• (bkz: lm660s)
  • bakın rica ediyorum marka üzerinden alım ve genelleme yapmayın.

    bu samsung iyidir, bu sony iyidir, bu panasonic iyidir vs. diye bir şey yok. ulan aynı marka, aynı model televizyonun bile farklı panel kullananı var. (bkz: #31107887)

    örneğin kullandığım televizyon: philips 40pfl5007'dir. bu modeli satın alırsınız ama eve gidip kutuyu açtığınızda iki ihtimal vardır: tv ya sharp uv2a ya da samsung psa panel çıkar. büyüteçle panelin pixel dizilimine bakınca hangisi olduğunu anlarsınız. bakın dikkat edin; teknomarketten philips televizyon alıyorsunuz, sharp veya samsung çıkıyor. iki panel de farklı görüntü veriyor ve farklı özellikleri var. o zaman örn. sırf philips marka diye tv alınır mı?

    velhasıl model model araştırın, alacağınız modelin kullanıcı yorumlarını okuyun, sonra alın. "x iyidir abi x alayım" diye tv alırsanız, alabileceğiniz en kötü tv'lerden birini almış olabilirsiniz.

    bi de şey varmış: "samsung ya da lg alacaksın abi gerisi boş." ulan bilmesek neyse bu iki koreli'nin de zaman zaman deli gibi sorunlu modelleri olabiliyor, lg ya da samsung diye gidilir de bunlar alınır mı? aldığı tv yüzünden samsung'u türkiye'deki kore büyükelçiliğine şikayet eden var arkadaşlar, şaka değil...

    bir de şu tabirlerin anlamını öğreniverin: ghosting , clouding , smearing , backlight bleeding , strip line , buzzing , banding.

    önceden öğrenmeniz, aldıktan sonra tv'de yaşanan sorunun adını öğrenmekten iyidir.
  • "39 inch altı almayın" diyenlere kanıp da göt kadar odaya dev gibi bir televizyon almayın. televizyon büyüklüğü kurulacak odaya ve televizyona ne kadar uzakta oturalacağına göre değişir.

    çok büyük tv alıp da küçük bir odada ya da televizyonun 1 metre yakınında izleyecekseniz hiç bir tadı olmaz. küçücük ekranlı bir tv'yi spor salonu gibi bir salonun bir köşesine koyup salonun öbür köşesinden izlemeye çalışacaksanız da boşuna almayın. evdeki 37 ekran tüplü ile idare edin.
  • derhal vazgeçin.
    plazma varken bu uyduruk teknolojiye para vermeyin.
    (bkz: panasonic neo plazma)
  • derhal vazgeçin 2.
    neoplazma teknolojisi led tv lerden çok daha üstün bir teknolojidir.

    nedir bu artılar;

    1) daha az radyasyon yayar plazmalar. aha da link veriyom
    2) neoplazmalar 0,001 ms tepki süresiyle rakipsizdirler. (aslında bu değer sıfıra çok yakın. adamlar sembolik olarak bir değer vermişler)
    3) gerçek insan teni rengini ancak neoplazmalar verir. led tvler de görüntü daha keskin ve canlıdır ancak dikkatli bakarsan ne yeşil yeşildir ne de ten rengi vardır. gerçek renkleri sadece plazmalar verir. diğerleri ona yakın tonlar tutturmaya çalışır. bu yüzden ne izlersen izle çizgi filme benzer görüntü. sunidir yani.
    4) dünyada en çok tercih edilen televizyon türü plazmadır. aha da link 2
    5) neoplazmalar şu an 2500 hz (resim gösterme sıklığı) ile led tv lerin açık ara önündedir. en baba led tv 600 hz dir.
    6) gelelim kontrast oranlarına; 6.000.000/1 gibi bir siyah beyaz oranıyla bu konuda da rakipsizler.
    7) insan gözüne en uygun ışık üretimi sağlarlar. led tv den daha sağlıklıdır yani.
    8) bir plazma ekrana 1 metreden bile baksanız net görüntü alırsınız.
    9) lev tv lerde hızlı görüntülerde hala bulanıklaşma, takılma sorununu çözemediler.
    10 neoplazmalarda 178 derecelik izleme açısıyla nerdeyse kornerden gol atarsın.
    11) alma git bi panasonic 3d smart neoplasma al.

    edit: teknoloji değişti elbet güncellemek gerek;

    led aydınlatmalı lcd tv hala alma
    oledler görüntü kalitesinde çok üstün ancak bazı sorunları var (ekran yanığı, fiyatı, küçük inc'lerde üretilmemesi vs)
    fiyat kaygısı varsa lg nanocell tv al (100 hertz olan tercih sebebi)
    yardır hocam neyse parası vericem deniyorsa panasonic devam. master hdr ve pro hdr ile çok üstün ancak panasonic markası türkiye pazarından çekilmişti. özel ithalatlarla bir kaç ürün bulunabilir sadece.
  • sırf markası için araştırmadan tv alırsanız, üzülürsünüz.

    markayı geçtim, aynı modelin bile farklı versiyonları var. demek istediğim şu ki aynı marka ve model tv'ler bile örneğin farklı paneller kullanıldığı için birbirlerinden farklı olabiliyorlar.

    beri yandan "her" markanın kronik sorunlu modelleri olabiliyor. mesela sırf samsung, lg, sony diye mağazadaki en boktan ve sorunlu televizyonu alabilirsiniz.

    diğer yandan kullanım amacınız da önemli, örneğin oyuncuysanız gidip de ips ekranlı led tv almamalısınız. yapacağınız seçim kullanım amacınıza göre olmalı.

    mağazalardaki satış sorumlularına da hiç kulak asmayın, tartışmasız bu işin en cahili onlardır. bütçenize ve amacınıza göre birkaç model belirleyin, internette, hatta mümkünse avforums gibi yabancı sitelerde araştırın, sonra alın.
  • köpek gibi ihtiyaç duyduğum tavsiyelerdir.
    şu an leylanın mecnuna, balığın suya, denizin tuza, atın arpaya muhtaç olduğu kadar muhtacım hatta.
    2500 lirayı en iyi hangi led tv ile değerlendiririm bilmiyorum.
    aradığım en önemli kriter görüntü kalitesi. smart tv falan yalan. bilgisayarı bağlıyorum. hiç kullanmıyorum bile smart tv özelliğini.
    ne diyodum? mesaj kutumun yeşile muhtaç olduğu kadar muhtacım tavsiyelerinize.
  • bana da alın.

    şaka yaptım almayın var bende.

    edit: geyik yaparken tavsiyeyi unuttuk, samsung'un ue46f6510ss modelini alın;

    http://www.samsung.com/…eo/tv/led-tv/ue46f6510ssxtk

    üstelik ekranı darbeye dayanıklı. sinirden fırlatılan iki şişe biraya, bir adet cep telefonuna ve bir adet kumandaya(kendi kumandası) bana mısın demedi, çatlağı geç çizik bile yok. tebrik edilesi.
  • önceliğin lg ve samsung'a verilmesi gerekir.
  • şubat mart gibi eski sezonun çerçevelerinde çılgın indirimler oluyor hakkaten. ici ayni kalan ürünler tasarımı değişiyor diye adeta eritiliyor piyasada. ya da en azından gecen sene öyle oldu.
    bir de led alınacaksa (bkz: lg)
    onun dışında yenileme, 3d ise gözlük fiyatları ve ergonomisi yüzünden pasif gözlüklü olmasına bakılabilir. ekran sağlamlığı için zaten satış görevlisi güzel bir gösteri sunacaktır, tv ekranına pat küt vurarak.
hesabın var mı? giriş yap