• sabah kahvaltısı 6.30'da başlıyor ve 12-1 gibi bitiriyor. eğer düzgün bir kahvaltı istiyorsanız en geç 10.30'da yemekhanede olmanız gerekir. akşam ise saat 16 ve 23 arası yemek saati. eğer fişinize yemek almak istemiyorsanız fişe uygun görülen meyve, içecek vb şeyleri alabiliyorsunuz işletmeye göre değişebildiği için yemeklerin tadı hakkında yorum yapmayacağım. yemekler ortalama. hem normalde kaldığım yurtta hem de kısa da olsa nöbetçi yurtta kalmış biri olarak yemek konusunda her yurdun tarzının farklı olduğunu söyleyebilirim. yurda giriş saati en geç gece 11 yazları ise 12. bu konuda kısıtlama gelebilir belli olmaz. onun dışında, çalışma odası ve tüm öğrencilerin kullanabildiği ortak alanları geçiyorum çeşit çeşit insan var ama eğer odanızda "anlaşamam" dediğiniz tipler varsa geç olmadan odanızı değiştirin. ben bu konuda sıkıntı yaşamadım. yurtta tanıştık arkadaşlarımla ve sevdiğim arkadaşlarımdan oldular. gece her köşe başında mıy mıy sevgilisi ile cilveleşen kızlar kadar sinir bozucu şeylerden biri de yemekhanede ve çamaşırhanede saygısızlık yapan insanlardır. benim önem verdiğim bir konu çalışanlara saygısızlık yapılması, çok denk geldim devlet yurdunda bile orayı satın aldığını düşünen çok fazla geri zekalı insan var. çalışma odasının önünde bağıra bağıra telefonla konuşan bahçede de aynı şekilde yüksek sesle konuşup insanları rahatsız eden tipler var, güvenlik uyarıyor zaten. bazen çok büyük kavgalar oluyor güvenlik odaya geliyor. su ısıtıcı yasak ama herkeste var. eğer kat görevlisi görürse ve aranız iyiyse uyarır ama değilse alır ve müdürlüğe bildirir. bu konudaki ceza bile alma ihtimaliniz var. ayrıca kat görevlisi odanın düzeni hakkında uyarıda bulunur ve düzelmezse yine uyarı alırsınız. maalesef ilk yıl aynı odayı paylaştığım dağınık arkadaşımız yüzünden odadaki herkes ceza almıştı. haksızlık tabii ama yapacak bir şey de yok. şunu da unutmayın oda arkadaşınıza gıcık olmanız normal fakat o da sizin hakkınızda aynı şekilde düşünüyor olabilir. bu yüzden olabildiğince anlayışlı olmak önemli.
  • sadece 1 kere girmiştim kyk yurduna odadaki hava ekmeğin üstüne sürülecek kıvamdaydı.
  • benim zamanımda şey vardı, çarşamba günleri çarşaf değişimiydi. çarşafı verirken herhangi bir çıkmaz leke ya da kesik vs varsa zarar size yazılıyordu. dolayısı ile yeni çarşaf alırken kontrol edin öyle alın varsa leke vs kaydettirin diyorlardı. ben de bir defasında gözümden nasıl kaçırdıysam mürekkep lekeli çarşaf almışım, kaydettirmeden. ihale bana kaldı. mürekkebi ben döksem yatakta da olur diyorum, mallar anlamıyor. leke eski belli diyorum. yok diyorlar. haram olsun şişko ayşe. yüzüne tüküreceğin tipler orada memurluk ediyor.
  • - en başta sınırınızı çizerseniz rahat edersiniz.
    - bölüm arkadaşınızla aynı odada kalmayın. içiniz dışınız bölüm olabilir.
    - oda arkadaşınızla çok samimi olmayın. unutmayın, her an aranız bozulabilir. bütün yurt bilinmesini istemediğiniz bir bilgiyi abartılı biçimde öğrenebilir. **
    - çalışanlarla çok samimi olmayın çok uzak da olmayın. dozunda iletişim iyidir. zihinlerinde sizi iyi biri olarak kalırsanız çantanız da dolabınız da aranmaz.
    - ister istemez hemen her bölümden arkadaşınız olur. bu da size geceleri eğlence olarak döner.
    - son olarak da size askerdeki gibi devrecilik yapmaya kalkan illa olacaktır. unutmayın, orası askeriye değil! aynı ücreti ödüyorsunuz aynı şartlara sahipsiniz.
  • betimleme.

