• bu ameliyatı yaptırmış biri olarak konuşuyorum, ameliyatının hemen ertesi günü sözlüğe 30 satır entry girmeye uğraşmayın, bilgisayara bile bakmayın 1 hafta. ne gerek var?
  • 2003'te 9 numara miyop gözlerime uygulanan operasyonda göz altı kuruluğu denen şey ölçülmediği için yıllardır gözümde benekler uçuşuyor, göz yorgunluğu feci, ama migren gibi feci bir göz ağrısına yol açıyor. 2008'de de aniden 2.5'e fırladı. operasyon süreci de kısa ama çok eziyetli. değdi mi? değdi.
  • dün itibariyle dünyagöz etiler şubesinde op.dr aylin kılıç tarafından bana uygulanan operasyon. herkes yazmış zaten, bir fark yok bende de. seri üretim gibi sıraya giriyorsun hastenede, 10 dk'da bir içeri alıyorlar seni. 10 dk boyunca çok acayip şeyler oluyor içeride. biraz garip hisler, o kırmızı ışığı yakalamaya çalışıyorsun falan.. hafif çaba gerektirmiyor değil yani. ama öyle ağrı sızı yok ameliyat anında.

    eve dönünce başlıyor çile. 3 saat boyunca dört döndüm evde. yanma - batma - sulanma üçlüsü seni operasyonu yaptırdığına pişman ediyor gerçekten. odadaki en ufak ışık kaynağı rahatsız ediyor seni. en son dayanamayıp, güneş gözlüklerini takıp, yorganı kafama çektiğimi hatırlıyorum. 1 saat öyle acıyla yatakta yattım. hayatımın sonuna kadar düzelmeyecek lan galiba bu falan diye düşündüm. 1 saatin sonunda bildiğin tek hamlede kesildi batma hissi. o bittikten yaklaşık 1 saat sonra da ışık hassasiyeti kesildi. zaten akşam olmuştu ve mutluluktan havalara zıplar hale geldim.

    şu anda herhangi bir yan etki yok. bildiğin bitti her şey. olağan üstü bir teknoloji. bu gerçekten çok acayip bir iş arkadaşlar, yaşayınca anlıyorsun. kararsız olan veya korkan herkese tavsiye ediyorum. verin abi parayı, çekin 4-5 saat çile.. hiç önemli değil. şu konfora hepsi değer.

    merak eden olursa detay verebilirim.
    welcome to the real world.
  • 6 gün önce benim de artık gözlüksüz de görebilenler kervanına katılmama neden olan operasyon. gözdeki batma,yanma,bulanık görme gibi problemler bende oldukça kısa sürdü. neredeyse hiç problem yaşamadım. 1-2 saat sonrasında ultra hd görebilen mikemmel gözlere sahiptim.şu an için ise tek problem vampirella şeklinde ortalıkta dolaşmam.gözlerim feci kan oturmuş halde.herkes de böyle olmuyormuş tabi. doktor geçmesinin 1 ay sürebileceğini söyledi.bekliyoruz..
  • 10 nisan cuma günü lasek yöntemini olduğum, excimer laser göz tedavisi.

    ameliyat öncesi faydalandığım entryler olmuştu, ben de olmayı düşünenler, merak edenler varsa bir fikir vermiş olayım.

