• 17. yy italyada unlu bir keman ustasi tarafindan uretilen kirmizi bir kemanin simdiki tarihe kadar basindan gecenleri anlatan uluslararasi yapimi film.
  • seyrettigim en saglam filmlerden birisidir. kanada filmidir, kadroda bilindik bir tek samuel jackson goze carpar. yonetmeni francois girard'dir. filmde surekli gecen melodiyi dinlemek icin: http://www.sonymusic.com/…63010/063010_01_05_30.ram

    (melodi ile ilgili nacizane yorum: bu melodi sanirim minor veya major tonda degil. harmoni derslerimi iyi calismamis oldugum icin ne oldugunu soylemem zor, ama minor moddaki 2'linin uzerine kurulmus gibi geliyor bana, bu mod'a ne dendigini ise cikaramadim, yorumu olan varsa sevinirim)
  • --- spoiler ---
    film tarot falı ile acilir, süresince falin anlattigi "dogacak cocugun" yerini kirmizi keman alir. keman kirmizidir cünkü "dogacak cocuk" dogamamis annesiyle beraber ölmüstür, kanlariyla de keman cilalanmistir. tarot falinin kapanisi ile film de biter. harikadir. izlenmelidir.
    --- spoiler ---
  • edebiyat uyarlamalarına hasta olanların ızlemedıklerı surece buyuk kayıplara ugrayacakları fim..
    tarot yaklasımıyla filmi irdelersek gelecegımızı bılmemızın bizleri tedirginlik içinde bırakacagının en guzel ornegını verir filmimiz.
    ayrıca eşini ve daha dogmamıs cocugunu kaybeden keman ustasının kemanı lanetlemesı sahnesı bram stocker'ın draculası'ndaki tanrıya meydan okuma ve lanetlenme sahnesını anımsatır bana..
  • izlemeye çalışırken komşu baskınına uğradığım, bir törkiş dizi ile dönüşümlü olarak gıdım gıdım seyretmeye çalıştığım film. etkilenmedim değil... keman sesine yaklaşımını değiştiriyor insanın. bir müddet...
  • 1998 yılı kanada/ abd/ italya ortak yapımı françois girard filmi. başrollerde carlo cecci, irene grazioli ve anita lorenzi var. aka the red violin
  • (bkz: moulin rouge)
  • 17. yy. italya’sında nicolo bussotti’nin elinden çıkmış mükemmel kemanın talihsizlikle sürgit yazgısıdır tanık olunan. cremona’daki bir keman atölyesinden montreal’de bir müzayede salonuna dek üç yüz yıl sürmüş bir uzun yolculuktur izlenilen.
    yaratımın, üretimin, sezgiselliğin yazgısıdır.
    film, enstrümanın yolculuğuyla örülü reenkarnasyonun döngüsüdür, bir ceninin kanından rengini alan bir müzik aletinin...

    (bkz: francois girard)
  • film müziginin bestecisi john corigliano'dur. keman partisyonunu joshua bell calmis.
  • soundtrackında kemanı joshua bell çalar ve muhteşemdir.. umutsanat vcd sini bastı.. temmuz 2004 gibi dvd si yolda.
    girard hep muzik içerikli filmler yapıyor hayatta..
hesabın var mı? giriş yap