• sıkıntı'nın felsefesi adlı kitabın yazarı. bence takdiri hak ediyor.
  • ayrıca korkunun felsefesi ve yalnızlığın felsefesi isimli kitapların da yazarı. bu iki kitabı da içeren bir set, bu hafta babil.com'da yüzde 45 indirimle satılmakta.
  • (bkz: yalnızlığın felsefesi) kitabını okumuştum. redingot yayınlarından murat erşen’in çevirisiyle. konuyla ilgili fazlasıyla araştırma yapılmış. her bir düşünceyi, büyük felsefecilerden yaptığı alıntılarla ve kaynaklarını göstererek açıklıyor. yalnızlık ve tek başınalık arasındaki ayrımını net bir biçimde ortaya koyuyor.
  • "bu başkaları illa sizin düşünce ve duygularınızı alkışlamak zorunda değildir ama bu duygu ve düşüncelerin nereden geldiğini anlamaları ve onları, kim olduğunuzun ve dünyayı nasıl deneyimlediğinizin ifadesi olarak tanımaları gerekir. bu, iki insan arasında özel bir dolaysızlık biçimini gerektirir; bu da hepimizin temelde tüm yaşamımız boyunca sürgün olduğumuz yalnızlığın yarattığı boşluğu doldurmaya en yakın şeydir." yalnızlığın felsefesi , çev: murat erşen , redingot kitap 2. baskı s. 183-184.

    harika bir tespit aslında. ödevler belli; önce duygu ve düşüncelerin ifade edilebilmesi lazım, sonra da bunların kaynağını sezebilecek, yalnızca burnu değil, ruhu da iyi koku alabilen birilerine rastlamak. iyi haber, hiç de zannedildiği kadar az değil sayıları. tabii az'dan ne anladığımıza göre değişir bu durum, eğer hergün onlarca kişi tarafından ısrarla! tanınmaya çalışılan bir instagram ....... değilsek.

    kötü haberi yine yazar versin kitabın son cümleleri ile, benim hem müktesebatım yetmez, hem de içim elvermez: "başkalarının sizi tanımasına o kadar da bağımlı olmayacağınız ama aynı zamanda başkalarını arayıp bulacağınız ve kendinizi onlara açacağınız şekilde kendinize bel bağlamayı öğrenmek suretiyle yalnızlık azaltılabilir. yine de yalnızlık kaçınılmaz olarak zaman zaman tokat gibi çarpacaktır. bu sorumluluğunu almanız gereken bir yalnızlıktır. çünkü her şeye rağmen, bu sizin yalnızlığınız."
  • yalnızlığın felsefesi, kötülüğün felsefesi, sıkıntının felsefesi, korkunun felsefesi, özgürlüğün felsefesi, hayvanları anlamak gibi kitapların yazarı olan norveçli filozof.
  • lars svendsen kitaplarından sayfalar paylaşan arkadaşımın, aynı anda dakika vererek gönderdiği youtube kanalında; bu sayfaları okuyarak, benim şahsi düşünceme göre diye eklemeyi ihmal etmeyen ağbiyi izlemek çok ilginçti!

    lars svendsen için norveçli filozof diyor google, buna katılmasam da, çok çok değerli bir felsefeci olduğu açık.

    şahsi düşünce, birazda olsa şahsiyete muhtaç.

    herkes ekmeğinde ya da yemek sepetinde nihayetinde. kolay gelsin.
hesabın var mı? giriş yap