    3.50 - 4.25 periyodunda 7 sene gözlük, 3 sene lens kullanmamın ardından, kontrole gittiğim doktorumun şikayetlerim üzerine "gözünde güneşe ve toza karşı hassasiyet oluşmuş, artık kullanmasan iyi olur diyerek gözlüğe yönlendirmesiyle süreç başladı. gözlük kullanmayı gerçekten hiç istemediğimden ve mecburen kullanacak dahi olsam hem numaralı güneş gözlüğü hem de normal gözlüğün camlarının yenilenmesi aşağı yukarı ameliyat fiyatına denk olacağından doğrudan ameliyatı araştırmaya koyuldum. iki hafta kadar süren arama taramadan sonra kesme biçme olmayışı, -aksi bir durumda- ikinci hatta üçüncü ameliyata izin verir nitelikte olması, basit bir mantığa dayanması ve göründüğüm doktorların, "genç adamsın sık dişini lasek ol" şeklinde tavsiyeler vermesi üzerine lasekyöntemini medipol üniversitesi hastanesi'nde mehmet eliaçıka yaptırmaya karar verdim.
    ilk görüşmede doktorun aşırı rahatlığı beni biraz tedirgin etse de arkadaşlarımla gittiğim ikinci muayenede beni rahatlatmasıyla, ayın 10'u cuma gününe anlaştık. heyecandan uykusuz geçirilen bir gecenin ardından 11 gibi beni götürecek arkadaşların yanına gittim. saat 15'te hastaneye vardık. küçük beklemelerin ardından ve saat 17'ye kadar retina kalınlığı, epital doku durumu, wave front teknolojisine yatkınlık gibi birçok tetkik yapıldı. ve ameliyata girdim, kafamda bir bone ayağımda bir galoş yattım ameliyat masasına. sağlık görevlisi uyuşturucu damlayı damlattı ve yüzüme sadece gözlerimin açık olduğu bir maske yapıştırdı, ameliyat öncesindeki sakinleştirici iğne talebimi ve o anki elimin ayağımın titreyişini değerlendirmiş olacak ki beni rahatlatmaya çalıştı sağolsun. derken doktor da geldi ve o damladan bir daha damlatıldı. bir yandan sohbet ederken diğer yandan damlalar gelmeye başladı tam hatırlamıyorum fakat 5-6 damla damlatıldı sanırım. ardından göz kapaklarımı tutacak aparat tutturuldu ve ameliyat başladı, önce gözümün üstüne birşey koydu doktor sonrasında onu bir kanca aracılığıyla göz bebeğime oturttu ve ardından bir damla daha damlattı. o damla ile birlikte bir yanık kokusu ve duman yükseldi. onu lazer makinesinin tak sesi takip etti ve bir anda gözüme doğru kırmızı ışıklar gelmeye başladı. ışıklar bitince gözüme koruyucu lensi yerleştirdi ve geçmiş olsun bu bitti dedi, diğer göz de 4-5 dakika sürdü. gerçek manada, göz kapağı kapalıyken gözümü ovuştururken duyduğum histen daha ağır hiçbirşey hissetmedim. ameliyattan çıkınca bir kontrol yaptı, olacakları anlattı, damlaları yazdı kullanımlarını anlattı ve bu kadar dedi sonrasında da asıl zorlu süreç başladı.
    doktorun odasından çıktıktan takriben 15 dakika sonra ışığa hassasiyet başladı, bizimkilere dedim beni çabuk eve yetiştirin. yolda duyarlılık git gide arttı ve en sonunda güneş gözlüklerine rağmen gözlerimi sımsıkı kapattım kafamı dizlerimin arasına aldım. gözlerim kapalı vaziyette eve çıktım içeri girdim doğrudan banyoya gidip kapıyı kapattım belki 1 saat karanlıkta klozetin üstünde oturdum, gözler kapalı, güneş gözlükleri takılı. saat 18-21 arası ağrı, batma, sulanma, yanma yavaş yavaş artarak tavan yaptı. ağrı kesici damlayı gözlerimi zar zor açıp damlatmama, hapları içmeme rağmen bana mısın demeyen ağrıya dayanamayıp hastaneye gittim doktorun verdiği ihtiyari kortizonlu iğneyi vurulmaya. iğne ancak 5 dakika etkili olabildi eve gelene kadar tesirini kaybetti ve ben tekrar banyoya gittim gözlerim kapalı. hazırlanan odama geçip uyuyayım dediğimde saat 11'e geliyordu.

