• men s health de yazılan bir yazıya göre lat pulldown hareketini elleriniz size dönük şekilde yapılan çekme hareketi, sırt kanatlarını daha çok çalıştırıyor.. üstelik bu şekilde bicepsleriniz de epey çalışmış olur..
  • doğru form görseldeki gibidir. arkaya doğru hafif bir kavis çiziyoruz:

    http://www.ucgenvucut.com/…/images/lat pulldown.jpg
  • eller; omuz genişliğinde ve avuç içleri vücuda bakar şekilde tutularak çekildiğinde, latissimus dorsi, teres majör (koltuk altı) ve biceps kaslarını çalıştıran hareketin ve makinasının adı.
  • her egzersiz için önemlidir de, bu egzersiz için dinamik esnetme daha bir önemli sanki, bir dönem ne zaman bu egzersizi yapsam (yeni yeni ağırlıklarım artmaya başlamıştı) omuz bölgemde damarlar kopuyor gibi bir his oluyordu, kime sorsam farklı farklı acayip şeyler söylediler, ama ısrarla ne zaman bu egzersize gelse sıra aynı bölgede aynı ağrı, sonra kendim çözdüm tabii, omuz bölgesini esnetmediğim için oluyormuş çünkü ne zaman esnetmeleri yapmaya başladım, o zaman o damar kopuyor gibi his gitti, gayet rahat ve güzel bir şekilde idmanıma devam ediyorum

    ayrıca, sorup soruşturmama göre, barfiks çekebilmek için, bu egzersizde kendi kilonuz kadarını çekebilmeniz gerekiyor gibi bir durum yok, ben öyle zannediyordum, ama bu egzersizde 50-60 kilolar çekip kendisi 90 kilolarda olan kimseler gayet barfiks çekebiliyor, tabii bunun nedeni set ve tekrarlar ve bu egzersizde oturma pozisyonda çalışılıyor olması falandır herhalde
  • şu zor günlerde zihnimde dönüp dolaşıp hortlayan eksikliğini hissettiğim tek harekettir.

    ara ara cama gidip yolun karşısında duran elektrik direğini gözüme kestiriyorum barfiks için.

    o derece kafayı bozdum.
  • lat pulldown hareketi; lat pulldown makinesinde ağırlığı yukarıdan aşağı doğru üst göğüs bölgesine çekmek suretiyle yapılan sırt ve kanat egzersizidir.

    vücut ağırlığı kullanarak yapılan ve en iyi sırt egzersizi dediğimiz barfiks egzersizinden farkı ise; lat pulldown makinesinin ağırlıkları ayarlanabilir olduğundan, egzersiz sırt kasını izole bir şekilde çalıştırabilir, eklemlere de ekstra bir yük binmediği için sakatlanma olasılığı minimaldir.

    yapılışı:

    wide grip bar’ı lat pulldown makinesine takın. uygun bir ağırlık seçin. el açıklığınız omuz genişliğinizden biraz daha fazla ve avuç içleri karşıya bakar şekilde barı kavrayın ve sehpaya oturun.

    bacaklarınızı dizliklerin altına sokun. dizlikler bacaklara mutlaka temas etmeli, arada boşluk kalmamalı. şimdi çekişe başlayabiliriz.

    çekiş anında şuna dikkat etmelisiniz. üst vücut mümkün olduğunca yere dik olarak kalmalı. yani çekiş ve salış anlarında üst vücudu yatırıp kaldırarak çekişi kolaylaştırma amaçlı ivme kazanmayın. çekişi sadece kanat kaslarınızı kullanarak yapmalısınız.

    üst vücut yere dik olarak çekişe başlamalı ve çekiş anında bel kısmına hafif bir es verilip göğüs ileri itilmeli, bar tam olarak üst göğüs üzerine çekilmelidir. bunu daha rahat bir çekiş ve lat kaslarının range of motion’unu (kas uzama mesafesi – kas çalışma mesafesi) artırmak için yapıyoruz. bu sayede daha çok esneyip, daha çok yırtılıp, daha çok gelişeceklerdir.

    nefes vererek, her iki elinizle barı kavrayıp, barın göğsünüzün üst noktasına değmesine bir kaç cm mesafe kalana kadar, orta- yavaş bir hızda çekin.

    son noktaya geldiğinizde bir saniye kadar bekleyin ve nefes alarak barı orta- yavaş bir hızda yukarı doğru salın.

