• kızın bedeni, 1999 yılında bulunmuştur. oksijen miktarının düşük olduğu dağ çevresinin soğuk ve kuru havası nedeniyle, yüzyıllar boyunca. çürümeden durmuştur. kızın gerçek adı bilinmemekle beraber, bu bedene günümüzde verilen isim "la doncella."
  • inkalılar tarafından, yaklaşık 500 yıl önce, arjantin'de bulunan bir dağın sarp köşelerinde, 15 yaşında öldürüldü.

    kafasına aldığı sert bir darbe ile ölmüş olan la doncella kıyafetleri ile birlikte oturur vaziyette ve dini bir törende kullanılan eşyalarla birlikte terkedilmişti.

    beyni, derisi, saçları tam olarak korunmuş olan la doncella'nın cesedi 1999 yılında bulunana kadar, oksijen miktarının düşük olduğu dağ çevresinin soğuk ve kuru havası nedeniyle, yüzyıllar boyunca çürümeden durmuş. gerçek adı bilinmemekle beraber, bu bedene günümüzde verilen isim la doncella.

    arjantin'de bulunan high mountain arkeoloji müzesinde sergilenmektedir.
  • galiba en iyi saklanan mumyalardan biri olmuştur. allahın unuttuğu yerde kurban edilmesi bana çok tuhaf geliyor dağın başı. bakire kurban etmek de tabi tuhaf bi olay ama neyse...

    bu arkadaşın tüm iç organları yerli yerinde ve de hala akciğerinde, kalbinde kan bulunuyormuş. yüzü falan zaten süper halde. ayrıxa ilginçtir ki kızın saçında bolca koko bitkisi ve de alkol bulunmuş.

    bu mumya ile beraner iki mumya daha varmış. biri 7 yaşında bir oğlan diğeri de 6 yaşında bir kız tabi onlar da kurban edilmiş.
hesabın var mı? giriş yap