• uçuş mürettebat sertifikasıdır, havayolları tarafından uçuş ekibine görevleri gereği verilir. emniyet müdürlüğünce tasdik edilmiştir ve bu sertifika pasaport yerine geçtiği için yabancı ülkeye pasaport ve vize olmaksızın giriş yapılabilir, bazı ülkelerde 48 bazılarında ise 72 saate kadar kalınabilir.
  • benzeri kartlar akliniza gelebilecek neredeyse her ulkede mecburi olarak doldurulur. (bkz: guney kore), (bkz: cin), (bkz: avustralya), (bkz: tayland), (bkz: malezya), (bkz: singapur) (bkz: bkz da bkz)

    bir kac uyarida da bulunalim:
    * eger bir otelde degil de arkadasinizda kaliyorsaniz adresinizi acikca yazmaya calisin, en cok killandiklari nokta budur.
    * eger son bir kac hafta icinde sahraalti afrika'da bulunduysaniz kimi manyak ulkelerin sizi karantinaya tabi tutmasi mumkundur.
    * ozellikle singapur, tayland gibi ulkelerde kartin pasaportunuza zimbali olmasina ve kaybolmamasina dikkat edin ki cikista sorun yasamayin.
  • ingiltere memleketine , amerikalı dahi olsan doldurmadan giremeyeceğin kartdır. surda nasil birsey oldugu gorulebilir ve ucakta doldurmak zaman kazandiricidir. kabin memurlari size sormasa da kendileriden isteyiniz. en önemli şey kalıcağınız yerin ingiltere"de gerçekten mevcut olan bir adres olmasıdır. aksi halde pasaport polisi sorun çıkarıcakdır.
  • uçuş ekibi imtiyaz kartıdır. ancak kendi ülkemizde, kendi vatanımızın pasaport gişesinde geçerliliği kalmamıştır.

    fetö darbe girişimi sonrası uçuş ekipleri olarak pasaportlar ile çıkış yapmaya başladık. 3 sezondur minimum 6 kişilik ekipler teker teker pasaport kontrolünden geçiyoruz, dönüşte de yolcularla aynı sıralardan geçip pasaport gösteriyoruz. zaten minimum rest ile çalıştığımız yaz sezonunda bir sürü sorun yaşıyoruz. okunmayan çipler, evde unutulan pasaportlar yüzünden ne paralar ve zamanlar kaybedildi.

    ohal kalkalı neredeyse 1 sene oldu, hala bir değişim yok.

    madem bize güvenmiyorsun al gitsin abi bu kartları. ne bokuma yarıyor?

    hayır bir de bu kartların çıkarılması o kadar zor bir iş ki... tam 3 ay süren bir özgeçmiş araştırması ve güvenlik sorgulamasından sonra, bin tane imza ve fotoğraf, onlarca evrak teslim edilerek çıkıyor. pasaporttan çok daha meşakkatli ve ıstırap dolu bir çıkış süreci işleniyor.

    kendi ülkesinin uçucu personeline, ülkeye para getiren ekiplere güvenmeyen bir devlet olabilir mi? bu nasıl bir çelişkidir?
hesabın var mı? giriş yap