• içerisindeki merkezi ses sisteminden günde beş vakit bangır bangır ezan okunan bir garip mekan.
    hayır yanlış anlaşılmasın ezan okunmasına karşı deiğilim ama istanbulun yeni ticaret merkezlerinden biri olacak diye lanse edilen bu mekanda, iç kısımlarda kalan bölümlere ısıtma tesisatı çekmeyerek kışın götümüzü donduran zihniyetin, her katta bir mescit ve her mescite kapalı devre ses yayın sistemi kurması, tüm bina içerisinde (tuvaletlerden garajlara kadar) ezan yayınını öncelikli görev edinmeleri bir nebzede olsun sinir sahibi olmanıza neden olabilir.
  • logolarıyla bana firefox u hatırlatan iş merkezi;

    firefox

    kuyumcukent

    editors: ha keza seagate
  • adı batasıca ekmeğimize kan doğramış iş merkezi görünümlü öğütücü. ömür törpüsü.
  • atıl bir yatırımdır. yetmiyormuş gibi şimdi en az mevcut bina kadar bir yapı da yanına yapılmaktadır. kapalı çarşıdaki kuyumcuları buraya taşımak gibi bir hedef varmış. birine para çok fena batıyo ama kime?
  • içinde atölye, mağaza, büro ve arıtma adında bir de ek tesis bulunduran ruhsuz yer. bir de internet sitesinde imalathanelerini kapalıçarşıdan kuyumcukente taşımayan atölyelerden bazılarının atıklarıyla insan sağlığını hatta tarihi yapıların temellerini tehdit ettiğini yazan bir haber bulundurur. (bkz: reklamın iyisi kötüsü olur)

    http://www.kuyumcukent.com.tr/…kce/duyuru.asp?id=15
  • bir gün hafta içi yolunuz düşerse kendinizi dünyanın en özel insanı olarak hissedeceğiniz avm. neden mi, çünkü koca avm'de sizden başka bir müşteri bile olmadığını göreceksiniz. etrafta the one gibi dolanabilir, kuyumcuları boş koridorlarda yankılanan yürüme sesinizle heyecanlandırabilirsiniz. hatta uğrunuza ellerindeki adana dürümü bile yiyemeden hemen çöpe atanlar olacaktır.
  • burası bir altın mezbahası. içerisi boş görünsede madenin yattığı bir atölye bloğu mevcuttur. 9000 atölye ve hepsi adam kaynıyor. iş çıkışını bir şehir kuşatması olarak düşünebilirsiniz. kurumsallığın dibe vurduğu, mescitlerde terliklerin çalındığı ve insanların ofislerde fellik fellik " acaba terliğimi bu mu çaldı "diye kuşkucu bakışlar fırlattığı, istanbul'dan bağımsız işleyen, farklı bir medeniyet içeren, havayı koklayamadığınız, dışardaki hayatla bağlantınızın olmadığı, camı olmayan sikko bir yer burası. içeri insan diye giriyosunuz yarasa diye çıkıyosunuz. gözleriniz ışığa alışana kadar uyumuş oluyorsunuz. panik atakçılar uzak durun burdan.
  • buyuk bir yangin basladigi haberleri gelen yer.
hesabın var mı? giriş yap