    ameliyattan sonraki gün :

    sabah 8'e kadar zaman, gözlerim sımsıkı kapalı vaziyette, gözyaşlarımı silmek için 15 saniyede bir doğrulup tekrar uzanmamla geçti. saat 8'de artık ağrı da yorulmuş olacak ki bana içirilen bir tabak çorbanın ardından uyumuş kalmışım. 12'de kalktığımda gözlerim yine sulanıyor gözlerim inanılmaz yanıyordu. evin uzun koridorunda gözler kapalı 15-20 tur volta atınca inanılmaz yoruldu bünye ve yattım. akşam 9'da kalktım gözlerimi çok çok hafif açabiliyordum, batma devam ediyordu ameliyat olalı da 1 günü aşmıştı. gözlerimi küçük küçük açıp da koridorda volta atınca yine yoruldu bünye ve damlaları ilaçları halledip tekrar yattım.

    2 gün sonra :

    sabah kalkış 7'de oldu. artık gözler bulanık-acılı da olsa açılabiliyordu ama görüntü siyah-beyazdı. ameliyattan sonra acıdan yemek/hacet dahi akla gelmediği için telefonu da bir kenara atmışım, ancak açtım zor bela voice over'ı aktif ettim. ve ama bir abimi aratıp nasıl kullanacağımı öğrendim akabinde de 2 saate yakın telefon görüşmelerinde bulundum. yokluğumu fırsat bilip arkamdan saydırılan arkadaş gruplarına sesli mesajlarla cevap verdim ve öğleni geçerken de tekrar uzandım akşam kalktığımda gözler daha rahat açılıyor görüntü de renklenmeye başlıyordu. bundan sonrası aşağı yukarı bolca rastlanabilecek nitelikte olduğu için hızlıca özet geçiyorum

    3 gün sonra :

    batmalar çok çok azalmış vaziyette devam ediyordu, görüntü bulanıktı ama önceden gözlüğü çıkardığımda gördüğümden daha iyi görüyordum.

    4 gün sonra :

    otoparkta çevireyim kullanamazsam taksi tutarım diye bindiğim arabayı kullanırken problem hissetmedim hafif bulanıklık haricinde. kontrole sürerek gittim, koruyucu lensler çıktı, iyice bulandı görüntü.

    5 gün sonra :

    bulanıklık yavaş yavaş geçmeye başladı bugün ilk kez güneş gözlüğüyle de olsa dışarı çıkıp bir müddet yürüdüm

    6 gün sonra :

    ışığa hassasiyet artık kayboldu gibi normal ışıkta rahatça oturulabiliyor. kindle'da en büyük boyutlarda okuma yapabiliyorum. nadiren batma oluyor, damlalara dikkat etmek önemli.

    7 gün sonra :

    bugün iyiden iyiye düzeldi uzak görüntüsü, çok rahat araba kullanılabiliyor. kontrole gittim doktor %120 gördüğümü söyledi. geçici hipermetrop olduğumu geçmesinin 1 haftayı bulabileceğini söyledi. bir sonraki kontrol mayısın 10'unda.

    14 gün sonra :

    ameliyattan dolayı gidemediğim sınavımın mazeretine gittim, hafif zorlanarak da olsa çarşaf'ı(hukuk fakültesi) doldurdum. çıktım spora gittim, vaktini geçirmeden damlaları damlatınca hiç problem olmadığını teyit ettim. dün ve evvelkü gün olmak üzere iki kere sağ gözümdeki batmanın sızısıyls uyandım hemen damlayı damlatıp rahatladım.

    25 gün sonra :

    kullandığım damla(lotemax) haricinde, bana ameliyatlı olduğumu hatırlatan herhangi birşey kalmadı. dün itibariyle yakındaki çok çok cüz'i bulanıklık da kayboldu. 5 gün sonra 1 ay kontrolü var. görüş çok iyi; kuruma, kaşınma, sulanma, bulanma, sabahları çapaklanma olmuyor.

