• elimdeki kitapları karaman gibi bir yere gönderirsem muhtemelen yakacakları için katılmadığım kampanya. çok yakın zamanda çanakkale'ye gönderdim mesela, 3 yıl önce edirne'ye göndermiştim elimdeki şiir kitaplarının çoğunu.

    karamanlılar'a da erzurum'dan, konya'dan falan göndersinler. ten uyumsuzluğu yaşanmasın...

    açıklama: ciddi tepkiler geldi, konuyu şöyle özetleyeyim. ne karaman'da yaşayan çocuklara, ne de o okulda kitap bekleyen öğrencilere karşı ön yargı sahibiyim. tabi kitap gönderelim, tabi ki okusunlar, gönderirsek okuyacaklarına da eminim. eleştirimin politik olmasının nedeni; yaklaşık 1 sene önce konya akşehir'de bir okula yardım amaçlı kitapları kendi arabamıza atıp bırakmaya gittiğimizde okul müdürünün önce "oo buyrun bişeyler için" diye karşılayıp kutular açıldığında onca kitabın arasında nazım hikmet, aziz nesin kitaplarını görünce "bunlar da ne ki şimdi, üff püff" demesiydi. o kitapların biz gittikten sonra öğrencilere dağıtıldığını sanacak kadar salak değilsinizdir diye ümit ediyorum. buyrun devam edin goygoyunuza...

    edit: ismi baran olmayan 14 yasindaki einstein kitapların doğru kişilere ulaştırılacağına dair garanti verdiği için yine destek olacağım kampanyadır. altta sağa sola ana avrat küfür eden korkak, cahil, haysiyetsize de baytar ayarlayacağım. her yerde reklamını yaptığı uyduruk vakıfta lavman yapsınlar.
  • her kitap kampanyası gibi destek verilmesi gereken kitap toplama kampanyasıdır.

    (bkz: up up up)
  • abuk sabuk yorumlar yapılmaması gereken kampanya.

    desteklenmesi gereken, "karaman yobaz yer" algısı ile yaklaşılmaması gereken kampanya.
    asıl yobaz olduğun yere göndereceksin kitap.
  • ibneliğin lüzumu olmayan kampanya. sabah sabah gördüm deli oldum. ulan haysiyetsiz kopek, şerefsizin evladı. illa ise siyaset karıştırmak şart mı. ne bilgin var karaman hakkında da yorum yapıyorsun. karaman'a göndereceğine yakarmış... yakma yazık olur ananın amına sok o kitaplarını.

    başımıza ne geliyorsa bu önyargılarımız yüzünden geliyor zaten. insan önce karaman hakkında az bir fikir sahibi olur. okuma yazma oranı ne, şehirde kaç okul var, kaç ögrenci var, üniversiteyi okuma oranı ne, oss oys her neyse başarı oranı ne. senin o beğenmediğin karaman her sene üniversite sınavlarında senin o yere göğe sığdıramadığın illerinin eline veriyor.

    cocuklar muhtemelen kendilerine güven gelmesi icin böyle bir kampanya yapmışlar. yoksa en basitinden karaman organizesindeki firmalara birer dilekçe yazsalar bir hafta içinde kütüphane yaptıracak kadar para ve binlerce kitapla mutlu sona çabucak ulaşırlar. kimse yapmasa babaoğlu vakfı yine yapar. adamlar her ay yüzlerce öğrenciye burs veriyor.
  • gönderelim, yardım edelim tabii de anadolu lisesinin kütüphanesi için kitap kampanyası açmak bana biraz saçma geliyor.

    daha doğrusu şöyle:

    tabii ki her okul, her öğretmen / öğrenci belli bir yere kadar imkanlarını zorlayıp sonra kütüphanesini daha da geliştirmek için yardım kampanyasına başvurabilir de sözlüğe bunu getirene kadar derme çatma, tek odada 5 sınıf bir arada okumaya çalışan çocuklara ve onların okullarına el atsak daha mantıklı olmaz mı sizce de?

    şöyle bir okuldan bahsediyoruz en nihayetinde. her öğrencisi bir kitap getirse zaten hiç fena olmayan bir seviyeye gelir kütüphaneleri.

    sonuç olarak biz bir yardım kurumu olmadığımıza ve kapasitemiz sınırlı olduğuna göre bunu akıllı kullansak ve önem sırası belirlesek daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • şu sıra alakalı olsun ya da olmasın enrtylere bknzolarak not düşülen kampanyadır. dilerim kampanya amacına ulaşmıştır yahu, ne diyelim.
  • karamanda bir okul, larende anadolu lisesi. kütüphanelerini geliştirmek istiyorlar. daha çok roman tarzında lise öğrencilerine hitap edecek kitaplarımızı istiyorlar. gelişim bu mudur peki, hem karaman gibi nispeten diğer şehirlerden daha ayrıcalıklı bir şehirdesiniz, hem de her yerde parası ile bulabileceğiniz roman türünde kitaplara öncelik istiyorsunuz. o tip kitaplar zaten gelecektir oraya, eğer bir hedef koyuyorsanız ve bunun adı kütüphanenizi geliştirmek ise içi daha dolu kitaplar talep edin, eminim bir çok yazarın elinde içi bilgi dolu bir sürü kitap vardır fakat lise öğrencisinin hiç bir çaba sarf etmeden anlayacağı değil isterse ve biraz uğraş verirse anlayabileceği düzeydedirler. lütfen gelecek olan renkli, süslü kapaklı romanlara, hikayelere ayırdığınız vaktin en azından bir kısmını bilgiye ayırın. ve o kütüphanenizde mümkünse hiç bir kitaptan 2 tane olmasın varsa eğer siz de başka okullara gönderin onları herkes ulaşabilsin.
hesabın var mı? giriş yap