• öncelikle tek başına yaşayabilecek paran varsa zaten kyk'yı bırak genel olarak yurt derdini çekmen hataymış.

    buradaki en büyük rezalet internet ve yurt yönetiminin hırsızlık olayları karşısındaki tavrı gibi görünüyor.

    onun dışında kalan 8 madde genç arkadaşımızın ailesinin yanından ilk defa ayrılıp yurtta kaldığını gösteriyor ki anlarım, zordur.

    entry ya troll (tek başına eve çıkabilecek paran var ama kyk'da şansını deniyorsun), ya da arkadaşın ailesi zengin ve yüksek standartlara alışmış. keşke avrupa standartlarında yurtlarımız olsa ama maalesef, türkiye'de yurtlar hapishane'nin arada okula gidebildiğin versiyonudur. bunun kyk ya da özel olması çok fark etmiyor.
  • (bkz: başlığın yazarın başına kalması)

    edit: başlık sahibi @busy doing nothing isimli arkadaşın entrysi silinmiş kendisi de lanetli çaylak olmuş.
    benden silinen entrysini buraya tekrar yazmamı rica etti ama onu lanetli çaylak yapan hayat bana neler neler yapar yahuuu..

    fazla miktarda kereste, odun, kalitesiz ve hatta haydut insanla muhatap olacaksınız evet ama bu dönemde çok da sağlam dostluklar kurabilirsiniz. hatta bu dostlarla birlikte hemen yurttan ayrılıp eve çıkıp sonrasında da çokça eğlenebilirsiniz. yıllarrrrr yıllar sonra o arkadaşlarınızla hala görüşüp, o eski iğrenç yurt günlerinizi kahkahalar eşiliğinde yad edebilirsiniz.
  • bu kadar abartmayın mk biz de kaldık. devlet sana her ay 16tl * 30 gün= 480 lira yemek parası veriyor, aylık yurda toplam ödediğin para 340tl zaten. bedavaya kalıyorsun resmen

    1- sabah kahvaltılarında ben 3 simit alıp gidiyordum. akşam yemeklerinde 2-3 lira ödeyerek 3 çeşit yemek alabiliyorsunuz
    2- çamaşır saatlerinizi yoğun olmayan saatlere göre ayarlayın, hiç sıra beklediğimi hatırlamıyorum
    3- oda arkadaşlarınız şansa değil, sizin koyduğunuz tavıra bağlı. bizim odada gece 11'den sonra ışık açılmazdı
    4- kişisel dolapların kilidi var zaten, başka nasıl bir güvenlik bekleniyor? odalara kamera konsa bu sefer de gizlilik yok diye şikayet edeceksiniz

    kyk'la ilgili en büyük şikayetim, benim yurdumun okula çok uzak olmasıydı. istanbul başvurularında ilçe seçilemiyor, o yüzden saçma sapan 2 saatlik mesafedeki yurt geliyor
  • çok zor olsa da bazen herkesin gidip de hayatta en az bir dönem deneyimlemesi gerektiğini düşündüğüm gerçeklerdir.
    survivor gibi, askere gitmek gibi bir şey bana göre.

    bu gerçekleri görmek istemiyorsanız ailenize, "özel yurda para vermenize gerek yok, herkes kalabildiğine göre ben de devlet yurdunda kalabilirim" diye artistlik yapmayın diye tavsiye verebilirim. bir de aileniz "tamam sen bilirsin" derse yandınız, benden söylemesi.

    anaokulu birinci güne başladığımda ağladığım ilk günden sonra ikinci kez kyk yurduna yerleştiğimde ağlamış olabilirim.

    tabi ben hatamı hemen anlayıp ailemi daha birinci gün ağlayarak "ben burada kalamam, inanılmaz bir yer, siz burayı görmediniz tabi" diyerek başka bir yer bulmak için geri aramıştım ama o sırada özel yurtlar, evler falan dolmuştu. en son "tamam bir sene kal, en azından ev arkadaşı bulursun" diye ikna ettikleri için mecburen bir sene deneyimlemek zorunda kaldım.

    iki kez oda değiştirdikten sonra ilerideki ev arkadaşlarımla aynı odada kalmaya başlayıp, bir sene sonrasında da beraber eve çıkarak hep beraber kurtulmuştuk.

