• laser sinflarindan biri.yelken alani 5.7 metre karedir.genellikle laser standard'a gecis surecinde kullanilir.bazilari da bunyeleri standard'i kaldiramadigindan bu sinifta yarismaktan baska cagre bulamazlar. radial ayrica turkiye'nin yelkendeki ilk dunya sampiyonlugunu aldigi siniftir. gerci bu sampiyonluk genclerde gelmistir ama yine de turkiye acisindan onemli bir derecedir. radial dunya gencler sampiyonu olan yelkenci icin (bkz: guray zunbul)
  • laser radial laser 4.7 ve standard arasındaki 5.7 metrekare yelkene sahip sınıftır. genellikle 65 kg'dan sonra 4.7 sınıfından bu tekneye geçilir. hızlı ve çevik bir teknedir. geçiş teknesi olmakla birlikte kilo ve kişinin teknik kapasitesinin standard'a yetmediği durumlarda kalıcı olarak bu teknede yarışmalara katılınabilir.
  • yelken alanı 5.7 m²'dir. yelken alanı bakımından orta boydaki laser sınıfıdır. laser firmasının ölçümlerinde kullanıcının 55 ile 70 kg olması ideal olarak belirtilmiştir.
    yeteri kadar tecrübeniz yok ise denize düşmenizin sürpriz olmayacağı yelkenlidir. hafif tekne yapısıyla tekneyi düzeltmek çok kolay da olsa bünyede şok etkisi yaratması muhtemeldir.
hesabın var mı? giriş yap