    1 ay sonra :

    1 ay kontrolü itibariyle lotemax damlayı kullanmayı bıraktım, göz kaşınır ağrır kurursa göz damlası kullanmak haricinde yapacağım ekstra birşey kalmadı. 3 ay sonra istersen gelirsin dedi doktor :)

    bu entry bu kadarmış, kalın sağlıcakla.
  • 19 kasım 2014'te olduğum ameliyat. ameliyata girmeden once sunu yazmisim:

    yarin bir sorun cikmazsa olacagim ameliyat. memorial'da dr. baris soyadinibilemedim bana eslik edecek. tek baris var zaten bolum baskani. wavefront diye bi ince iscilikli varmis onu tavsiye etti. ucret cift goz icin 4500tl. semsiye baya bi acildi.

    simdik bilgi edinmek isteyen olursa diye ben de yazayim...

    - oncelikle goz doktorlarinin ameliyat olmamasi sehir efsanesi. benim doktorum gayet ameliyat olmus.
    - kor olma riskiniz lazerden dolayi yok.
    sonrasinda mikrop kaptirmamaya bakicaz iste.
    - ben lens takarken hic bir sorunum yoktu lensle. hic dusunmemistim bu ameliyati. ama lensi insan degil hayvan gibi kullaninca artik gozlerim kabul etmedi. acilar icinde kivraniyorum lens takinca. hele eskidenmis o lensi bi tak bi daha cikarma zamanlarim. gozluk hadisesinden hoslanmiyorum. spor yapamiyorum. yuruyuse gidicek olsam gidemiyorum. gozlugu evde unutsam burnumun ucunu goremiyorum net gormek nasil bi duygu hatirlamiyorum.

    edit: simdilik sorun yok. kitap okurken, eskiden isik cok olmasa da okurdum sorun yoktu, simdi yeterli isik olmadiginda gozlerim yoruluyor. birde astigmat konusunu tam cozemedik, yine yorgunken harfler yoruyor. tabi gunde 10 saat bilgisayara bakıyor olmamin da bunda etkisi vardr. onun disinda, netlik de bir sorun yok.
  • ankara'da ki bir hastanede bu operasyonu geçiren olup olmadığını merak ettiğim olay. varsa eğer bildikleri önerdikleri hastane/doktor tavsiyelerini bekliyorum.
  • sonbaharda bu furyaya bulaşanlar arasında olmayı planlıyorum. 15 yıllık lens serüvenim bu yıl şiddetli alerji nedeniyle sekteye uğramış olup, zaditen kullanıp lenslerimi takmaktan sıkılmış bulunmaktayım. geçtiğimiz 15 yıl boyunca 2 kere damla kullanıp bu yıl neredeyse 3 ay damla tedavisine maruz kalınca artık çizdirme vakti geldi diyorum. yoksa 15 yıldır neredeyse gözümden hiç çıkarmadığım, onlarla uyuduğum*, denize girdiğim çok mutlu bir hayatım vardı. ve korkarakta olsa dünya göz hastanesi ilk alternatifim bu operasyon için.
  • çok övülen ve yeni cihazları olan beyoğlu göz'de olmayı düşündüğüm ameliyat.
    ama halâ akıllı/mal çevremce "gözlüklü göz doktorları, profesörler" geyiği dönüyor.
    3.5 derece gözlükler yaşamaktansa ben o riske gireceğim arkadaş!
  • evet ameliyat olalı 5 hafta civarı oldu.. ameliyatı ankara maya gözde oldum.. gözüm hem lasik hem laseke uygun çıktı laseki tercih ettim ekstra olarak wavefront konusu hiç geçmedi ben de sormadım düz lasek oldum anlayacağınız.. ucuz olan da oydu, ticarethane mantığı olmaması gerçekten güven verdi..

