şükela:  tümü | bugün soru sor
  • wild at heart, october sky ve a perfect world'de de rol almi$tir .
  • rambling rose ve lost worldde oynamis aktris
  • jurassic park'ın birincisi ve üçüncüsünde oynamıştır. the lost world'de ise yerini julianne moore'a bırakmıştır.
    filmografisi şöyledir:

    mysteries of love (2002) (v) .... herself
    damaged care (2002) (tv) .... linda peeno
    searching for debra winger (2002) .... herself
    shelley winters: full disclosure (2001) (tv) .... herself
    i am sam (2001) .... randy carpenter
    focus (2001/i) .... gertrude hart
    novocaine (2001) .... jean noble
    within these walls (2001) (tv) .... sister pauline quinn
    jurassic park iii (2001) .... dr. ellie sattler
    ... aka jp3 (2001) (usa: promotional abbreviation)
    daddy and them (2001) .... ruby montgomery
    directors: clint eastwood, the (2000) (v) .... herself
    ... aka afi's the directors: clint eastwood (2000) (v) (usa: complete title)
    dr. t & the women (2000) .... peggy
    ... aka dr. t and the women (2000) (germany) (usa: alternative spelling)

    afi's 100 years... 100 stars (1999) (tv) .... herself
    film-fest dvd: issue 1 - sundance (1999) (v) .... herself (interviewee)
    film-fest dvd: issue 2 - cannes (1999) (v) .... herself (interviewee)
    intimate portrait: kelly preston (1999) (tv) .... herself
    intimate portrait: laura dern (1999) (tv) .... herself
    season for miracles, a (1999) (tv) .... berry thompson
    october sky (1999) .... miss frieda riley
    baby dance, the (1998) (tv) .... wanda lefauve
    bastard out of carolina (1996) .... narrator
    citizen ruth (1996) .... ruth stoops
    ... aka meet ruth stoops (1996)
    siege at ruby ridge, the (1996) (tv) .... vicki weaver
    ... aka ruby ridge: an american tragedy (1996) (tv)
    american film institute salute to steven spielberg, the (1995) (tv) .... herself
    down came a blackbird (1995) (tv) .... helen mcnulty
    ... aka ramirez (1995) (tv)
    "century of women, a" (1994) (mini) tv series(voice) .... family member
    "fallen angels" (1993) tv series .... annie ainsley (murder, obliquely)
    perfect world, a (1993) .... sally gerber
    last party, the (1993)(uncredited) .... herself (at democrat convention)
    jurassic park (1993) .... ellie sattler
    ... aka jp (1993) (usa: promotional abbreviation)
    afterburn (1992) (tv) .... janet harduvel
    64th annual academy awards, the (1992) (tv)(uncredited) .... herself
    rambling rose (1991) .... rose
    industrial symphony no. 1: the dream of the broken hearted (1990) (tv) .... heartbroken woman
    jonathan ross presents for one week only: david lynch (1990) (tv) .... herself
    wild at heart (1990) .... lula fortune
    ... aka david lynch's wild at heart (1990) (usa)

    nightmare classics (1989) (tv)
    strange case of dr. jekyll and mr. hyde, the (1989) (tv) .... rebecca
    fat man and little boy (1989) .... kathleen robinson
    ... aka shadow makers (1989) (uk)
    haunted summer (1989) .... claire clairmont
    sister, sister (1987)
    blue velvet (1986) .... sandy williams
    smooth talk (1985) .... connie
    mask (1985) .... diana adams
    three wishes of billy grier, the (1984) (tv) .... crissy
    teachers (1984) .... diane
    happy endings (1983/i) (tv) .... audrey constantine
    ladies and gentlemen, the fabulous stains (1981) .... jessica mcneil
    ... aka all washed up (1981)
    foxes (1980) .... debbie

    alice doesn't live here anymore (1974)(uncredited) .... girl eating ice cream cone
    white lightning (1973)(uncredited)
    ... aka mcklusky (1973)
  • bruce dern ve diane ladd'in biyolojik evladi. rock'n'roll filmi ladies and gentlemen, the fabulous stains'de the tubes ve sex pistols uyeleriyle ahbaplik etmisligi vardir. enigmatik asifte canlandirmalarindan cok once ralph macchio'lu teachers'da oynamis ve mask'daki "fil kafali oglanin kor sevgilisi" roluyle uzerimizde etki birakmisti. directed by d.l.'leri disinda en muhim filmi citizen ruth'dur diye dusunuyorum. bilmem yaniliyor muyum?
  • blue velvet'in bir sahnesinde çok iğrenç ağlayan hanımefendi.
  • müthiş garip bir ağız yapısı olan aktristir bu, ağlarken ağzı yamulur da yamulur.
  • çok tatlı bir kadındır bu arkadaş. her organı gariptir ama birleşimi süper bir kadın ortaya çıkarmış maşallah diyor dişlerinden öpüyorum.
  • gecen hafta itibariyle ben harper'in esi.
  • blue velvet filminde rol aldığını sıra en az 35 dediğim ama 19 yaşında olduğunu öğrendiğimde dumura uğradığım oyuncu .. naçiz fikrimce çirkin