• avusturya 2. ligine çıkmış takım.

    galatasaray'la oynayacağı hazırlık maçı öncesinde anı niyetine atkılar bastırmış fakat rakibinin adını doğru yazamayarak* ülke içinde dalga konusu olmuş kulüp.
  • avusturya denince akla hiç gelmeyen takımlardan. ben bile hakkında hiç entry girmemişim. 18 yıldır ilk kez avrupa kupalarında boy gösteriyorlar.

    1965 yılında lig şampiyonu, 1962 yılında lig 2. si olmuşlar. sonuncusu 1999 yılında olmak üzere 4 kez de avusturya kupası'nın sahibi olmuşlar.

    geçtiğimiz sezon 10 takımlı avusturya ligini 4. sırada tamamlamışlar.

    kadrolarında samsunspor'un eski futbolcusu doğan erdoğan bulunuyor.
  • eski gücünde değil.
  • tam bir açık kutu. rahat eleriz.
  • kontraatak ile gol arayacak olan takım kendi evinde beşiktaşa karşı ilk maça göre biraz daha rahat oynayacaktır fakat beşiktaşı yenebilecek bir takım olmaktan çok uzaklar.
  • saygıyı ve maçı hatta turu hak eden takımdı. yazık oldu.
  • şampiyonlar ligi'nde play-off turuna yükseldiği için şehrinin semalarında şampiyonlar ligi müziğini resmi olarak çaldıracak takım.

    ülke puanımız açısından bakacak olursak da avusturya ile çekiştiğimiz düşünülürse bu sene başarısız olmasını dilediğimiz takım *. ancak ne olursa olsun en kötü aralık ayına kadar avrupa'da kalacak olmaları biraz sıkıntı gibi gözüküyor.

    kulüp puanları itibariyle bakacak olursak bu süreçte eşleşebilecekleri tek türk takımı elenirlerse düşecekleri avrupa ligi gruplarına 1.torbadan girecek olan beşiktaş. bakalım bu sene avrupa'da ne kadar gidebilecekler. ama ne olursa olsun 18 sene sonra ilk kez geçen yıl avrupa kupaları'na katılım hakkı elde eden bir takım olarak, turnuva gediklisi basel'i elemek her takımın harcı değil.
  • avrupa'da trömsö'ye elenen, her gittiğinde içerde ve dışarıda altışar dörder gol yeyip elenen vergi kaçakçısı takımın taraftarlarınca sırf beşiktaş maçlarını iyi oynadığı için övülen avusturya 1. lig takımı.
  • salzburg'un haaland ve minamino gibi yıldızlarını kaybettiği 2019/20 sezonunda aradan sıyrılıp rakiplerinin önüne geçmişler ve normal sezonu salzburg'un 6 puan önünde lider bitirmişlerdi. koronavirüs arasında yasağı çiğneyip takım halinde sinsi gibi antrenman yaptıkları için tam 12 puanları silindi ve 75 bin euro da para cezası aldılar.

    play-off'ta puanlar yarıya iniyor belçika'da olduğu gibi. normalde salzburg'un 3 puan önünde başlayacaklardı (27-24) ama bu ceza yüzünden şimdi üç puan geriden (24-21) başlayacaklar sezonun en kritik dönemecine.

    kural çiğneyerek haksız rekabete yol açtıkları için cezalandırılmalarını uygun bulsam da kararın çok ağır olduğunu düşünüyorum şahsen. gören de herifler sokağa çıkıp milletin üzerine tükürdü zannedecek. futbol takımına antrenman yaptı diye 12 puan silme cezası mı verilir allasen, illa sileceksen 3-5 silersin, yeterince caydırıcı ve adil olur. sanki üç gün fazla antrenman yaptılar diye dünya devi olacaktı adamlar.
  • salzburg'un ve avusturya'nın en büyük yatırımcılarından redbull'un tahtına zeval gelmesin diye acımasızca puan silme cezası verilen takım. ekonomik yaptırımdır yapılan hatanın karşılığı.
hesabın var mı? giriş yap