• diğer tüm alfabeler aslında anlaşılması zor ve gereksiz olduğundan arap alfabesi, çin alfabesi, yunan alfabesi, kiril alfabesi, kore alfabesi, gürcü alfabesi, hint alfabeleri, japon alfabeleri, ibrani alfabesi dahil ne kadar latin alfabesi dışında yazı şekli varsa bugün itibariyle kaldırılmalıdır. (bu yazı şekilleriyle nasıl yazılacağı dahi üniversite seviyesi hariç öğretilmemelidir.)

    dünyada bugün bu kural uygulansa kimse de bir gecede cahil kaldık geyiği uygulamayacak. tüm dünya 2-3 gün sonra alışacaktır.

    japon alfabesi - kore alfabesi - çin alfabesi gibi alfabeler en fazla dövme olarak ayakta kalır. sadece tarihi değerleri var hepsinin.

    arap alfabesi - ibrani alfabesi gibi alfabelerde sesli harfler bile yok. insanlar rahat eder.

    fince veya izlanda dilindeki kelimeler ingilizce fransa gibi dillerden çok farklı olmasına rağmen sırf latin alfabesi olduğu için bir metinden çıkarsama yapabiliyorsunuz.

    düşünün ermeni alfabesi kaldırılsa amerika'daki ermeniler üzülür müydü. sırplar iki yazı tipini de kullansa da kiril okumak isteyen kaç kişi kalmıştır sizce. ibranice ve arapça'nın latinle yazılması biraz dincilerin tepkisini alırdı ama zaten mutlaka ingilizce gibi bir dil konuşan insanların bolca olduğu israil veya dubai'de insanlar rahatlardı.
hesabın var mı? giriş yap