• senoryosunu baykut badem, filiz ekinci ve arzu birol'un yazdığı, mustafa şevki doğan'ın yöneteceği yeni sezon show tv projesi. başrollerde kadir inanır ve oktay kaynarca varmış. yapımcı ibrahim mertoğlu.

    "kırmızı bültenli kabadayı"
  • tanıtımları dönmeye başlamış show tv'de bu dizinin. bir hamasiyet, bir demodelik ki sorma gitsin. önce kaşları çatık kadir abi bakışı peşine bi kız çığlık atıyor. sonra altın bir tesbih kadrajda ve son karede "ilk bölümünün gösterimi bitmeden yayından kalkan" ilk ve son dizi oyuncusu ünvanını alarak, televizyon tarihine adını altın harflerle yazan kadir inanır, filan falan. gene aynı tas aynı hamam.

    tutsun bu dizi, gider bırakırım ön dişlerimi show tv'nin kapısının önüne..
  • rivayete göre bu dizide çağla kubat isimli sörfçü hanım da oynayacakmış. geçenlerde bir gazetede bu konu üzerinde konuşurken şuna benzer bişeyler söylemiş: biz sörfçüler hep kuzey rüzgarını bekleriz, dizinin adının da kuzey rüzgarı olması ilginç bir tesadüf. kadir inanır ve oktay kaynarca da oynayacakmış galiba, ama onlar diziyle ilgili bir açıklama yapmış mı bilmiyorum.
  • "mafyadan kabadayi olmaz
    kabadayidan mafya hic olmaz"

    gibi bir mottosu olan dizi.
  • külhanbeyi (bir tür hamam oğlanı gibi bi şey bu) ile kabadayı arasındaki farkı açıklayacakmış türk izleyicisine.
  • 'plastik dünyanın naylon delikanlıları' lafını duyunca 'pabucumun raakçısı' diye çemkiren bir burhan altıntopu beynimde belirten dizidir bu.
  • (bkz: simal ruzgari)
  • "delikanlılık sonuç değil başlangıçtır"*
  • muhtemelen kısa süre içerisinde başarısız olup, yayından kaldırılacak kurtlar vadisi taklidi... neden başarısız olacağına gelince:

    - 30 sene önce kadir inanır belki bu tip rollerde başarılı oluyor, "konuş ulen köpek" diyerek izleyiciyi etkileyebiliyordu. ama sene 2007 oldu diye biliyorum. kadir inanır'ların, cüneyt arkın'ların, tarık akan'ların devri çoktan geçti. izleyici yüzlerinden sıkıldı.

    - önceki başarısız yapımlardan alışkın olduğumuz gibi dizide kadir inanır'ın yeğeni levent inanır da oynuyor. öncelikle kendisi ekrana hiç yakışmayan bir insan. kirli sakallarıyla takındığı ağır abi imajı hiç de inandırıcı değil. ayrıca çok kötü bir oyuncu...

    - başrollerden birine oktay kaynarca'yı (bkz: çakır) seçmeleri kör göze parmak misali olmuş. eski kurtlar vadisi oyuncuları olmadan kurtlar vadisi klonu bile yapamamaları onlar adına çok üzücü... ayrıca bu dizinin potansiyel izleyicileri oktay kaynarca'nın karakterini "çakır" olarak algılamakta ısrar edeceğinden dizinin inandırıcılığı biraz daha azalmış olacaktır.

    - yine kurtlar vadisi'nden feyz alıp, kullandıkları mottolar mı desem, aforizmalar mı desem çok yapmacık, çok basit... (bkz: plastik dünyanın naylon delikanlıları) (bkz: mafyadan kabadayı olmaz kabadayıdan mafya hiç olmaz)

    - muhtemelen sırf kurtlar vadisi'nde oynadıkları için seçtikleri turgay tanülkü (şahin ağa) ve -yanlış görmediysem- ali ipin (kirve) son derece eğreti duracaktır. izleyici eski karakterlerinin etkisinden kurtulamadığı için bu dizideki karakterleri sallamayacaktır.

    - türk televizyonlarında kurtlar vadisi'ni taklit eden hiçbir dizi ekranda uzun süre tutunamadı... sağır oda bile ite kaka sadece 34 bölüm yayınladı.

    - senaryo ve karakterler çok önemli... mafya dizisi yazma konusunda uzmanlaşmış, raci şaşmaz ve bahadır özdener ayarında senaristleri olduğunu sanmıyorum.

    - ve son olarak türk televizyon izleyicisinin kurtlar vadisi'ne olan ilgisi bile eskisi gibi değilken neden ucuz taklitlerine ilgi göstersin ki?

    velhasıl, daha dizinin tek bölümünü bile izlemeden söyleyeyim:
    "olmaz sizin işiniz..."
hesabın var mı? giriş yap