• lamborghini'nin 2009 cenevre otomobil fuarı'nda tanıtacağı otomobil. araçta isminden de tahin edileceği üzere 670 beygir güç üreten 6.5 lt v12 motor görev yapacak. aracın 0-100km/h hızlanması sadece 3.2 saniye ve son sürati yaklaşık 341km/h.

    http://img166.imageshack.us/…0301zlamborghinimu.jpg
    http://img23.imageshack.us/…90302zlamborghinimu.jpg
  • lamborghini diablo sv'deki dev logoyu taşımaması benim gibi bazı hayranları hayal kırıklığına uğratan model.
  • savaşan boğanın evrimini ne sınırı var ne sonu. bu yüzden murcielago lp 640'ın doğaüstü gücünü zirveye çıkaran bir aracın belirmesi, lamborghini gibi bir şirket için bile süpriz sayılmayabilir.

    ortaya konumlandırılmış v12 motor hâlâ 6496cc hacminde olmasına rağmen gücü 670 hp ye yükselmiştir. güçlendirme esas olarak subap kalkma yüksekliğinin artırılmasıyla sağlanmıştır.

    burda esas dikkat çeken güç değil, aracın ağırlığı. ağırlığın 100 kg düşmesiyle, araç kendi boyutlarındaki bir süper araç için inanılmaz düşük bir ağırlık olan 1565 kg hale gelmiştir. bu, yeni karbon fiber materyallerin kullanılması ile gövde yapısının yenilenmesi ve egzoz sisteminin kısaltılmasıyla sağlanmıştır. başka bir deyişle, lamborghini mühendisleri murcielago'yu baştan aşağı yenilemi?ler.

    bu sayede azami hız artık 342 km/s. ve 0-100 3.2 km/s. bu, lp 640 için çok büyük bir performans geliştirmesi olarak görülmeyebilir, ama lamborghini yol tutuşunu büyük ölçüde arttırdığı konusunda ısrarcı. aracın ön sağ ve sol yanındaki aerodinamik parçalar yeterli kanıt. bu etkili ön rüzgarlıklara ek olarak, devasa bir bastırma kuvveti sağlayan yeni bir düzeltilmiş arka kanat da var. eğer araç sahibi isterse, daha büyük bir "aeroback" kanadı da sipariş edebiliyor.

    lamborghini'nin araçla olan duygusal bağını, ona lota zamanlarından beri kullanılmayan efsanevi 'super veloce' ismini veri?inden anlayabilirsiniz.
  • trivia: lambo aslında 350 tane sv modeli planlamış ama aventador* gelince "neyse siktiret" diyip 186'da bırakmışlar. daha da tuhafı "no: x of 350" şeklinde leevhası 186'dan büyük modeller ortalıkta gezmekteymiş.

    http://coreofcars.com/…e-of-lamborghinis-sv-models/
hesabın var mı? giriş yap