• elektrometre diye bir cihaz'la insan beynine baglanip,onceki hayatinizi hatirlamanizi-anlatmanizi saglayan,ve bu anlatilan denek raporlarini 'ruhunuz daha once benimle yasadi' adli kitabinda bilimsel bir bicimde ele alan beyin adami.
  • bugün okuluma** yaptığım maaşlı öğrenci* başvurusu sırasında doldurduğum formlarda kendisi ve tarikatı hakkında sorulan yüzlerce soruyla beni canımdan bezdiren insan. "alakam yoktur" yazan yerleri işaretlemekten imanım gevredi.
  • bu arkadas, bir kitap yazarak dolar milyoneri olduktan sonra daha fazla para kazanmak amaciyla kitabin konusunu genisleterek bir din yapmaya karar vermis bunun ismini de scientology koymustur. 1960li yillarin sonunda satin aldigi inanilmaz buyukluklerdeki teknelerle okyanus sularina acilip orda cogu kisinin arastirip ama bulamadigi amaclar pesinde arastirmalar yapmistir. bir ordu gibi insanlari yetistirip buna din ismi vermesi de komik bir olaydir ki bunu cekilmis resimlerde ve belgesellerde gorebilirsiniz.
  • (bkz: rob hubbard)
  • depresyonda ve zor durumdaki insanlarin ozellikle kokusunu alan, onlari (buna gayet akilli kimseler de dahil) sozde bilginin isigiyla aydinlanacaklarina inandirmayi her nasilsa basaran igrenc bir dinin kurucusu.

    vaktinde soyle bir soz soylemisligi vardir, ki bu bile cok sevdigim birinin bu sacmaliga kendini kaptirmasina engel olamamistir:

    "writing for a penny a word is ridiculous. if a man really wants to make a million dollars, the best way would be to start his own religion"

    reader's digest reprint, may 1980, p.1

    "kelimesi bir cent'e yazmak sacmaliktir. eger biri gercekten 1 milyon dolar kazanmak istiyorsa, bunun en iyi yolu kendi dinini kurmasidir."
  • bakti ki iyi bir bilim kurgu yazari olamayacak, tarikat kurup bu yolla para kazanmaya karar vermis olan uyanik girisimci.
    (bkz: battlefield earth)
  • (bkz: yarrak hasan)
  • amerika ve avrupada yayginlasan yeni bir din diyebilecegimiz scientologynin de kurucu babasidir. bu tarikata uye olanlarin basi derde girebilir, almayada yasaklandiklarini duymustum. insanlarin bir hayli parasi buraya gitmis. hollywoodda da bir hayli yaygin olan bu dine mensup unluler de bulunmaktadir. orn: (bkz: tom cruise)
hesabın var mı? giriş yap