• genç jean paul sartre in felsefe ögretmeni olarak ilk atandigi sehir. la nausée (bulanti)'yi orada yazmistir.
  • das boot'un baslayip bittigi yer..
  • fransanın batısında yer alan minik sahil kenti. her sene burada la rochelle film festivali düzenlenir. hatta tuna kiremitçinin son romanındaki yakup karakterinin hikayesi bu festivalde geçio (bkz: yolda üç kişi)
  • öylesine alelade bir şehir. günlük geçişlerde balık, midye yemek, kalelerini görmek adına hoş.

    deniz kıyısında bir çok restoran ve devamlı balık ürünü yiyenler, şarap içenler. deniz kenarındaki şehirlerin klasiklerinden, fazla artısı olmayan bir yer.

    ré ve oléron adaları ile biraz daha turistik olma yoluna giden, paris-bordeaux arasında kalan bir şehir.

    (bkz: ré adası)
    (bkz: oléron adası)
  • almanların 2.dünya savaşında denizaltı üssü kurduğu atlantik okyanusu kıyısındaki yer.
  • bordeux ya da nantes a ulaşmış interrailcilerin interrail rotalarında mutlaka olması gereken bir sahil kasabası.

    yelkenlilerden oluşan bir ormanı andıran marinası gündüz gözüyle görülmeye değerdir.

    ayrıca bir kalesi ve surları da vardır ve bu kalenin kapısına bir kemancı gelir akşamları ve muzik yapar...

    buradan gideceklere de ufak bir tüyo vereyim tam olsun bu kale kapısnın yanındaki surun üstünde tüm akşamınızı geçirebileceğiniz kadar bir yer vardır... bu surun üstüne sokağın iç tarafından çıkabilirsiniz...

    marketten 5 eur'luk bordeux şarabınızı alıp müziğin eşiliğinde denizden yüzünüze çarpan meltem eşliğinde şarabınızı yudumlayabilirsiniz..

    http://www.youtube.com/watch?v=cynncsur4xk
  • fransadaki üç eurocentres okulundan birinin bulunduğu deniz kıyısı güzel şehir
  • colonization' da fransızların liman şehridir.
  • fransa'nın uzun süre ingiliz hakimiyetinde kalan okyanus kıyısındaki eski stratejik liman şehirlerinden biri. şu an yalnızca turistik yönüyle dikkat çekiyor. yalnız gerçekten kaliteli bir marina alt yapısı mevcut şehirde. marinada konaklayan yatlar çoğunlukla kuzey avrupa yada birleşik krallık bayrağı taşıyor. şaşırdık mı ? tabiki de haaayııııır. bunun aksine şehir içi ulaşım ağı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. böyle turist çeken bi bölgenin günlük otobüs seferleri arası bu kadar uzun aralıklı olmamalı. bi kaçırdın mı bi sonrakini beklemekten vazgeçip "burdan merkeze yürüyerek giderim daha iyi" diyor insan. ha tabi çoğunlukla gelen turistler saatliğine 9-12 euro verip bisiklet kiralayabilecek ekonomik duruma sahip olduklarından da böyle bi boşvermişlik yapılmış olabilir şehiriçi otobüsleri açısından. gitmeden önce haritaya baktığınızda ile de re ye geçmeden şehir içinde denize girebileceğiniz bir plaj olduğunu zannedeceksiniz eski limana yakın. o iş aslında öyle değil. orası bizim gibi akdeniz görmüş ülke insanlarının burun kıvırmayı geçtim böğüreceği türden bir plajımsı. tour de la chaine in arkasındaki plaja sakınolaki tamah etmeyin. gidip görünce içiniz almayacak zaten. fakat ile de re ye geçmeden denize girebileceğiniz bir plaj istiyorsanız o da mevcut. la plage des minimes , temiz orta büyüklükte ücretsiz bir kumsal, tepesindeki parktan deniz fenerini seyri ile plajın kenarındaki cafelerde güzel bi bardak birayla gün batımı keyfi yapabileceğiniz bi mevki. tavsiyemdir.
  • fransa'nın alaçatı'sı. ya da ben böyle adlandırıyorum.

    akvaryumu efsane yalnız, gerçekten çok sağlam.
hesabın var mı? giriş yap