halk turizmden memnun görünüyor. hepsi gayet güler yüzlü ve yardımsever insanlar. lavanta bahçelerini ellerinden geldiğince süslemişler ve insanların fotoğraf çekmesini bekliyorlar. bozulmadan gidilip görülmesi gereken bir yer.

    mor lavanta tarlalarını görmek için ufak bir hatırlatma: lavantalar temmuzun ilk 2 haftası bu şekilde görünüyor 3. haftasından itibaren de hasat başlıyor. yani o manzara için en ideal zaman temmuzun ilk iki haftası, olmadı en geç 3. haftası. ayrıca keçiborlu tarafından girince köye gelmeden sıra sıra dizilmiş tarlalarla yetinmeyin, köyü geçtikten 1,5 km kadar sonra daha büyük tarlalar var. onları da mutlaka görün.
  • ısparta da neredeyse gitmeyen yok öyle olunca gidelim bizde görelim dedik. köyün kuruluş yeri güzel lavanta bahçeleri ile gökyüzü hoş bir ambians yakalamanızı sağlıyor bu yönüyle güzel bir alan ama başka bir şey yok fotoğrafçılığa ilginiz varsa temmuz ayında uğramanızı tavsiye ederim...
  • hakkında bu kadar az giriş yapılması ilginç. lavanta kokuları her yanı sarmış, muhteşem. her yerde rosense'in ticari marketleri olmasa daha güzel olurmuş.
  • arabanız yoksa ulaşım baya sıkıntılı.şöyle anlatayim ilk olarak ısparta otogarından bindiğiniz acentanın servisiyle köy otogarına gidip ordan keçiborlu otobüsüne biniyorsunuz.(sivil 7 öğrenci 6.50 tl) şöföre kuyucak köyüne gidicem dediğinizde sizi dörtyol kavşağında indiriyor.ordan da otostopla köye kadar geliyorsunuz(şansıma kuyucağın muhtarına otostop çekmişim).gidişinizde de otostop çektiğiniz yere gelip ne tarafa gidicekseniz oraya otostopu patlatırsınız.
  • zamanında gitmezseniz hayal kırıklığı yaratabilecek ufacık köy... temmuz'da ziyaret etmek lazım anladığım kadarı ile.
  • bu kadar popüler değilken bir temmuz günü gitmiştim. 42 dereceydi hava. gidişimle dönüşüm arasında cildim kaç ton koyulaştı bilmiyorum. çok hoş bir yer olmakla birlikte yapılacak pek bir şey yok. herkes orada burada lavantaların yanından harika fotoğraflar çekilmenin peşinde ama o instagramda gördüğünüz fotoğraflar yalan. fotoşopsuz kesinlikle öyle mosmor süper bir görüntü elde edemezsiniz. ya da lavantalar o kadar dip dibe değil.
    her neyse. köy olduğu için oturup kalkacak bir ya da iki yer vardı. lavanta çayını severim ama dondurmasını ben pek sevemedim. lavanta tacı almak için epeyce bekledim. türklerdense oraya kafileyle gelen çinli/japon/koreli (hangisi hangisi bir türlü ayırt edemiyorum) turistlerle ilgilenmeyi tercih ediyorlardı.
    kısacası gidip görmeye değer ama yukarıda diğer entrylerde söylendiği gibi zamanlama önemli. yüksek beklentilerle gidilmemesini tavsiye ediyorum.
  • gelmeyin.yildizlar burada hiç güzel değil.
  • civardaki lavanta tarlaları sebebiyle çok popüler olmasına rağmen köyün hala bi numarası yok. bari yolları falan yapılsa.
hesabın var mı? giriş yap