• yoktur öyle biri. barzo n.ş.a da kız tavlayamayacağını anladıktan sonra artık işi geyiğe vurup kızlara laf atarak kendince eğlenen abaza türünün bir çeşididir.
  • bi de "ben bunu ne sikerim ne yalarim*" versiyonlari da vardir. kendisini o karsisindakine aninda yakistirir ve hayaller kurar, karsindakinin hic goz zevki, akli, zekasi, iradesi yoktur hemen razi olur gordugune.
  • (bkz: behzo)
  • büyük ihtimalle; eğitimsiz, toplumsal hoşgörüden bi haber, empati yoksunu insan modelidir.

    not: aynı şekilde kendi kız arkadaşına ya da kardeşine laf atılsa laf atan insanı elinde bıçakla kovalar ama başkasının kız arkadaşına, kardeşine laf atmakta bir sakınca görmez bu ayılar.
  • otobus bekleyen kızın önünde arabayla durup, gideceği yere götürmeyi teklif eden ve kabul cevabı alan akabinde de o kızla evlenen şahsın arkadaşıdır, işlerin böyle de yürüyeceğine inanmıştır. hem kendi hem arkadaşı hem de arkadaşının karısı "enteresan" insanlardır!
  • yer: altınoluk
    saat: akşam 10-11 civarı.
    kahramanlar: ben, kuzen, birkaç iyi barzo, iki kız.

    kuzenle akşam yürüyüşü yaptığımız bir sırada, karşı şeritten gelen iki kız gördük. her zamanki gibi kızları süzdük ve onlar da yanımızdan geçip giderken, onların arkasından gelen birkaç iyi barzoyu gördük. adamlar böğürerek bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar ve kızlara karşı derin duygularını ifade ediyorlardı. en sonunda içlerinden biri, yerden ufak bir taş aldı. ufacık, tefecik bir taş. "ulan ne yapacak acaba taşı" diye düşündüğüm anda, herifcağız taşı kıza attı. bildiğin, kıza taş attı lan! olay çıkacak diye beklerken kızlardan biri hayvan diyerek geçiştirdi durumu.

    neyse efendim, biz aynı yoldan eve dönerken (ava çıkmamıştık lan, hatundan yeni ayrılmıştım, kafa dağıtma seansındaydık) yanda, taşların üstünde müthiş bir kahkaha sesi duyduk. şöyle bir göz ucuyla baktığımızda kızların, o barzolarla içtiğini görüyorduk. "yok lan, bunlar onlar değil" diye düşünsem de, biraz daha dikkatli baktığımda o talihsiz anı yaşadım. evet, bunlar onlardı.

    demem o ki, laf atmayı bırak; taş atan bile kız tavlayabiliyor. tanım mı istersin? şansını her türlü deneyen kişidir. kim bilir, belki üstünden bir kuş geçer.

    (bkz: daş yok mu daş)
  • hayal negzel bir şeydir. sanmak hayal etmenin bir kısmıdır.

    ailesinde, mahallesinde, iş yerinde... kadının anne ya da kardeş olabileceğini bunların dışındakilerin ise uzak durulması gereken günah fıçıları şeklinde görmesi öğütlenen insanların farklı bir düşünce sistemine alışık olmayışından kaynaklıdır. çünkü erkek döl vermesi gerektiğinde zaten annesi ona münasip bir kadın bulup evlendirecektir. işte o güne kadar kendisini saklamak zorunda kalan adam ipini bırakıp diğer fikri bozuk arkadaşlarıyla çayıra salınırsa gördüğü kızlara laf atarak ilgisini çekmek ister ve böylece belki o kızla bir şeyler yaşayabileceğini umar.
    aklıma gothe geldi 38 yaşında bekaretini genelevde bozmuş o güne kadar da herkese örnek gösterilen adam olmuş. 38 sene, ergenlik yaşı 12,5 falan olsa 25 sene 6 ay.
  • kendine güveni varsa başarır.
  • (bkz: barzo)
hesabın var mı? giriş yap