• ladri di biciclette'de antonio ricci rolünü oynayan kişi. italyan ve fransız sinemalarında boy göstermiş genelde.
  • ladri di biciclette filminin başrol oyuncusu.
  • ladri di biciclette filmi çekildiği esnada ki filmde profesyonel bir oyuncu yok, kendisi bir fabrika işcisiymiş. film çekildikten, ünlü olduktan sonra işsiz kalmış ve profesyonel bir aktör olmuş.
  • bu adamı efsane kaleci buffon'a benzeten sadece ben miyim acaba
  • 28 ağustos 1909 - 22 nisan 1983 tarihleri arasında yaşamış olan italyan aktör. bir fabrikada tornacı olarak çalıştığı sırada vittorio de sica'nın ladri di biciclette adlı filminde rol almış. o zamanlar bu filmden 600.000 liret yani 1000 dolar kazanmış ve evine yeni mobilyalar almış, ailesini tatile götürmüş. fabrikaya döndüğü zaman ise işler durgunmuş ve işten çıkarılmış çünkü fabrika yönetimi bir film yıldızı olduğu için onun milyonlar kazandığını düşünüyormuş. diğer yoksul işçiler yerine onun işten çıkarılmasını mantıklı bulmuşlar. filmlerde rol almaya devam etmek istemiş ama pek bir başarı elde edememiş. de sicca bile ona ancak figüran olarak iş vermiş. *pier paolo pasolini'nin mamma roma'sında yer almış. ladri di biciclette'nin senaristi olan cesare zavattini, maggiorani'nin sıkıntılarının farkındaymış ve onun için tu, maggiorani adlı bir senaryo yazmış ancak hiç hayata geçirilemeyen projelerden biri olarak kalmış.
    kaynak
    üzücü bir hayat. sen kendi halinde bir işçi iken bir filmde rol al. sonra bu film, sinema tarihinin en önemli filmlerinden biri olsun,bu film yüzünden işinden ol ama bu filmin yönetmeni de dahil kimse sana pek iş vermesin.
    edit:imla
  • her ne kadar ladri di biciclette'de muhteşem performans sergilese de bu film bir anlamda hayatını mahvetmiştir. fabrikadaki işinden olmakla kalmamış, oyuncu olarak da elle tutulur roller alamamıştır. ne vittorio de sica ne de diğer yönetmenler filmlerinde oynatmıştır. ufak tefek rollerle geçimini sağlaması gerekmiş ve günü gelmiş, ladri di biciclette'den kazandığı paralarla aldığı yemek takımını satmak zorunda kalmıştır.
hesabın var mı? giriş yap