    önemli iki nokta yapılış formu ve uygun ağırlıktır.

    https://www.fitnessandbeast.com/…own-nasil-yapilir/
  • miami univeristesinin arastırmasından yola çıkılarak:
    -1. geniş tutuş öne lat pull down
    -2. ters tutuş öne lat pull down (bilek içleri bize dönük tutuş)
    -3. dar tutuş öne lat pull down
    -4. geniş tutuş enseye lat pull down
    latissimus dorsi (ana kanat kası ) açısından en fazla adele aktivitesini sağlayan hareket 1 nolu harekettir.
    geri kalan 3 harekette ise birbirine yakın aktivite vardır.
    perctorials major (ana gögüs kası açısından) fayda sırasına göre : 3-2-1-4-
    rear deltoid (arka omuz) açısından : 3-1-2-4-
    teres major (kanat kasına yardımcı sırt kası) : 1 nolu birinci, diğerleri eşittir.
    triceps kasları açısından: 1-4-3-2.
    burdan yola çıkarak, geniş tutuş lat pull down, yukardan aşağıya çekiş hareketleri arasında , sirt ve kanat açısından fayda olarak ilk sırada yer almaktadır.
    bana sorarsanız, kanatı hangi bölge ile çalıştırıyorsanız, o antreman gününde:
    kanat&biceps: 1 no'lu hareketi en basta uygulayın..bu yeterli olacaktir.
    kanat&triceps: 1 no'lu hareketi en basta, 4 no'lu hareketi de, kanat antrenmanın son hareketi olarak uygulayın.
    kanat&gögüs: 1 no'lu ilk hareket, 3 no'lu kanat için son hareket.
    kanat&omuz: 1 no'lu ilk hareket, 3 no'lu kanat için son hareket.
  • istersem akşama kadar yapayım ama o kadar doğru yaptığım halde bir türlü sırt bölgemde hissedemediğim hareket.

    size saçma gelecek ama kollarım pump oluyor. kollarımın değil sırtımın çalışmasını istiyorum.
  • bu harekette limitiniz sırt kaslarınız değil grip gücünüz olur. en azından benim için öyle. son derece aptalca bi durum.
  • açılımı lateral pulldown olmayan hareket.

    bu egzersiz bir pull hareketi ve ismi çekme işlemi aşağıya doğru yapıldığından adı üstünde 'pull down' kalıbından gelmekte. bunda bir sorun yok.

    genelde de egzersizler tanımlanırken çalıştırılan kaslar ve çalıştırma şekli beraber kullanılarak adlandırılırlar. triceps press, biceps curl, leg pull-in gibi. lat pulldown adı da aynı şekilde oluşturulduğundan ismi çalıştırılan kas olan latissimus dorsi ve çalışma şekli olan pull down'ın birleşiminden meydana geliyor.

    latince olan bu kasın ismi de kısaltılarak lat pulldown deniliyor ancak bu kısaltmanın açılımının lateral pulldown olduğuna dair bir yanlış kanı var.
    (bkz: lateral pull down)

    lateral ise yana açma hareketlerini tabir ederken kullanılan bir kavram. örneğin: lateral raise

    ayrıca bu hareketin behind the neck adı verilen enseye çekme versiyonu da(rear pulldown) var ancak yapılan araştırmalara göre bu şeklin daha az efektif olduğu, sakatlık riskini arttırdığı ve rotator cuff kaslarında zedelenmeye neden olduğu anlaşılmış. (bkz: #28821003)

    efektifliği azaltan yanlışlardan biri de ağırlığı lats'ler yerine bicepslere yüklemek. bunu önlemek için ise bar geniş bir şekilde tutulmalı ve çekerken lat'lere odaklanılıp yay şekli çizecek şekilde hareket ettikleri hayal edilmeli. yine de set bitmeden önkolunuzda yanma hissederseniz barı hook grip kullanarak kavrayın. bu sızıyı azaltıcı etki yapar. (bkz: #24260223)
hesabın var mı? giriş yap