    yurt çevresinde veya içerisinde sizinle birlikte yaşayan kediler ve köpekler olabilir.

    onları şikayet etmek yerine (çünkü siz o yurtta yaşamaya başlamadan çok önce oralardı) lütfen onlarla veya onlarla ilgilenenlerle tanışmaya çalışın.

    (bkz: odtü pati dostları)
    (bkz: bozok çevre ve doğa)
  • günde iki paket sigara içtiği ve ağır uyku ilaçları kullandığı için horlamayan, adeta kükreyen oda arkadaşı yüzünden uykusuz geceler geçirmektir. odamız 8 kişilik olduğu için her sene mutlaka horlayan biri olurdu, hatta bazen ikiye, üçe çıkardı bunların sayısı. bazı sabahlar okula giderken ağlardım uyumak gibi temel bir ihtiyacın bile sınıfsal olduğunu düşünüp ve sınıf kinim artardı.*
  • kalan öğrencilere, sabah kahvaltısı için kullanılmak üzere 5 tl, öğle ya da akşam yemeğinde kullanılmak üzere 11 tl tutarında yardım yapılır.

    sabah kahvaltı için kantine gittin. kahvaltını aldın. 7 lira tuttu diyelim. sen sadece 2 tl ödersin. ya da 5 liralık kahvaltı alır hiç para ödemezsin. keyfine kalmış.

    akşam yemeği için de aynı şey söz konusu. aldığın yemeğin 11 lirasını kantinciye devlet öder. "aa kantinci ne iyi insan, benden az para alıyor" diye düşünmeyin yani. senin yediğin yemeğin parasını devletten alır. bu yüzden ihtiyacınız olmasa bile "11 liranın bir kısmını kullanayım gerisi önemli değil" demeyin. kantinciye kalacağına size kalsın para. su alın, meyve suyu alın atın çantanıza. sonra içer ya da arkadaşınıza verirsiniz.

    yemeklerin lezzeti için bir şey diyemem ama emin olun dışarıdaki en lüks restorandan bile daha fazla kontrol edilir hijyen açısından. güvenle yiyebilirsiniz. yemeklere lezzet katan çin tuzu vs gibi katkı maddeli ürünlerin kullanımı yasaktır. lezzetsizliğinin bir kısmı bu gibi katkı maddelerinin kullanımının yasak olmasından ileri gelir. ama yemekler güvenlidir.
  • fazla beklenti içine girmezseniz rahat edersiniz ayrıca evin masrafının yanında çok cüzi bir miktara gül gibi geçinirsiniz.
  • - ilk haftalarda koridor sonunda hönküren tipler.
    - gece saat farketmeksizin kapınızın önünde ergen sevgilisiyle konuşan tipler.
    - h si bile olmayan hijyen.
    - ruh hali bozuk oda arkadaşları.
    - yüksek seste duvara vuran yan oda terörü.
    -beklenen çamaşır yıkama sırası.
    -kişinin üstüne sinen lanet yemekhane kokusu.
    - çekmeyen wi-fi
    - etüt odasına kazan kadar kupayla gelip höpür höpür kahve içen kezban terörü.
    - gece on ikiden sonra kapanan oda ışığı.
    - odada biri uyurken diğerlerinin gereksiz ve samimiyetsiz aşırı sessizliği.
    kendi ewlerinde biri uyurken nasıllar acaba aq

