• günde 60 kuruş gibi küçük bir meblağ tutan iki hapla, afrika'da aids komplikasyonlarından ölmekte olan bir kişi ölümden kurtarılabilir ve yeni bir yaşam şansı yakalayabilir. işte bu dönüşüme lazarus etkisi adı veriliyormuş. ben de yeni öğrendim ukteydi doldurdum.

    http://inside.nike.com/…30/-la-sa-la-lazarus-etk-s-
  • sözlüğe girdiğim an karşıma çıkardığı afişi ile gece gece yüreğimi ağzıma getirmiş filmdir. peşin peşin allah belasını versindir. izlemeyeceğimdir.
    dua etsem daha içten bismillahirrahmanirrahim diyemezdim heralde.
  • kaynak:evrim ağacı/youtube

    özellikle omurgalı canlıların öldükten sonra hareket etmesine "lazarus etkisi" adı verilir. bedende elektriksel güç olan aksiyon potansiyeli'nin uyarıldığında harekete geçmesi olayıdır.

    kafası kesilmiş hatta gövdesi bile kesilmiş balıklarda şöyle görüntüleri de gözlenmiştir.

    isim olarak, isa'nın son mucizesinde kudüs'e dönüp çarmıha gerilmesinden önce öldürdüğü lazarus'u 3 gün sonra mezarından çıkararak diriltmesinden gelir. isa lazarus'a mezarından çıkmasını emreder ve kefene sarılmış halde çıkar, sonra kefeninden sıyrılmasını emreder ve lazarus kefeninden sıyrılır vs... caravaggio'nun "the raising of lazarus" yada "the resurrection of lazarus" ismindeki barok dönemi tablosuna da konu olmuştur.
  • yeni izledim. güzel bir konunun içine etmişler tam anlamıyla.
  • aynı zamanda sherlock'un 3. sezon 1. bölümdeki kurtuluş planının adıdır. bir sürü plan içinde sadece bu plan işe yaramıştır. lazarus etkisinden esinlenilmiş.
  • beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerde görülebilen reflekslerdir. yuhanna incil’inde isa’nın lazarus’u ölüyken dirilttiğinden bahseder. bu nedenle adını burdan alır.
    lazarus refleksi sırasında eller, kollar hatta bütün gövde kalkar ve sonra eski haline gelir. beyin fonksiyonu gerektirmez. omurilik refleksi olan bu refleks beyin ölümü tanısı konmuş hastayı takip eden personel için pek hoş değildir.
  • götten boktan şaşalı deyimler yerine, kısaca sinir demeniz yeterlidir.
  • lazarus refleksi, adını incil’deki isa’nın ölümden geri çağırdığı lazarus’tan alıyor. yuhanna inciline göre, hastalanan lazarus’un kız kardeşleri isa’ya haber gönderiyorlar ve ağabeylerini iyileştirmesini istiyorlar. ancak isa hastaya yetişemiyor ve ancak ölümünden dört gün sonra lazarus’un evine varıyor. burada rivayete göre mezarında dört gündür ölü olan lazarus’u diriltiyor ve lazarus sonrasında sağlıklı bir yaşam sürüyor. bu refleks de, ölümden sonra ortaya çıkması ve ölen kişinin yerinden doğrulurcasına hareketlenişi nedeniyle ismini lazarus’tan almış.

    lazarus belirtisi bir omurilik refleksi. omurilik refleksleri yaşayan insanlarda da sıklıkla görülen refleksler. örneğin elimize sivri birşey battığında, ya da sıcak sobaya değdiğimizde dokunduğumuz şeyin yarattığı acı daha beynimize gitmeden refleks olarak elimizi geri çekeriz. bunun olması için elimizdeki duyu sinirleri (sensoriyal sinirler) genel dokunma ya da sıcak uyarısını omuriliğimize taşır ve uyarı beyne gitmeden omuriliğimizdeki hareket (motor) sinirlerini uyarır. kolumuzdaki kaslara hükmeden motor sinirler, beynimize acı veya sıcaklık sinyali gitmeden refleks olarak elimizi dokunduğumuz şeyden geri çekmemizi sağlar. çoğu zaman, ancak elimizi çektikten ve sinyal beynimize gittikten sonra elimizin kesildiğini ya da yandığını, acıdığını fark ederiz.
  • beyin ölümü gerçekleşmiş insan veya hayvanların kısmi veya doğrudan hareket etmesidir.
hesabın var mı? giriş yap