• neden imdb puanı düşük anlamakta zorlandığım film. sanırım bilime ilgi duymayan cahiller basmış düşük puanı. film gayet eğlenceli hiçbir şekilde sizi sıkmıyor.

    --- spoiler ---
    + dans pistinde ufak bir güneş sistemi yarattığının farkında mısın? etrafında her çeşitten tonlarca gezegen var. bak, dev gezegenler. çöl gezegenleri. gaz gezegenleri. kızıl gezegenler. üzerinde yaşam olmayanlar bile var. 16 yaşındayken bende de yaşam yoktu. ciddiyim.
    - sen de mi gezegensin?
    + ben merkür'üm. seninle konuşurken yanıp tutuşuyorum.

    --- spoiler ---

    ek spoiler: filmin devamı olacak. 2. filmi ise evrimin hayatımızdaki işleyişi üzerine.
  • (filmden 2 replik)

    “termodinamigin 2. yasasi’na gore bir bardagi yere atarsaniz kirilarak parcalara ayrilir fakat parcalari yere atarsaniz asla bardak olmaz.”

    “bir seyin nerede oldugunu bilirseniz hizini olcemezsiniz. hizini olcerseniz nerede oldugunu bilemezsiniz. “

    netflix’de gezinirken denk geldigim çok enteresan bir film. ozellikle termodinamigin 2. kanunu entropi ile felsefik iliski kuranlarin cok ilgi duyacagi turden. cekim kanunlari, gezegenler ve termodinamik yasalari gibi yasalar sadece evrenin dinamiklerini mi olusturuyor yoksa yasamsal fonksiyonlarla (aşk, insan iliskileri vs) arasinda kuvvetli bir iliski var mi?

    çekim kanunlari; birbirini çeken iki cismin birbiri ile mesafesi sifir oldugunda cekim son bulur.

    enerji yoktan varedilemez, varolan enerji yok edilemez. evrende surekli bir enerji donusumu soz konusudur.

    s=k*(w) : sistemin duzensizlik sabiti *olan bu formulun felsefeye yakin tanimi da şöyle; varolan her sey bir dış etken olmazsa bozulur. yani sistem surekli bir dezenformasyon egilimindedir.

    film yukarda bir kac ornegini verdigim fizik kurallari ile insan iliskilerinin arasindaki bagi felsefe uzerinden kurguluyor.

    bence ask uzerine yapilmis en bilimsel ve en eglenceli film... cok cok eglenceli.

    filmin imdb puani dusuk. ama bunun sebebi filmin kotu olmasi degil, anlamak icin belirli bir fizik bilgisi(gozunuzu korkutmayin) gerekliligi.
  • --- spoiler ---

    bu film sayesinde anlıyoruz ki;

    4 s kuralı aslında termodinamiğin ikinci kuralı imiş.

    --- spoiler ---
  • bize böyle underrated filmlerle gelin dediğimdir. daha biter bitmez, ikincisi ne zaman gösterime girecek tasası aldı.

    manel'de kendini izleyenler kulübüne:
    hangimiz sevmedik manel'ler gibi!
  • fi tarihinde twitter da gördüğüm bir öneri üzerine listeme eklediğim bir aşk-komedi filmi, sözlükteki çoğu yorumun aksine imdb puanını underrated bulmadım, bir seyirlik film için gereğinden fazla dikkat talep ediyor izleyiciden. ayrıca film, fizik kuralları - insan ilişkinleri analojisinin fazla geniş bir bağlamda yaptırmaya çalıştırıyor karakterine, bazı yerleri bana fazla zorlama geldi bu haliyle. araya giren bilim insanı röportajlarının da akıcılığı bozduğunu düşünüyorum.

    ilginizi çekiyorsa (popüler bilime falan merakınız varsa muhtemelen ilginizi çekecektir) şans verin. ama çok beklentiye girmemekte fayda var.
  • türkçesi termodinamik yasaları olan ancak imdb puanının neden bu kadar düşük * olduğunu anlayamadığım film.
    hani hep deriz ya "bu bilgiler benim hayatımda ne işime yarayacak?" diye. aslında bu soruya temel fizik kuralları ve termodinamik yasaları için cevap niteliğinde bir film olmuş.

    bir kimya mühendisi olarak çok keyifle izledim. ilgisi olan herkesi eminim film kendisine çekecektir.

    ayrıca, çokça sevdiğim ve termodinamiğin ikinci yasası olan entropiyi tanımlarken şöyle bir açıklama kullanmışlar.

    --- spoiler ---

    entropi, yanlış yaptığınız her şeyi açıklar. çünkü evrenden tutun içinde yaşadığınız boktan sosyal sistem yüzünden heba olan hayatınıza kadar her sisteme uygulanabilir.

    --- spoiler ---

    spoiler içinde yazan yazıyı kanıtlar nitelikte, yaklaşık 7 senedir kullandığım bir entropi anlatımı için buyrun sizi böyle alalım: (bkz: #98812809)
    artık hayatınız boyunca entropi ne demek unutmazsınız bence. *
  • netflix'te tesadüfen rastladığım, astrofizik severleri izlerken mest eden belgesel tadında film.

    insan ilişkilerine bilimsel açıdan bakarak, farklı bir boyutta ele alıyor. üstelik bunu izleyicinin anlaması için teorilerin ne olduğunun üzerinden geçerek anlatıyor.

    yönetmen ise alejando amenábar filmlerinin çoğunun senaryosunu yazan mateo gil.
  • başladığı andan itibaren entropiye asla karşı koyamazsınız.
  • yönetmenliğini mateo gil'in yaptığı, başrollerini vito sanz ve berta vazquez'in paylaştığı 2018 yılı netflix yapımı filmi. film, termodinamik ilkeleri ile yaşanılan günlük olayları ilişkilendirerek anlamlandıran ana karakterin, aşık olması akabinde yaşadığı obsesyonu anlatıyor. özellikle fizik bilgisi sınırlı olan izleyicilerin bazı noktaları durdurup tekrar tekrar izlemesi gerekse de sıradan romantik komedi filmleri sevemeyenler için güzel bir alternatif olabilir.
hesabın var mı? giriş yap