    artı yönlerine bakacak olursak
    eğer vaktinizin çoğunu dışarda geçiriyor ve yurdu sadece barınma için kullanıyorsanız yukarıda saydıklarım çok da sıkıntı yaratmıyor. yemek, kira, temizlik, güvenlik derdi yok.
    sıcak su elektrik yönünden sıkıntılı değil.
    kişisel işinizi halledin ve kaçın
  • üniversite hayatım sıralaması özel yurt, öğrenci evi en son kyk olarak geçti. ilk senemde yol yordam bilmiyor ve şehri tanımıyordum(kastamonu 2016-2019) özel yurda çıkmıştım, 4 kişilik odaydı ve oda arkadaşlarımın 2 si ile iyi anlaşıyodum. o zamanlar kiralar ve hayat şartları makul seviyedeydi o yüzden dönem sonu geldiğinde arasında en iyi anlaştığım ile kararlaştırıp aylık 800 tlye 1+1 öğrenci evine çıktık. ev site içinde olduğundan eşyaları yeni, ısınması merkezi sistem olduğundan faturalarda şimdiye nazaran bedava gibi geliyordu. gayet güzel dolu dolu 2 sene geçirdik ordayken o rahatlığı anlamıyosun ama hayatın gerçekleri,aile evinin bazı zorlukları falan derken öğrenci evinin rahatlığını sonradan anlıyorsun o yüzden orda geçen 3 senem 10/8 di. daha sonra dgs ile lisansa tamamlamak için sakaryaya geçtim(2018-2021). daha önce hiç sakaryada bulunmadığım için zorluk çekmemek için kyk yurduna başvurdum ve çıktı gelir gelmez üniversiteninin içindeki kykya yurduna yerleştim. ilk başta tabii ki senelerin verdiği öğrenci evi rahatlığı ve kyk yurdu denince akla gelen önyargılarım vardı. bu şekilde eşyalarımı yerleştirip kyk yurduna yerleştim. sanılanın aksine yemekler gayet güzel ve fiyatları uygundu örneğin ben her sabah patates kızartması,yumurta,bal,peynir,domates işte bikaç tane kahvaltılık daha + meyve suyu alıp 1 tl falan veriyordum (kyk yurdunda günlük belirli yemek parası veriliyor tabi ki nakit olarak değil yemek kartı gibi). oda olarak 4 kişilik oda herkesin ayrı çalışma masası, dolabı vardı. banyosu ve odası geniş ve konforluydu. camdan dışarı baktığımda ise manzarası bi tarafı yeşillik ve otobanı diğer tarafı sakaryayı görüyordu. yurt içerisinde spor salonu bilardo salonu vardı. tek eksi yanı aslında eksi yanı bile sayılmaz ama odalarda makina olmadığında dolayı haftada bir kaç kere çamaşırları sepetle çamaşırhaneye götürüp 1-2 saat sonra alıyorsunuz yani aslında eksi bir durum yok. burda da arkadaşlıklar edinip gayet keyifli ve eğlenceli 1.5 sene geçirdikten sonra corona çıktı ve ilk başta açıklanan 21 günlük tatil dolayısı ile eşyalarımın yarısından çoğunu bırakıp istanbula döndüm. sonrası zaten full online gerisi herkesin aynı hikayeye dönüştü. yani demek istediğim 6 senelik üniversite hayatımda (1 sene ingilizce hazırlık, 1 sene dgs ders çakışmasından dolayı uzadı) özel yurdu da gördüm, öğrenci evini binbir çeşit macerasınıda gördüm yaşadım, kyk yurdunuda gördüm. kyk da da kalsanız çok çok gıcık tip gelmediği takdirde o şehirde eve çıkana kadar belki de kyk rahatlığına alışınca eve çıkmak bile istemeyebilirsiniz ha çok gıcık birileri gelir o zamanda gidip dilekçe vererek başka odaya geçme imkanınız var yani kendi düşüncem sanıldığı gibi kötü ortamlar değildir
hesabın var mı? giriş yap