• küçükken almanyada az toplamazdık annemle,
    ekşi hoş bir tadı var, salatalara limon yerine tercih edilebilir. ıspanak yemeğine de az eklenebilir, ekşiliği güzel bir tat bırakır.
  • bunu seven cibes otunu da cok sever
  • ekşiliğiyle gönülleri fetheden bir bitki olmasının yanısıra, çok sevdiğim insanlara kullandığım hitaplardan biridir.

    bir de oğlak sevmek istiyorum da bunun konumuzla alakası yok tabii.*
  • muhtesem bi bitki, salatasini kova kova tuketebilirim.
  • benimde acayip sevdiğim bir bitki. acayip güzel bir tadı ve aroması var. sadece süresi biraz kısa sanırım. yakalamak biraz zor oluyor. bulursanız mutlaka deneyin.

    edit: ayrıca ismi de kendi gibi acayip tatlıdır.
  • ot olduğunu 1 sene önce falan öğrendiğim şey.
  • o ekşiliği beni bitiriyorr ,dağda toplarken kilo kilo tüketiyorumm
  • bizim civarda ekşi ot diye de adlandırılan, müthiş bir yeşillik. a,b, c vitaminleri ile potasyum, oksalik asit ve okzalat kaynağı. tükettiğimde midemi rahatlatıp ağız temizliği de yapıyor. genel olarak çiğ tüketilen, bazen salatalara eklenen, çağlaya çok benzer bir tadı olan kuzukulağının en yakın zamanda çayını da yapmayı deneyeceğim.
  • kuzukulağı, reyhan, roka, domates, salatalık, tulum peyniri, minik turplar, ceviz, zeytinyağı ve isteğe göre eklenecekler ile efsane olan bir salata yapabilirsiniz.
  • a, b ve c vitaminleri bakımından güçlü bir içeriğe sahip olan kuzukulağı, aynı zamanda demir ve fosfor yönünden de oldukça zengindir. çok uzun yıllardır cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan kuzu kulağı özellikle sedef hastalığı, egzama ve çıbanlar için yararlıdır. ayrıca cilt yüzeyindeki hücreleri yeniler.

    kuzukulağının sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

    – c vitamini eksikliğinden kaynaklanan iskorbüt hastalığının tedavisinde kuzu kulağının oldukça etkili olduğu ifade edilmektedir. iskorbüt hastalığı tedavi edilmediğinde ağız içi yaralarına ve diş dökülmelerine neden olur.

    – idrar söktürücü özelliği ile kuzukulağı, böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. bağırsakları yumuşatır ve müshil etkisi yaratarak kabızlığa iyi gelir.

    – güneş yanıklarında rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. bunun için, körpe kuzukulağı yaprakları toplanıp ezilerek lapası yapılır ve etkilenen bölgeye dıştan uygulanır.

    – kandaki toksinleri ve yağları temizleyerek idrar yolu ile atar. bu işlem sırasında idrar yollarını ve mesaneyi temizler. taş ve kum oluşumunu önler.

    – kuzukulağı, gribe ve soğuk algınlığına karşı korur. bağışıklığın neden olduğu yüksek ateşi düşürür.

    – çiğ olarak yenildiğinde kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.

    – kuzukulağı tohumları emziren kadınlarda anne sütünün artmasını sağlar.

    – adet düzensizliğine karşı oldukça etkili olan kuzu kulağı, regl döneminde kanamanın düzene girmesine yardımcı olur.

    önemli not: kuzukulağı, gut, romatizma ve böbrek hastalığı bulunan kişilere önerilmemektedir. ayrıca idrar yolları sorunu olanların kuzu kulağı tüketiminden kaçınmaları tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap