• desktopın laptopa karşı olan hardware babındaki ezici üstünlüğü, wireless, hafiflik gibi bir sürü özelliğiyle kıvrakça sıyrılan laptopın desktopa karşı sinsi atakları ile bezenen savaş. tak çıkar desktoplar mı, gez dolaş laptoplar mı, fiyat performans mı, keyif leziziyet mi, gibi sürü soruyu akla getirir aslında.
  • laptop :
    lap dance yapabilen

    desktop :
    masa üstünde oynatılıp para yapıştırılabilen
    alaturka dansa daha yatkın versiyon.
  • teknoloji iyi mi kötü mü diye düşünürken, bir de farkına vardım ki ben laptop ve desktoptan uzaklaşmışım.

    türkiye'de ilk iphone ve ipad kullanıcıları arasındayım. yeni bir şey çıktı mı dayanamayıp alıveriyorum. sonra kanıksıyor ruhum ve bedenim (efenim daha doğrusu elim, elim/parmaklarım kullanıyor sonuçta) ve öyle devam ediyorum. versiyonları çıkıyor ama ben zaten ilk versiyonları kullanıp hevesimi aldığımdan almıyorum.

    gelişen olaylardan, depremden, haberlerden, arkadaşlarımdan hep neredeyse online haberdar oluyorum da ben istediğim kadar interaktiviteye katılamadığımı düşündüm yakın zamanda. sonra da apple'da buldum temelini. kim uğraşacak apple ürünün tuşlarıyla entry girmeye, büyük ekranda okumaya, parmak hareketleri olmadan, ekran bana ne boyutta gösteriyorsa değiştirmemeye. (oğlum geçen gün parmaklarıyla televizyonu büyütmeye çalışıyordu, olmadı, sinirlendi - kel alaka oldu sanki bu şimdi)

    bugün anneme gittim ve dedim ki aney versene şu devasalı bana. oh mis. entry girebiliyorum, mesaj atabiliyorum, istediğim gibi, kasmadan.

    kıssadan hisse, iyi ki var laptop, desktop, siyah disket.
  • laptop kucağını kaplar, desktop ise 2 metrekarelik alanı kaplar.
  • tercihimi masaüstünden yana kullandığım karşılaştırma. 24" ekrandan aşağısı kesmiyor. ha dizüstü de bağlanır o ekrana derseniz madem ekrana bağlayacam niye dizüstü derim.
  • desktop'un sınırlarını zorlayabilirsiniz, ama laptopu zorlarsanız sağınızı solunuzu, hiç bilmiyorsa bileğinizi ve parmaklarınızı yakar.
  • laptop şarj aletinin transformatör kısmıyla beraber kışın iyi bir ısıtıcı iken, desktop her hangi bir yarar sağlamaz.
  • ikisini beraber kullanmak en optimum çözümdür. sağa sola giderken laptopu alırsınız, evdeki masaüstü de ana merkez işlevi görür. filmleriniz fotoğraflarınız mp3leriniz nispeten daha güvende durur.
  • gereksiz kıyaslamadır. en iyi laptop orta üstü düzey bir masaüstüyle bile boy ölçüşemez. monitörü hariç 350-400w elektrik tüketen sıradan bir desktop'la monitörü dahil en güçlüsü 100-120w tüketimi olan laptop'un aynı işi yapacağını düşünmek mantıksız bir kere. "ikisinde de i7 işlemci, 4gb ram, geforce gt520 ekran kartı var, gayet de aynı işi görür" diyen lâleler çıkabilir, çıkarsa kafam girsin. adam alırken parça kodunun sonundaki "m" yani mobile ibaresine bakmaz, sonra aynı der. olmaz ya, diyelim ki aynı işi görüyor, bu sefer laptop ergonomi eksikliğinden, upgrade kısıtlılığından, kişiselleştirme imkânsızlığından, (monitör ebatını ya da klavye şeklini kafanızda göre değiştiremezsiniz) dayanıksızlıktan ve yüksek servis & yedek parça maliyetlerinden ötürü her türlü sıçar. ama sadece facebook, msn ve ekşi sözlüğe takılanlar için sıkıntı yok, minibook bile desktop'la aynı işi görür evlâdım.
  • sherman vs tiger kıyaslamasına benzer:
    hafifilik, ergenomi, kolay kullanımlı laptop mu *; yoksa yüksek maliyet, yüksek enerji ihtiyacı olan safkan güç olan desktop mu *
hesabın var mı? giriş yap