    öğrenci evinin de bazı dezavantajları vardı tabi ama o başka bir başlık konusu olduğundan şu anda yazmıyorum.

    sonuç olarak kyk yurt gerçeklerinden imkanınız varsa uzak durun gençler, çoluğunuzu çocuğunuzu da imkanınız varsa oraya göndermeyi tercih etmeyin ebeveynler diyerek bitiriyorum.
  • mavi plastik terlik.
  • 1 gece kalıp kaydımı sildirdim, öyle gerçeklerdir.
  • tek anlamadığım tamam devlet olarak bir kıyak yapıyorsun uygun fiyata konaklama, yemek veriyorsun ama hangi saatte girip çıkmamıza karışmak nedir zaten izin alıp sorgulamadan bilmem ne teyzede kalabilmek için bile yalan söyleyip torpil bulduruyorsunuz o yaşta tüm sisteme inancımız çöküyor.
  • - her katta en az üç tane manyak bulunur, bu manyaklar doğaüstü sesler çıkarma potansiyeline sahiptirler.

    - yurt deposundan yastık alınırken yastığın yüzündeki sarılığın en az olanı tercih edilir.

    - ilk defa tuvalet görmüş adamla aynı masada yemek yiyeceksin, unutma.

    - gecenin 3'ü 4'ü de olsa o mıymıntı bulduğun tipteki herifler kız ayarlamış, saatlerdir telefonda konuşuyorlardır.

    - özel hayata saygı bekleme, özel hayat diye bir şey yokturdur.

    - daha çok 'istisnalar hariç' kalbur altı insanlardan oluşur yurtta kalanlar, sana pek bir şey katacak insanı zor bulursun.

    - gülmek veya eğlenmek için o kadar çok malzeme vardır ki, mizah yeteneğin ölçüsünde ortaya bir şeyler çıkarabilirsin.

    - hayatının 8 yılını bu tarz yurtlarda geçirmiş, yüzlerce insan tanımış, çok zekisinden çok dandik adamlarına kadar birçoğuyla aynı ortamı paylaşmış, tahammül sınırlarını genişletmiş biri olarak son olarak şunu söyleyeyim; acınızı, nefretinizi, başarınızı, sırrınızı pazar malı gibi ortaya saçmayın.
  • ilk entry doğru demiş çok haklı buldum. iyi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.

    9 katlı yurdun 8.katında kalıyordum. asansör bozulduğunda eşek gibi çıkacaksınız. kyk'da herkes kendini fazlasıyla düşünür. iyilik yapmaya çalışmayın kimseye. sizin zor gününüzde soran olmaz çünkü. kendi başınızın çaresine bakacaksınız. bölümden aynı kişiyle aynı odada kalmanız da tavsiye olunmaz. gereksiz samimiyet oluşur. hakkınızda her şeyi söyleyebileceğini sanır. ufak tavsiyeler.
  • kilitli mavi metal dolaplar ,o yaştaki insanlara bile kızlara pembe erkeklere mavi nevresimler, ilk zamanlar koridorun her bir köşesinde ağlayan tipler, senin aldığın yiyecek,ıvır zıvırlara sulananlar,sevgilisiyle kavga edip koridorlarda saatlerce hönkürerek ağlayıp asla kimseye saygısı olmayanlar,tuvalet banyo nasıl kullanılır ,nasıl temiz bırakılır asla bilmeyen saçmsalak tipler ,çamaşır yıkama asma sıraları, vize final dönemleri sabahlara kadar ders çalışıp sınavdan sonra uyumaya geldiğinde alabildiğince gürültü yapan düşüncesizler ve daha onlarcası..
    ha bi de kötü hatta çok kötü yemekler öff o neydi be hala aklıma geldikçe midem bulanır.
    ben yine de iyiki öyle bir yeri tecrübe etmişim diyorum çünkü kendi ayakların üzerinde durman gerektiği gerçeğiyle ilk o zaman yüzleşiyorsun ve iyi de oluyor ..
    okuyorsanız burayı selam olsun hepinize sevgili manyak oda arkadaşlarım :)
hesabın var mı? giriş yap