• orta dünya hakkında videolar çeken youtube kanalı. arada bir podcast niyetine dinliyorum.
  • birkaç hafta önce keşfettiğim tolkien evreni temalı youtube kanalı. benzerlerine nazaran çok daha ayrıntılı içerik sunuyor kesinlikle.
  • silmarillion pasajlarını zafer abinin dilinden keyifle dinleyebileceğiniz youtube kanalı.

    radyo yayıncısı tadında sözcükler seçip radyo yayıncısı tadında ses mi kullanıyor? hayır. neden mi tercih edilesi? tam da bu amatör ruh yüzünden! yayını izlerken kendi kendime "abi fingolfin neden bu kadar alttan almış ki her defasında feanor'a karşı?" diye sayıklasam sanki zafer abi video akışını değiştirip "ya şimdi orada fingolfin'in karakteri devreye giriyor biraz." diye açıklama yapacakmış gibi hissediyorum.
  • dünyalar güzeli iki insan tarafından yürütülen dünyalar güzeli youtube kanalı. yüzüklerin efendisi filmlerini sevmiş ve orta dünya'ya dair daha fazla şey merak eden insanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. tolkien evreninin orta dünya'dan ibaret olmadığını öğrenmeleri, zafer abiden dinledikleri silmarillion hikâyelerinin önünü ve arkasını merak edip silmarillion hatta bitmemiş öyküler okumaya başlamaları işten bile değil.
  • hakkında, bir yanımla "ulan böylesi güzel kanalın hak ettiği bu değil, milyonlarca insana ulaşmalı bu kanal" diye çıldırırken diğer yanımla "ulan o kadar güzel ki... yalnızca bana kalsa olmaz mı? hiç popi olmasa..." diye kendimle sohbet ettiğim youtube kanalı.

    kanalın anlatıcısı zafer abi popüler olmak adına elzem hamleleri yapmak konusunda pek isteksiz. o daha heyecanlı, daha samimi ve daha seçilmiş bir kitle istiyor ama kendi çapında minik bir dinozor olarak ona dinozorluğun dünya gerçekleriyle başa çıkamayacak kadar zayıf bir dürtü olduğunu hatırlatmak istiyorum.

    bu niş kitleden ben de çok memnunum ama beni daha çok memnun edecek bir şey var; tükettiğimde beni bu kadar mutlu eden içerikleri üreten insanın daha konforlu yaşaması, daha da gülümseyen bir yüzle içerik üretmesi. prodüksiyon kalitesi umrumda değil arkadaş, hep aynı samimiyetle ve aynı tutkuyla çekecekse o videoları; çekimi bitirdikten sonra daha güzel bi arabaya binip eşini dostunu hesap düşünmeden ağırlayacağı lokantalara gitsin zafer abi, kitapçıdan çıkarken fahiş fiyatlı bir oyuncak gözüne takılıverdiğinde hiç etiketine bakmadan yeğenine falan alıversin onu dilek.
  • filmlerin üzerine çok fazla bilgi katmak istiyorsanız mutlaka bakınmanız gereken bir kanal. ilk başta bu kadar ayrıntı olmaz dedirtiyorlar ancak alıştıkça zaten evrenin büyüsüne kapılıp gidiyorsunuz.
  • ilk keşfettiğimde isminin bende yarattığı çağrışımdan oyun inceleme videoları üzerine sanmıştım. içerikleri oldukça kaliteli ve doyurucu, zafer beyin anlatımı ve dilek hanımla olan uyumları ise şahane. tolkien ve yarattığı evreni seviyorsanız bir göz atın derim. ilgiyi fazlasıyla hak ediyor.

    legendarium türkiye - orta dünya
  • zafer bey on numara. dinginliği ve konuşması harika. zaten adamın top sakalından belli. şakası bir yana bilgilendirici, yüzüklerin efendisi hakkında eğitici bir yayın yapmaktalar. teşekkür ederim kendi adıma. dilek hanım da harika. ama bazen yaptığı aragorn güzellemeli bayabiliyor. çizgiyi bozmadan devam etmelerini dilerim.
  • bir yüzüklerin efendisi külliyatı youtube kanalı.

    gerçekten uzun zamandır murat bey (murat sönmez) ve zafer bey'in (ve ekip) özel çalışmaları ile the legendarium efsanesi hakkında bir çok bilgi edinebiliyoruz. iki farklı youtube kanalından söz ediyorum tabi ki. kendilerine çok teşekkür ederiz.

    ancak iki youtube kanalında da görselliğin yeterince kullanılmadığı kanaatindeyim. özellikle the legendarium gibi kült olmuş bir külliyatın interaktif olarak kullanılabileceği çok fazla imkan bulunuyor.

    bu youtube kanalında ise özellikle hitabet, saygı, dinginlik ve bilgi çok fazla. amatör bir iş yapıyorlar ancak bu amatör işi artık gerçekten daha fazla takipçiyi hakkediyor.

    adresini başlık içerisinde zaten vermişler tekrara düşmeyelim.
  • takipci sayısı çok az arttığı için kanalı kapatmalarından korkuyorum. 1 senede 100 video çekmişler ama rezil ergenlerin başkalarından çalıntı videolarla 1 günde ulaştığı takipci sayısına sahipler.
hesabın var mı? giriş yap