• patrick rothfuss tarafından yazılmış, kralkatili güncesi serisinin kahramanının ismidir. kendisi yakışıklı olduğu kadar becerikli ve romantiktir de. bir fantastik kahramanda bulunması lazım gelen tüm niteliklere sahiptir. cisim bulmuş hali için buyurun;

    http://suvudu.com/…e-versus-15-jaime-lannister.html

    seviyorsam gidip konuşayım bence
  • kızıl saçları, mavi gözleri ve inanılmaz zekası ile fantastik kurgu severlerin yeni kahramanı olmaya aday, hayranıyım. bir diğeri için (bkz: tyrion lannister)
  • örnek alınası, aşık olunası, hayranlık duyulası, beraber gülüp ağlanılası karakter.
  • henüz çok kişi tarafından bilinmeyen kahraman. ne zaman ki bu serinin filmi/dizisi çıkar, o zaman buralar hep entry dolar. biz bir hollywood oyuncusu tarafından ete kemiğe büründürülmemiş halini seviyoruz o ayrı.
  • kızıl saçlı, kumpanyacı aşmış kişilik.
    böyle karakterler yaratmayın sonra kendimizi "ben de kvothe olcam" diyip yollarda buluyoruz...
  • pek çok isminin ve lakabının yanında, kansız kvothe olarak da anılır. kendisi kısaca kendini şöyle anlatır:

    "benim adım kvothe. uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. trebon kasabasını yakıp kül ettim. felurian'la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. çoğu insanın kabul edildiğinden daha küçük bir yaşta üniversite'den atıldım. başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım.

    belki beni duymuşsunuzdur."
  • sanırım kara sevdaya tutuldum kendisine. bi yandan kitapları elimden bırakasım gelmiyo bi yandan da okumak istemiyorum bitince ne yapıcam diye öyle bi gel gitli ilişkimiz mevcut kendisiyle. utanmasam denna uğruna yaptıkları için trip atıp peki yaşadıklarımızın senin gözünde hiç anlamı yok muydu yanee falan diye çemkiricem kendisine. zeka, yakışıklılık, romantizm, cesaret, yetenek, güç hatta şahsım adına zaafım olan kızıl saç da dahil olmak üzere ne ararsanız mevcut kendisinde. adeta mükemmel erkek tasviri. keşke seri hiç bitmese, ben hep okusam, hep yanımda gibi, her şeyi birlikte yaşıyomuşuz gibi olsa. bu yaşımda ergen kız triplerine soktun ya beni, alacağın olsun kvothe. devamı gelecek mi gelmeyecek mi diye patrick rothfuss'u takip etmekten işime gücüme bakamaz oldum
  • bildiğin dümdüz salak roman karakteri. kötü fikirlerin bir numaralı adamı. hem cesur hem artis. yani tam bir ergen.
    ama çok yetenekli, içli köfte, tatlı dilli, romantik, yakışıklı, alev alev bir genç adam. geleceğinden ümitliyiz, yemeyip yanında yatma ihtimalimiz var.
    bunun dışında hikayesini pek seviyoruz; 1,5 kitap geçti, kızlar dizi dizi oldu peşinde, artık hiç değilse birini öpsün diye bekliyoruz istemsizce. allahın ergeni öpüşsün diye beklettin, bizi ne hallere getirdin rothfuss efendi.
  • özlediğim adam. patrick sana söylüyorum. hadi ama artık.
  • bu başlığı gördüğünde anlam veremeyen bi çok insan var. ama bilenlerin yüreği cız etmiştir eminim...

    3. kitap çıktı sandım lan. heyecanlandım, panikledim. umutlandım. neyse, 2. kez okumanın vakti gelmiş, bunu anladım.
hesabın var mı? giriş yap