    operasyon kolay geçti bildiğiniz şeyler uyuştur, alkolle kaldır, ver lazerle coşkuyu, kapa, koy lensi oldu da bitti maşallah, bir sıkıntı olmadı yani..

    ameliyathaneden sonra doktorun odasına geçildi göze baktı ilk gecenin baya acılı olacağını söyledi ilaçları yazdı geçici lenslerin çıkartılması için 6 gün sonraya randevu verdi hastene bölümü böylece bitti..

    yanınızda biri olması çok önemli odadan çıktığım gibi güneş gözlüğünü taktım neredeyse hiç gözümü açmadan eve kadar geldik direk yatağa gözde gözlük hala takılı (yanlışlıkla ovalamayayım diye) hiç açmıyourm gözleri işte saat başı damlalar damlatılacak sadece o zaman açıyorum..

    neyse ilk 2 saat hiç acı yok eve geldikten sonra damlalara ek olarak ağrı kesici de içtim gözler sürekli kapalı ameliyatın etkisi geçtikten sonra hafif acı oldu ama okuduklarım kadar değil hani normal gözde lens olduğunu hissediyorum o kadar.. yalnız sürekli gözümden yaş geliyor yani 7-8 saat artık kuruyana kadar heralde gözümden yaş geldi sonra uyudum zaten.. gece damlalar için kah uyandım kah uyandırıldım zaten deliksiz uyumak mümkün değil ama hala öyle aşırı bir acı yok (bu durumu gözümü sürekli kapalı tutmaya, göz damlalarını başkasının düzenli olarak damlatmasına ve ağrı kesicilere bağladım).. neyse önemli olan ilk gün zaten, ondan sonra da sıkıntı olmadı pek sabahları göz kurumuş oluyor ani hareket yapmadan güzelce damlaları damlatınca sıkıntı olmuyor..

    lens çıkana kadar bulanık etraf ne televizyona baktım ne telefona ilk 2 gün.. sonraki günler telefon düşük parlaklıkta televizyonda dinlemece modunda geçti.. 6. gün lensleri çıkarmaya gittik gözde güneş gözlüğü fix.. lensler çıktıkdan sonra insan gerçekten rahatlıyor görüntü daha net.. lotemax 3 hafta daha suni göz yaşı 2 ay daha kullanılacak..

    şimdi gün gün hatırlamıyorum ama görüntü gittikçe düzeliyor geçen hafta lotemaxıda bıraktım.. sonrasında muayeneye gittim sol gözüm biraz bulanık görüyordu sonuç olarak ortalama gözlerimde 0.50 derece bozukluk kalmış ama görüş keskinliği 20/20 bilemiyorum 3. ayın sonunda ne olur..

    genel olarak dışarıda hiç bir sıkıntı yok uzaktaki tabelaları bile okuyorum sadece bilgisayarda biraz bulanıklık oluyor yakından bakma ihtiyacı hissediyorum, bir de gece lambalarında ışık hüzmesi var haze diyorlar ama çok büyük bir problem değil 6 ay sonunda geçeceğini umuyorum..

    sonuç olarak allaha şükür acı, sızı, yanma, batma gibi bir sıkıntılar neredeyse hiç olmadı ama bu numara kalma işi biraz can sıkıcı bilemiyorum wavefront teknolojisi olsaydı ne kadar farkederdi (aklıma takılan tek soru)..

    herkese sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.. şimdilik buraya kadar..

    6 ay sonrası editi: sol göz sıfıra yakın, sağ gözde hafif bir numara kalması ile numara olayını kapattım sanırım. gece lambaların etrafında ışık hüzmesi hala var ama azalıyor gibi. netlikle ilgili pek bir sıkıntı kalmadı, arada kısa süreli gidiyor biraz kırpıştırınca düzeliyor, sanırım göz nemliliği hala tam eski haline dönmedi..
hesabın var mı? giriş yap