• kyk yurtlarındaki en büyük sorun kesinlikle yapılan yemek israfıdır. bu isin icinde biri olarak bildiriyorum emin olun yapilan yemek israfini oturup 3 gun izleseniz gozyaslarinizi tutamazsiniz. yapilan onlarca cesit yemek devletimizin politikasi gereği çöplere dökülüyor. bu kalan yemekler toplatilip ihtiyaci olan ailelere verilmesi inanın zor degil. masrafli ama zor değil. ama inanin bu tarz bir organizasyon gerceklesebilirse, evinde sicak yemek pismeyen belkide binlerce aile sicak yemege kavuşur. abartmiyorum cidden binlerce aile.
  • odtü’nün yurtlarına damacana çıkartırlardı su firmaları böle bi hizmetleri vardı yani.
    devletin herhangi bir şekilde el atmayacağını düşündüğüm için en azından bireysel olarak damacanaya yönelinemez mi acaba diye düşündüren sorun..
  • çok güzel düşünülmüş, başka ne gibi çözüm sunulabilir beyin fırtınası yapmak gerek.
  • desteklenmesi gereken proje.
  • ciddi anlamda sorundur.eskiden okul çeşmeleri olurdu oradan içerdik ama şimdi ne mümkün yeni nesil ne okullarında ne de yurtların da içemiyor.
    buna benzer fikir geçen gün fakültede aklıma geldi, su firmasıyla anlaşıp okul yönetiminin de izniyle öğrencilere bedava su içebilecekleri sebil ayarlamayı düşündüm ama okul yönetimi izin verse bile kantin yönetimi ne der bu işe bilemiyorum.
    abuk subuk derneklere cemaatlere yardım etmek yerine bu şekilde öğrencilere yardım etmek çok daha iyi olacaktır.
  • katılıyor ve artırıyorum ösym sinavlarda plastik kalemlik dağıtmasın milyonlarca öğrenciye.
  • bu konuda zorlayıcı tedbirin daha etkili olabileceği fikrindeyim.
    yarım litrelik su şişesini baz alırsak; su fiyatının üstüne 50 kuruş civarında bir depozito bedeli alınabilir, su tüketildikten sonra kantin vb. gibi yerlerde konumlandırılabilinecek otomatlar yardımı ile şişeler toplanıp depozito bedelleri iade edilebilir. böylece hem geri dönüşüm garantilenmiş olur, hem geri dönüşüm bilinci gelişir.
  • odalara giren temizlikçiler şişeleri ayırıyor ve bir yere topluyorlar. başkaları da bu şişeleri belli günlerde kamyonetlerle alıp gidiyorlar. artık nereye gidiyor, ne yapılıyor bilinmez. ama bunun üstünden de para kazanıldığını düşünmüyor değilim.
  • her tür kantinde de uygulanırsa harika olacak projeye sebep olan sorun.

    biraz alakasız biraz da alakalı: ilkokul kantini sağlıklı yemek kampanyası çerçevesinde bazı öğlenler sınıflara çorba götürüyor. sonuç: yıkanmadığı için geri dönüşüme de atılamayan kağıt çorba kasesi dağları. bizim oğlana yanında kap kaşık götürmesi için ısrar ediyorum ama tek olmak istemiyor. ara ara dalga geçilen tek bir kişi bile bişeydir bence ama anlıyorum. okulda müdüre gidip söylemeyi düşünüyorum ama önemseyeceğini sanmıyorum. dilekçe yazarım belki ama kaybolacağına emin gibi bişeyim.

    yine de her yolu denemek en mantıklısı herhalde her iki durumda da...
  • kesinlikle doğanın düzeni bu kadar değişmişken , mevsimler kayıp kaybolurken , hava sıcaklıklarının aşırı artış veya azaldığı bu zamanlar da bizlere büyük ölçüde düşen , mümkün oldukça az atık üretmek.

    bu metro istasyonlarına pet şişe geri dönüşüm makinesi koyarak olacak iş değil. gerçek anlamda bir geri dönüşüm ( sıfır atık ) projesi hayata geçirilip başlanmalı.
    tüm doğal kaynaklar hızla tükeniyor.

    "nasıl olsa geri dönüşüme yollanır ordan , ne olacak " demeyin sakın .
    geri dönüşüm yaparken de çok fazla enerji harcanıyor. hatta bazı kuruluşlar geri dönüşüm yaparken kullanılan insan gücü , elektrik, makine gücü yıpranma payı vs nerdeyse birbirine yakın olduğunu savunuyor.

    ek : mobil uygulama olarak düşündüğüm bir projem var sıfır atık kapsamında. mobil uygulamayı tasarlayıp,
    bu yıl sonunda büyükşehir belediyesine sunmayı düşünüyorum.
    fakat bizim baştakilerde o vizyon olup olmadığını pek düşünmüyorum red alacak büyük ihtimal ama olsun.
    keşke ülke olarak 5 10 yıllık ülke planı yapabilsek ve ona uysak.
hesabın var mı? giriş yap